Το μυστικό του Βρσάλικο

Το μυστικό του Βρσάλικο

Ο Σίμε Βρσάλικο είναι προ των πυλών του Ολυμπιακού. Και δεν είναι μόνο η εξαιρετική οικονομική πρόταση και το διετές συμβόλαιο που τον βάζουν σε… τροχιά.

Ο Σίμε Βρσάλικο είναι το πρόσωπο των ημερών στη μεταγραφική κουβέντα του Ιούνη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και προφανώς η επιλογή δεν είναι τυχαία. Ένας από τους κορυφαίους δεξιούς μπακ της τελευταίας 10ετίας βρίσκεται σε τροχιά εναρμόνισης με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ένα από τα καλύτερα ονόματα της φετινής αγοράς των free agent. Αυτονόητο λοιπόν το ενδιαφέρον και κατ επέκταση η μεγάλη συζήτηση γύρω από το όνομα του.

Πως έπεισε ο Ολυμπιακός έναν ποδοσφαιριστή αυτής της κλίμακας και μάλιστα σε άκρως παραγωγική ηλικία (30); Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν και την απαραίτητη διαπραγματευτική ικανότητα και το μπάτζετ και συνολικά το «πακέτο» που μπορεί να δελεάσει. Και κυρίως ότι διαθέτουν το μεράκι για να υλοποιήσουν τέτοιες δύσκολες μεταγραφικές υποθέσεις.

Είναι και κάτι ακόμη όμως που φαίνεται πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Βρσάλικο να συμφωνήσει (σε πρώτη φάση) προφορικά μαζί τους. Κάτι δικό του που εν πολλοίς έγινε ένα επιπλέον όπλο για τον πρωταθλητή Ελλάδας σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η μεγάλη επιθυμία του Κροάτη να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ή πιο σωστά; Να πρωταγωνιστήσει.

Όπως το 2018 στη Ρωσία
Επιστρέφει η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ στη διοργάνωση και μάλιστα σε έναν όμιλο (Καναδάς, Μαρόκο, Βέλγιο) που δημιουργεί προσδοκία. Θέλει λοιπόν ο Σίμε Βρσάλικο να είναι εκεί. Όχι όμως απλά σαν μέλος της ομάδας, αλλά όπως το 2018: βασικός και αναντικατάστατος. Και για να το πετύχει αυτό, θέλει σίγουρα μια σειρά από προϋποθέσεις. Να βρει σύντομα την επόμενη ομάδα του. Να ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία. Να πάρει διαδοχικά 90λεπτά μέχρι τις αρχές Νοέμβρη για να βρει τον ρυθμό του. Να συμμετάσχει στο επόμενο Champions League. Προϋποθέσεις που εν πολλοίς καλύπτει ο Ολυμπιακός που δεν θέλει τον 30χρονο αμυντικό μόνο για βασικό, αλλά για να χτίσει πάνω στις ικανότητες του την δεξιά του πτέρυγα.

Μόνο μια φορά
Ο Βρσάλικο τον τελευταίο χρόνο (για την ακρίβεια από τις 18 Ιουνίου 2021 και την 2η αγωνιστική του Euro κόντρα στη Τσεχία του Τόμας Βατσλίκ) έχει μόλις μια συμμετοχή με το εθνόσημο: Το ματς με τη Δανία που έγινε πριν από δέκα μέρες (10/6) στη Κοπεγχάγη για το Nations League. Προφανώς και υπολογίζεται. Προφανώς και είναι στις επιλογές του ομοσπονδιακού Ζλάτκο Ντάλιτς. Είπαμε όμως: Δεν θέλει να παίξει στο Μουντιάλ. Θέλει να είναι ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές. Και αυτό με έναν τρόπο έγινε σύμμαχος του Ολυμπιακού σε αυτή την διαπραγμάτευση…

Τον ήθελε αλλά
Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε να τον κρατήσει. Του έδινε και ένα συμβόλαιο ακόμη εκτιμώντας και τη μεγάλη προσφορά του, αλλά και την εναρμόνιση του με όλα εκείνα που έχει επιβάλλει ο Τσόλο Σιμεόνε κάνοντας το κλαμπ διαφορετικό σε πολλά. Έχει την νοοτροπία, το πνεύμα, τη φλόγα. Δεν μπορούσε όμως να του εγγυηθεί μια θέση στις αρχικές της επιλογές. Δεν μπορούσε να του εγγυηθεί μια θέση στο βασικό rotation. Και κάπως έτσι το πήρε απόφαση να αφήσει και το Μετροπολιτάνο. Και τους κολλητούς του, τον Γιαν Όμπλακ και τον Στέφεν Σάβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ