Λεονάρντο Κούτρης: Μήπως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία;

Λεονάρντο Κούτρης: Μήπως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία;

Ο Έλληνας αριστερός μπακ είναι στην Αυστρία και θα… παίξει τα ρέστα του για να πείσει τον Μαρτίνς.

Οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν είναι ξεκάθαρες τόσο για το υλικό που είχε την χρονιά που πέρασε όσο και για το ρόστερ που θέλει να έχει στην νέα περίοδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από το φινάλε της περασμένης πια σεζόν είχε πάρει τις αποφάσεις για αυτούς που δεν θα τον ακολουθήσουν στην χρονιά Νο 5 στον ερυθρόλευκο πάγκο. Αποφάσεις που είναι ήδη γνωστές.

Με την προετοιμασία του Ολυμπιακού να μπαίνει από σήμερα στο βασικό της στάδιο με την ομάδα να βρίσκεται στην Αυστρία τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα για τον σχεδιασμό της ομάδας που θα επιδιώξει να βρεθεί στους κορυφαίους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κυριαρχήσει ξανά στον ελληνικό χώρο.

Η αποστολή στην Αυστρία άλλωστε είχε και τους διεθνείς που έχουν επιστρέψει από την άδεια τους και είχε και ποδοσφαιριστές που δεν βάζει κανείς το χέρι στη φωτιά για το κατά πόσον θα τους βρει και ο Σεπτέμβριος στο ρόστερ.

Παιδιά που ξεκίνησαν στις 14 του μήνα την προετοιμασία στο Ρέντη, όπως ο Γιάννης Μασούρας, δεν είναι στην Αυστρία, δεν θα είναι δηλαδή και στην ομάδα τη νέα σεζόν. Με τον Ολυμπιακό να έχει κλεισμένο τον Βρσάλικο και τον Άβιλα δεν υπάρχει χώρος για τον Έλληνα αμυντικό που έτσι και αλλιώς ποτέ δεν έπεισε τον Μαρτίνς.

Στην Αυστρία πάντως είναι ο Λεονάρντο Κούτρης που μετά από μια διετία στην Γερμανία και την Φορτούνα Ντίσελντορφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Μια διετία με μια πρώτη πολύ καλή χρονιά, μια δεύτερη που δεν πήγε όπως θα ήθελε.

Τον Κούτρη βεβαίως τον γνωρίσαμε καλά τα χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη και αποτέλεσε και βασικό μέλος της ομάδας. Και της ομάδας του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Την πρώτη σεζόν άλλωστε του Πορτογάλου στον Ολυμπιακό ο Κούτρης είναι το βασικό αριστερό μπακ, ο Τσιμίκας πήρε τα ηνία για τα καλά στην δεύτερη χρονιά όπου έκανε «παπάδες» που τον οδήγησαν στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την μεταγραφή του στη Λίβερπουλ.

Ο Κούτρης προφανώς και δεν βρέθηκε τυχαία στην Αυστρία. Αν θα παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να το γνωρίζουμε. Είναι δεδομένο πως παλεύει για μια δεύτερη ευκαιρία με την φανέλα των πρωταθλητών. Ποδοσφαιριστής που έχει δείξει την αξία του και που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Με τον Μαρτίνς να έχει τον Ρέαμπτσιουκ ξεκάθαρα και για τη νέα σεζόν στα βασικά του πλάνα και να καλείται να αποφασίσει αν ο Κούτρης μπορεί να κλείσει την δυάδα στα αριστερά της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός είναι απαραίτητο να έχει μια δεύτερη αξιόπιστη λύση στο αριστερό του άκρο και αυτό φάνηκε και την περσινή σεζόν όπου ο Μολδαβός έπαιζε ασταμάτητα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η παρουσία του Κούτρη στην Αυστρία είναι ένα καλό σημάδι για τον ίδιο. Μέχρι εκεί όμως, τα υπόλοιπα είναι πρωτίστως στο μυαλό του Μαρτίνς και μετά στα… πόδια του Έλληνα άσου που ναι μεν έχει ξεκινήσει καλά στις πρώτες προπονήσεις αλλά έχει δρόμο μπροστά του. Και θα είναι ευχής έργο να τα καταφέρει ο Κούτρης τονώνοντας συνάμα και το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Κάτι που είναι πάντα σημαντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ