Ένας άλλος ΠΑΟΚ ταξιδεύει για την Ολλανδία

Ένας άλλος ΠΑΟΚ ταξιδεύει για την Ολλανδία

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει στην Ολλανδία ένα μεγάλο μέρος από τα υλικά που χρειάζεται για να δουλέψει.

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τις ελληνικές ομάδες, πιθανότατα ούτε και για τα κλαμπ του εξωτερικού. Να αναχωρεί μία ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και να έχει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό χτίσει το ρόστερ της για την επόμενη σεζόν. Κάτι σαν αυτό που φαίνεται πως πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ, σε ποσοτικό επίπεδο τουλάχιστον, αφού για την ποιότητα θα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα ματς για να βγάλουμε συμπέρασμα.

Μετά από την πρώτη εβδομάδα προπονήσεων στη Νέα Μεσημβρία οι «ασπρόμαυροι» αναχωρούν τη Δευτέρα (27/7) με προορισμό το Απελντοορν της Ολλανδίας όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 10 Ιουλίου και θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Εκεί όπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βάλει τις βάσεις για τον ΠΑΟΚ 2022-23 και θα έχει στα χέρια του το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ χάρη στον προγραμματισμό του Ζοσέ Μπότο.

Ο Δικέφαλος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής την αποστολή που θα ταξιδέψει για τις Κάτω Χώρες και σε αυτήν υπάρχουν ήδη τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα. Νίκολας Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες, Γιάννης Κάργας και Τιάγκο Ντάντας θα μπουν στο αεροπλάνο, αλλά σύντομα τα τέσσερα καινούργια ονόματα θα γίνουν έξι, με προοπτική και για παραπάνω στο προσεχές διάστημα.

Αυτό γιατί είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, να κλείσει η μεταγραφή του Ντομινίκ Κοτάρσκι ο οποίος προορίζεται για βασικός τερματοφύλακας, αλλά και του Αντρέ Ρικάρντο που αποχαιρέτησε τη Φαμαλικάο και προβάρει τα ασπρόμαυρα. Και οι δύο αναμένεται να ενσωματωθούν  στην Ολλανδία με την υπόλοιπη αποστολή ενώ δεδομένη είναι και η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Νάσμπεργκ και μένει να δούμε πότε θα τον αφήσει να φύγει η Βαλερένγκα με την οποία έχει συμβόλαιο ως τις 31 Ιουλίου. Ένας άλλος ΠΑΟΚ με λίγα λόγια…

Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε την αγορά του Γιοάν Σάστρε από τη Μαγιόρκα και τις ανανεώσεις των Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ζίφκο Ζίβκοβιτς και Στέφαν Σβαμπ (και του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ), αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έχει λύσει ήδη τις βασικές του υποθέσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον το μπαλάκι περνάει ξεκάθαρα στα χέρια του Λουτσέσκου. Ο 53χρονος τεχνικός έχει το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα και αισθητά μειωμένο χρόνο ηλικίας σε σχέση με όσα ξέραμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν θα είναι εύκολο το έργο του. Δεν μπορεί να έχει και παράπονο όμως αφού πιθανότατα ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε τέτοια αποτελεσματικότητα πριν καλά καλά βγει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Έχει μπροστά του 25 μέρες μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τη Λέφσκι για τα προκριματικά του Europa Conference League ώστε να παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ έτοιμο για το αυτονόητο που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ