Ολυμπιακός – Κρακόβια 0-0: Ολα εκτός από γκολ (vid)

Ολυμπιακός – Κρακόβια 0-0: Ολα εκτός από γκολ (vid)

Αρεσε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Κρακόβια, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και να τα έχουν όλα εκτός από γκολ - Εχασαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά.

Ισόπαλο χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε το φιλικό του Ολυμπιακού με την Κρακόβια (0-0), με τους Ερυθρόλευκους, πάντως, να είναι καλύτεροι και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και ανάγκασαν την πολωνική ομάδα να παίξει μαζική άμυνα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τους παίκτες του να δημιουργούν αρκετές φάσεις και να φτάνουν πολλές φορές κοντά στο γκολ.

Οι πρωταθλητές είχαν κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Σισέ και Φαντινγκά, ενώ στο 42’ έχασαν πέναλτι με τον Βαλμπουενά. Στο δεύτερο μέρος είχαν δοκάρι με τον Χασάν, αλλά και δύο μεγάλες φάσεις με τον Μασούρα (72’, 79’). Οι Ερυθρόλευκοι τα είχαν όλα εκτός από το γκολ, με τον Ολυμπιακό να δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο στο τρίτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους και να παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με Ριντ και Φορτούνα.

Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό την Τετάρτη (29/6) με την Σλάβια Πράγας, ενώ θα ακολουθήσουν τα ματς με Αρμίνια Μπίλεφελντ (1/7) και Σάλτσμπουργκ (2/7).

Ετσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σισέ και Κούτρη στην τετράδα της άμυνας. Οι Κανέ, Μπουχαλάκης και Μαντί Καμαρά ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για τους πρωταθλητές, με τους Βαλμπουενά και Φαντινγκά στα δύο άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Ανώτεροι οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να ψάχνει τα κενά στην άμυνα της πολωνικής ομάδας. Στο 6’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Χασάν, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου φορ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρόσο. Δύο λεπτά αργότερα ο Κανέ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της πολωνικής ομάδας.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, με τους παίκτες της Κρακόβια να περιμένουν στο δικό τους μισό και με διπλή ζώνη άμυνας να κλείνουν τους χώρους. Στο 27’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Χροσό απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Σισέ, μετά την εκτέλεση του φάουλ του Βαλμπουενά και κράτησε το μηδέν. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Μπουχαλάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 39’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Φαντινγκά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικό, μετά την κάθετη του Βαλμπουενά, βρέθηκε απέναντι από τον Χρόσο, όμως, το σουτ που έκανε από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Οι πρωταθλητές συνέχισαν να πιέζουν και στο 41’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Χασάν. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Γάλλο να στέλνει την μπάλα άουτ και πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Αλλαγές και ευκαιρίες με Χασάν και Μασούρα

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τον Τζολάκη να παίρνει τη θέση του Βατσλίκ και τον Καρβάλιο αυτή του Βαλμπουενά.

Στο 50’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Χασάν, μετά τη σέντρα του Ανδρούτσου, ενώ στο 62’ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισαν οι πρωταθλητές από δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χρόσο. Ένα λεπτό αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε μαζεμένες αλλαγές, με την 11άδα του Ολυμπιακού να διαμορφώνεται ως εξής: Τζολάκης, Αβιλα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Εμβιλά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Καρβάλιο και Ελ Αραμπί.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Ολυμπιακό στο 72’ να φτάνει κοντά στο γκολ, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή της Κρακόβια, αλλά ο τερματοφύλακας της πολωνικής ομάδας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 79’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Αβιλα έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Μασούρα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό. Η μπάλα έφυγε άουτ και ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 82’ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Τικίνιο αντί του Καρβάλιο. Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ (46’ Τζολάκης), Ανδρούτσος (63’ Άβιλα), Μπα (63’ Παπασταθόπουλος), Σισέ (63’ Μανωλάς), Κούτρης (63’ Ρέαμπτσιουκ), Μαντί Καμαρά (63’ Εμβιλά), Κανέ (63’ Κούντε), Μπουχαλάκης (63’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Καρβάλιο) (81’ Τικίνιο), Φαντιγκά (63’ Μασούρας), Χασάν (63’ Ελ Αραμπί).

Η αρχική 11άδα της Κρακόβια (Γιάτσεκ Ζιελίνσκι): Χρόσο, Κακαμπάτζε, Ρόντιν, Γκίτα, Πέστκα, Γιούγκας, Λοσάι, Ράσμουσεν, Χάντσα, Μπαλάι, Κάπεκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ