Πρόταση του Ολυμπιακού για τον Μαξ Λόου –  «Πράσινο» φως από Μαρτίνς – Στο τραπέζι και ο Αντεκούγκμπε

Πρόταση του Ολυμπιακού για τον Μαξ Λόου –  «Πράσινο» φως από Μαρτίνς – Στο τραπέζι και ο Αντεκούγκμπε

Ο Ολυμπιακός κινείται επίσημα για την απόκτηση και αριστερού μπακ, με τον Μαξ Λόου να έχει πάρει... έγκριση. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις. Στο τραπέζι και ο Σαμ Αντεκούγκμπε.

Το όνομα του Μαξ Λόου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Τουναντίον, η περίπτωσή του 25χρονου Αγγλου αριστερού μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Και όπως αναφέρουν πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ανάψει ο πράσινο φως για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να φανεί εάν ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ Φόρεστ (ως δανεικός), μπορεί να αποκτηθεί.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι πληροφορίες από την Αγγλία ανέφεραν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν στο στόχαστρό τους τον Λόου και ότι έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις τους. Και παρά το γεγονός ότι το όνομά του είχε διαρρεύσει, επιλέχθηκε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, ώστε το θέμα να προχωρήσει και να μην προκύψουν απρόοπτα.

Το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο, ο Αγγλος δημοσιογράφος Πιτ Ο’Ρουρκ δημοσιοποίησε την πρόταση του Ολυμπιακού στη Σέφιλντ για τον εκρηκτικό Αγγλο αριστερό μπακ. Και επί της ουσίας επιβεβαίωσε όλα όσα ήταν γνωστά εδώ και αρκετές ημέρες. Με τον Ολυμπιακό να έχει σε περίοπτη θέσηξ στη λίστα του τον Λόου. Και να έχει αποφασίσει να κάνει την προσπάθειά του να τον αποκτήσει.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να επανέλθουμε στην άποψη του Πέδρο Μαρτίνς για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε πλήρη εικόνα πριν από λίγο καιρό για τον Λόου. Ζήτησε χρόνο για να τον τσεκάρει και εν τέλει διαπίστωσε πως πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση, για έναν πολύ επιθετικογενή μπακ, με ταχύτητα, έκρηξη, καλή σέντρα, σωστό στο τακτικό κομμάτι, αλλά και τίμιο σταθερό αμυντικά. Και έτσι άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η περίπτωσή του.

Βεβαίως, η μεταγραφή του Λόου μόνο απλή δεν είναι. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε πρώτη φάση φέρεται να ζήτησε 4.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Ποσό που δεν μπορεί να αποτελεί βάση σοβαρής συζήτησης. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ο Αγγλος μπακ δεν θέλει να συνεχίσει στη νυν ομάδα του, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2024.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Λόου είναι παιδί της Ντέρμπι Κάουντι, από την οποία τον απέκτησε η Σέφιλντ το 2020, έναντι 3.8 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να του δώσει ποτέ ουσιαστικές ευκαιρίες. Το καλοκαίρι του 2021 η Νότιγχαμ Φόρεστ τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού και έως ότου τραυματιστεί στους προσαγωγούς, ήταν ο βασικός της αριστερός μπακ στην τρελή πορεία της έως την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά από 23 χρόνια. Εν τέλει, ολοκλήρωσε τη σεζόν. Εν τέλει ολοκλήρωσε τη χρονιά με 22 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ και μάλιστα ο Στιβ Κούπερ τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στον τελικό της ανόδου στην Premier League κόντρα στη Χάντερσφιλντ.

«ΕΔΕΙΞΕ» ΚΑΙ ΑΝΤΕΚΟΥΓΚΜΠΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Ολυμπιακός είναι στην αγορά για την απόκτηση αριστερού μπακ και αυτό σημαίνει ότι ο Μαξ Λόου, μπορεί να είναι βασικός στόχος, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε to10.gr, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βάλει στο τραπέζι του Ολυμπιακού και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που έχει τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος αναζητά. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σαμ Αντεκούγκμπε.

Ο 27χρονος (16/01/1995) 31 φορές διεθνής Καναδός, γεννημένος στην Αγγλία, αριστερός μπακ της τουρκικής Χατάισπορ, είναι παίκτης που αρέσει στον προπονητή του Ολυμπιακού. Και για αυτόν τον λόγο τον έβαλε στην κουβέντα για την ενίσχυση στην άμυνα. Ο κάτοχος τριών διαβατηρίων (Καναδά, Νιγηρίας, Αγγλίας) ποδοσφαιριστής, αποκτήθηκε πέρυσι από τους Τούρκους, οι οποίοι πλήρωσαν 400.000 ευρώ στη Βαλερένγκα. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του στον Καναδά και γρήγορα μετακόμισε στο MLS και τους Vancouver Whitecaps. Πέρασε από την Αγγλία (Μπράιτον) και τη Σουηδία (Γκέτεμποργκ), αλλά στη Νορβηγία έκανε το ποδοσφαιρικό του ξεπέταγμα με τη Βαλερένγκα, πήρε μεταγραφή για την Τουρκία πέρυσι και αποτελεί τον βασικό αριστερό μπακ της εθνικής Καναδά, που εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ