Ο Τσέριν είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στη Σλοβενία μαζί με τους Κούρτιτς και Όμπλακ

Ο Τσέριν είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στη Σλοβενία μαζί με τους Κούρτιτς και Όμπλακ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει στο πλάι μεγάλων ονομάτων της χώρας του.

Δεν είναι δα και μια Εθνική ομάδα που… ξεχειλίζει από ποιότητα η Εθνική Σλοβενίας. Έχει ωστόσο κάποιες μονάδες που στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα έχουν χτίσει ένα μεγάλο όνομα. Με πρώτο και καλύτερο; Ποιον άλλον από τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης, τον υπέροχο Γιαν Όμπλακ.

Υπάρχει φυσικά και ο Γιόζιπ Ίλισιτς, ο καταπληκτικός επιθετικός της Αταλάντα, ο οποίος δύο φορές κλήθηκε να τα βάλει με το «τέρας» της κατάθλιψης. Σε μια ιστορία που του στέρησε το δικαίωμα επί μήνες να βοηθήσει τόσο τον ιταλικό σύλλογο, στον οποίο και ανήκει, όσο και την Εθνική ομάδα της χώρας του. Γύρω απ’ αυτούς προσπαθούν οι Σλοβένοι τα τελευταία χρόνια να χτίσουν μια εθνική ομάδα που θα φέρει επιτυχίες.

Στα παιχνίδια που έγιναν πριν από έναν μήνα για το Nations League και σε έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν είναι, με Σουηδία, Σερβία και Νορβηγία, οι Σλοβένοι παρουσίασαν μια περισσότερο νεανική εκδοχή τους. Μόλις τρεις από τους ποδοσφαιριστές που είχαν κληθεί σε αυτή ξεπερνούσαν τα 30 χρόνια τους. Ο ένας εξ αυτών, ο Γιάσμιν Κούρτιτς, που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και είναι 33 ετών.

Παίζοντας σαν αμυντικός μέσος στο 3-5-2 με το οποίο επέλεξε να παρατάξει την Εθνική Σλοβενίας ο προπονητής της, Ματίας Κεκ. Ο Κεκ εμπιστεύεται απόλυτα τον κεντρικό χαφ του ΠΑΟΚ, δίνοντας του ηγετικό ρόλο μέσα στο γήπεδο. Και στο πλάι του; Εμπιστεύεται με κλειστά μάτι έναν άλλον «Έλληνα». Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, τον Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν, που είναι και ο παρτενέρ του Κούρτιτς στη μεσαία γραμμή της Σλοβενίας.

Διαβάστε επίσης: «Θέλει να κλείσει Φεντάλ και Σλιμανί ο Παναθηναϊκός»

Ο Κεκ είναι αυτός που όχι μόνο καθιέρωσε τον Τσέριν στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας, αλλά πλέον τον έχει μετατρέψει σε έναν εκ των σημαντικότερων ποδοσφαιριστών της Εθνικής Σλοβενίας. Τα λεπτά συμμετοχής του Τσέριν στα παιχνίδια του προηγούμενου μήνα για το Nations League αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Γιαν Όμπλακ και Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν οι μοναδικοί που «έγραψαν» το απόλυτο «τέσσερα στα τέσσερα», χωρίς να χάσουν λεπτό. Παίζοντας από 360 λεπτά συνολικά. Πίσω απ’ αυτούς σε λεπτά συμμετοχής απ’ όλο το υπόλοιπο ρόστερ, ο Τσέριν, που κατέγραψε 297 λεπτά στα τέσσερα παιχνίδια, έχοντας τρία γεμάτα 90λεπτα και μια 30λεπτη συμμετοχή στο ματς με τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Κούρτιτς και Τσέριν ήταν το βασικό δίδυμο των χαφ και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που είχαν προηγηθεί του Nations League. Ήταν η περίοδος που ο 22χρονος χαφ, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός σπατάλησε 700.000 ευρώ προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τη Νυρεμβέργη, έγινε βασικός και αναντικατάστατος στην Εθνική του ομάδα.

Κι αν η χρηματιστηριακή του αξία τούτη την ώρα είναι στα δύο εκατομμύρια ευρώ, είναι πολύ πιθανό η συνεχής παρουσία του στα ματς της Εθνικής τους αλλά και μια ενδεχόμενη πρόκριση του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa Conference League να την εκτοξεύσει. Και οι «πράσινοι» να έχουν σε λίγα χρόνια έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος εκτός από αγωνιστικά, θα τους φέρει και πολλά οικονομικά οφέλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ