«Η πιο εύκολη απόφαση της ζωής μου» (Pics)

«Η πιο εύκολη απόφαση της ζωής μου» (Pics)

Ο υπεύθυνος της σχολής του Ολυμπιακού στο Κίτσενερ του Καναδά, στο «to10.gr»...

Παγκόσμιο δίκτυο έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός με τις σχολές ποδοσφαίρου, καθώς εκτός από το γεγονός πως έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, έχει συνεργασία και με χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Όπως είναι η σχολή του Κίτσενερ στον Καναδά.

Εκεί όπου ο Μιχάλης Δογαντζής ήρθε σε συμφωνία με το δίκτυο του Ολυμπιακού και συμφώνησε να ανοίξει την «ερυθρόλευκη» σχολή, αναδεικνύοντας και το δικό του πάθος για την αγαπημένη του ομάδα. Η σχολή του Κίτσενερ ήρθε στην Ελλάδα, επισκέφτηκε το Καραϊσκάκη και τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη, ενώ έδωσε και φιλικά με την ακαδημία των πρωταθλητών Ελλάδας που είναι μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αλλά και σχολές απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της σχολής από τον Καναδά, ο Μιχάλης Δογαντζής μίλησε στο «to10.gr».

Αν υπάρχει η απορία γιατί κάποιος να ανοίξει σχολή του Ολυμπιακού στο εξωτερικό, ο Μιχάλης Δογαντζής έχει εύκολη την απάντηση: «Ο συνδυασμός της αγάπης μου για τον Ολυμπιακό και παράλληλα για τα παιδιά, ήταν τα στοιχεία που με έκαναν να πάρω την απόφαση να ενώσω τις δυνάμεις και να ανοίξω ακαδημία του Θρύλου στο Κίτσενερ του Καναδά. Αυτή ίσως να ήταν η πιο εύκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου.

Η σχολή μας είναι σε λειτουργία εδώ και 15 μήνες. Δεν είναι μεγάλη σε αριθμό μελών, αλλά έχει μεγάλη και Ολυμπιακή καρδιά, ψυχή και πείσμα. Ευελπιστούμε στο επόμενο διάστημα από τα 64 παιδιά που έχουμε τώρα στην ακαδημία μας, να τα διπλασιάσουμε και γιατί όχι να τριπλασιάσουμε του χρόνου τέτοια εποχή».

Τι είναι αυτό το οποίο προσπαθούν να διδάξουν στα παιδιά του Κίτσενερ, αναφορικά με τον Ολυμπιακό: «Όπως όλοι γνωρίζουν όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό μιλάμε για την κορυφαία με διαφορά και έτη φωτός ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη με συνεχόμενες παρουσίες στις κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης, Champions League και Europa League. Για να σταθείς σε μία ομάδα με την ιστορία και τις απαιτήσεις που έχει ο Ολυμπιακός θα πρέπει όχι μόνο να είσαι άρτια καταρτισμένος ως παίκτης, αλλά προπάντων να έχει το χαρακτήρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μίας ομάδας που ζητάει τα πάντα, αλλά και ακόμη παραπάνω. Είναι πολλά τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει κάποιος νεαρός ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να ανταποκριθεί και να διακριθεί ανάμεσα σε μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που φορούν τα ερυθρόλευκα κατά καιρούς.

Για αυτό και εμείς πριν καν υπογράψουμε με έναν παίκτη για να έρθει στην ακαδημία μας, του μαθαίνουμε την ιστορία του Ολυμπιακού. Έτσι ώστε να καταλάβει τη σοβαρότητα του συλλόγου και να καταλάβει τι πρέπει να κάνει και πόσο πρέπει να προσπαθήσει για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε όλη την πορεία ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, δουλεύουμε όχι μόνο στην τεχνική του κατάρτιση, αλλά και την πνευματική του».

«Κάναμε φίλους από την οικογένεια του Ολυμπιακού»

Κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα τα παιδιά από το Κίτσενερ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρκετούς ανθρώπους της ακαδημίας του Ολυμπιακού, αλλά και από το δίκτυο των σχολών:

«Τα παιδιά έκαναν φίλους με την επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Εκτός όμως από φίλους της οικογένειας του Ολυμπιακού, κατάφεραν να πάρουν και μία ιδέα της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής για να αγωνιστεί έστω και σε επίπεδο ακαδημίας σε αυτόν τον σύλλογο.

Αποκομίσαμε αρκετά στοιχεία από την επίσκεψή μας στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τα οποία θα τα πάρουμε μαζί μας πίσω στον Καναδά και θα δουλέψουμε σκληρά για να προετοιμάσουμε αντάξιους ποδοσφαιριστές της ιστορίας και των προσδοκιών της ομάδας».

Αναφορικά με το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάποιο από τα παιδιά να φύγει από τον Καναδά και να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, απάντησε:

«Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή και για αυτό όταν πετυχαίνεις το στόχο σου νιώθεις χαρά και περηφάνια. Αν όλα ήταν εύκολα δεν θα τα εκτιμούσαμε. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σαφώς και ένας γονιός δε θέλει να έχει το παιδί του μακριά, σαφώς και ένας γονιός μπορεί να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στο κόστος μιας τέτοιας μετακόμισης με ό,τι συνεπάγεται, αλλά αν αυτός ο γονιός ήμουν εγώ θα αποφάσιζα να στερηθώ τα πάντα για να δω το παιδί μου να αγγίζει το όνειρό του».

Το τεχνικό τιμ της σχολής αποτελείται από τους:

• Imad Yussef (Maroco, UEFA B)
development U6-u9

• Branko Gavric (Serbian, UEFA B)
Academy

Academy U14/15/16

• Santiago Lopes ( Colombian UEFA C)

Academy U11/12

• Betty Papazotos ( Administration office)

• Spiros Stavropoulos (Technical Director)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ