Όλος ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού «κρέμεται» από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Όλος ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού «κρέμεται» από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις με Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, κάτι που αναπόφευκτα έχει «παγώσει» τον μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνοντας τη σεζόν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος επί του Παναθηναϊκού είχε λίγες ανοιχτές υποθέσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Η πιο σημαντική ήταν και είναι η ανανέωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, όμως εδώ και μερικές μέρες δεν είναι η μοναδική.

Μαζί με την περίπτωση του ομογενή γκαρντ που θέλει σαν… τρελός να τον έχει και τη νέα σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προστέθηκε και το σοβαρό ενδιαφέρον των Σακραμέντο Κινγκς για τον Σάσα Βεζένκοφ, που δεδομένα αλλάζει τις ισορροπίες στο πλάνο του Έλληνα τεχνικό.

Βλέπετε, μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ένας από τους «σίγουρους» και μάλιστα από αυτούς που είναι κομβικοί για τη διατήρηση της ομάδας στην κορυφή. Πολύ απλά γιατι έρχεται από μια σεζόν που «εκτόξευσε» την αξία του με τις εμφανίσεις του και ήταν «κλειδί» για το νταμπλ και το Final Four.

Την ώρα λοιπόν που πέρσι τέτοιες μέρες ο Μπαρτζώκας είχε σχεδόν κλείσει τις περισσότερες μεταγραφές του Ολυμπιακού και περίμενε τι θα γίνει με τον Ντόρσεϊ, που άργησε να κλείσει λόγω του ΝΒΑ, έναν χρόνο μετά όχι μόνο δεν έχει κάνει μεταγραφή, αλλά έχει «παγώσει» και τις επαφές προκειμένου να δει τι μέλλει γενέσθαι με τους δυο αυτούς παίκτες.

Είναι ξεκάθαρο εξάλλου εδώ και μήνες ότι ο Ντόρσεϊ είναι προτεραιότητα και στον Ολυμπιακό έχουν διάθεση και να τα βρουν και να περιμένουν για να τα βρουν, ενώ η κατάσταση με τον Βεζένκοφ είναι κάπως διαφορετική, μιας και έχει συμβόλαιο για του χρόνου. Όμως μέχρι και τις 20 Ιουλίου που λήγει το buy out του παίκτη για το ΝΒΑ (750.000 δολάρια) οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα είναι σε «αναμμένα κάρβουνα».

Τα πράγματα λοιπόν με τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού είναι απλά, αν μείνουν και οι δυο παίκτες. Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στο αρχικό του πλάνο και θα ψάχνει συμπληρώματα σε συγκεκριμένες θέσεις. Πιθανότατα στοχευμένες μεταγραφές και κυρίως στις θέσεις 4-5.

Αν όμως ένας εκ των δυο δεν μείνει στο λιμάνι και επιλέξει να αποχωρήσει, τότε τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Και ανάλογα και ποιός θα φύγει από τον Ολυμπιακός αλλάζει τις ισορροπίες και βάζει πολύ δύσκολα στον Μπαρτζώκα. Στην περίπτωση που φύγει ο Ντόρσεϊ, οι ερυθρόλευκοι θα βγουν στην αγορά και για γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει τελείως και η στόχευση του Έλληνα τεχνικού και αντί σούτινγκ γκαρντ να «κυνηγήσει» και τον Νικ Καλάθη.

Στην περίπτωση που φύγει ο Βεζένκοφ τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα. Πολύ απλά γιατί χάνει τον πιο σταθερό του σουτέρ μαζί με τον Σλούκα και ταυτόχρονα μένει «άδειος» στη θέση «4». Πάει δηλαδή για 4 μεταγραφές στους ψηλούς.

Τέλος στο σενάριο που ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να αποσπάσει ούτε το «ναι» από τον Ντόρσεϊ για νέο συμβόλαιο και δει και τον Βεζένκοφ να περνάει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τότε ο κορμός που φτιάχτηκε «αλλοιώνεται».

Οι παίκτες με ελληνικά διαβατήρια λιγοστεύουν στο ρόστερ της νέας σεζόν και ο Μπαρτζώκας πρέπει να βρει πέρα από την ανάλογη ποιότητα για να καλύψει τα κενά, και γηγενείς παίκτες για την Basket League.

Ο σχεδιασμός εκεί θα αλλάξει τελείως και οι Πειραιώτες θα πρέπει να «τρέξουν» για να καλύψουν και το χαμένο έδαφος, μιας και θα έχει φτάσει κοντά στις 20 Ιουλίου και οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν κάνει πολλές από τις μεταγραφές τους. Κάτι που ήδη γίνεται στη Euroleague. Με λίγα λόγια λοιπόν, ο Ολυμπιακός μιλάει με παίκτες για ενίσχυση και μάλιστα από το πάνω ράφι, όμως αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς είναι με «δεμένα» χέρια λόγω Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ.

Και αν δεν ξεδιαλύνει η κατάσταση με τους παίκτες τα πάντα θα είναι «παγωμένα». Μόνο που οι Πειραιώτες περιμένουν σχετικά άμεσα τις εξελίξεις και στις δυο περιπτώσεις γιατί αλλιώς οι πρώτες επιλογές που έχει ο Μπαρτζώκας θα χαθούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ