Μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ στο «κόλπο» για Ιονίτα (vid)

Μετά τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ στο «κόλπο» για Ιονίτα (vid)

Ο Παναθηναϊκός έχει στη λίστα του τον Αρτούρ Ιονίτα, όμως σύμφωνα με τους Ιταλούς στο «κόλπο» της απόκτησης του έχει μπει και ο ΠΑΟΚ.

Ο Αρτούρ Ιονίτα είναι ένας ποδοσφαιριστής που το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί έντονα για τον Παναθηναϊκό, όμως πλέον οι Ιταλοί βάζουν στο παιχνίδι και τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του.

Ο Μολδαβός μέσος είναι μια περίπτωση που αρέσει στο τριφύλλι και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού χαφ και ο Ιονίτα είναι ένας παίκτης που τσεκάρουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Μπολομπόι κάνει… σκριν στον Κώστα και τον Καλάθη

Ωστόσο και ο Δικέφαλος του βορρά φέρεται να κοιτάζει την περίπτωση του και να θέλει να μπει «σφήνα» για τον παίκτη, με τους Ιταλούς να αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ σκέφτεται ακόμη και να κάνει πρόταση στην Μπενεβέντο στην οποία ανήκει ο Μολδαβός.

Η ιταλική ομάδα για να παραχωρήσει τον Ιονίτα θέλει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, όμως δεν έχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη κρούση από τις δυο ελληνικές ομάδες που παρακολουθούν στενά την περίπτωση του.

Όσον αφορά τα ατομικά χαρακτηριστικά του, διακρίνεται για τον καλό χειρισμό της μπάλας και με τα δύο πόδια, την τεχνική του κατάρτιση, καθώς και για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι. Άλλωστε μιλάμε για ένα ψηλό και δυνατό κορμί (1.86, 81 κιλά). Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν, καθώς πέρσι μέτρησε 36 συμμετοχές και 2.838 λεπτά στην Serie B, με απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Αρτούρ Ιονίτα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Ζίμπρου Κσινάου το 2007, ενώ τη σεζόν 2008/2009 αγωνίστηκε στην Ίσκρα Σταλ.

Από το 2009 μέχρι το 2014 φόρεσε τη φανέλα της ελβετικής Ααράου, με την οποία μέτρησε συνολικά 142 συμμετοχές και 16 γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ιταλία, όπου βγάζει το ψωμί του τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Συγκεκριμένα από το 2014 έως το 2016 αγωνίστηκε στην Ελλάς Βερόνα (29 συμμετοχές, 6 γκολ) και από το 2016 έως το 2020 στην Κάλιαρι (125 συμμετοχές, 6 γκολ). Την τελευταία διετία φόρεσε τη φανέλα της Μπενεβέντο (με απολογισμό 66 συμμετοχές και 4 γκολ), αρχικά στην πρώτη εθνική του εγχώριου πρωταθλήματος (τη σεζόν 2020.2021) και στη συνέχεια στη δεύτερη (2021/2022). Ο Ιονίτα έχει φορέσει το εθνόσημο 61 φορές, έχοντας σκοράρει τρία τέρματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ