Τι συμβαίνει με τους στόπερ στην ΑΕΚ

Τι συμβαίνει με τους στόπερ στην ΑΕΚ

Η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας είναι το παν αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ. Τι γίνεται με τον Μπόγκνταν Πλάνιτς κα τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις.

Σιγά-σιγά, η ΑΕΚ κλείνει το ένα μέτωπο πίσω από το άλλο. Μετά το happy end στη μεταγραφική υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα, λευκός καπνός υπήρξε και με την περίπτωση του Νόρντιν Άμραμπατ. Ο Μαροκινός παραμένει στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους ανθρώπους της ομάδας να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην ενίσχυση του κέντρου της άμυνας.

Στο θέμα του στόπερ η ΑΕΚ έμεινε αρκετά πίσω, καθώς έχει πάει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τους Γιώργο Τζαβέλλα, Σίμο Μήτογλου και Ζίγκα Λάτσι. Οι άνθρωποι του δικεφάλου καλούνται να… τρέξουν τη μεταγραφική ενίσχυση, προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας. Την περσινή, καταστροφική σεζόν, η Ένωση δέχθηκε 42 (!) γκολ στις 36 αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν έχει περιθώρια για νέα λάθη.

Ο πρώτος στόχος της Ενωσης για το κέντρο της άμυνας είναι ξεκάθαρος. Και ακούει στο όνομα, Μπόγκνταν Πλάνιτς. Ο 30χρονος συγκεντρώνει όλα τα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα, με την ΑΕΚ να έχει κυριολεκτικά… περικυκλώσει την Μακάμπι. Οι κρούσεις προς την πλευρά των Ισραηλινών είναι διαρκείς και η Ένωση φέρεται να έχει το πάνω χέρι για την απόκτησή του. Μάλιστα, ο έμπειρος στόπερ εκμυστηρεύτηκε στους συμπαίκτες του στην Μακάμπι πως η πρόταση των κιτρινόμαυρων είναι αρκετά καλή και δύσκολα μπορεί να την απορρίψει. Ενώ και δημοσιεύματα στη Σερβία κάνουν λόγο για κλεισμένο deal. Παρόλο που αυτή τη στιγμή, δεν επιβεβαιώνεται κάτι.

Ο Σέρβος είναι ο ηγέτης της ομάδας του Μπάρακ Μπακχάρ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Με 47 ματς στην… πλάτη την περσινή σεζόν, ο 30χρονος απέδειξε πως μπορεί να κατευθύνει ιδανικά την άμυνα ενός συλλόγου. Ο Πλάνιτς ετοιμάζει… βαλίτσες για Φιλαδέλφεια, με τις οριστικές εξελίξεις στη μεταγραφική του υπόθεση να μεταφέρονται πιθανότατα μετά τη διπλή μάχη με τους «ερυθρολεύκους».

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ σκανάρει την αγορά, καθώς επιθυμία όλων είναι η απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών. Οι άνθρωποι του δικεφάλου έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό κάποιους στόχους και έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές. Το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας είναι μεγάλο και η Ένωση θέλει να τελειώσει γρήγορα με αυτό το μείζον θέμα. Μάλιστα, από την Σουηδία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ένα νέο όνομα για τον δικέφαλο. Όπως αποκάλυψαν οι Σκανδιναβοί, η ΑΕΚ φέρεται να έχει χτυπήσει την πόρτα της Τζουγκάρντεν για την απόκτηση του Ίσακ Χίεν.

Φυσικά, μέσα από τις εξαντλητικές και απαιτητικές προπονήσεις, ο Ματίας Αλμέιδα αξιολογεί και τους Τζαβέλλα, Μήτογλου, Λάτσι που βρίσκονται στην Ολλανδία και μάχονται για μια θέση στο ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε, στο πρόσφατο φιλικό με την Γκενκ, ο Σίμος Μήτογλου άφησε αρκετές θετικές εντυπώσεις με την εμφάνισή του.

Το θέμα των στόπερ «καίει» για την ΑΕΚ και είναι στην κορυφή της ατζέντας των κιτρινόμαυρων. Με τον Πλάνιτς να παίρνει σιγά-σιγά τον δρόμο για την «Αγιά Σοφιά», Ράντεκ Κουχάρσκι και Μπρούνο Άλβες φορτσάρουν για τον επόμενο εκλεκτό του κέντρου της άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ