ΑΕΚ – Πλάνιτς: Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια

ΑΕΚ – Πλάνιτς: Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια

Από το καλοκαίρι του 2020 το όνομά του «παίζει» συνεχώς για την ΑΕΚ. Φτάσαμε στον Ιούλιο του 2022 και ο Μπόγκνταν Πλάνιτς ετοιμάζεται να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Είναι το πρόσωπο των ημερών για την ΑΕΚ. Τα βλέμματα είναι μονίμως στραμμένα πάνω του και οι αναφορές στη μεταγραφική του υπόθεση αποτελούν συχνό φαινόμενο. Ο λόγος φυσικά για τον Μπόγκνταν Πλάνιτς που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος. Ενας «γάμος» που γίνεται με καθυστέρηση δύο χρόνων.

Ο Σέρβος στόπερ είναι με τις βαλίτσες στο χέρι. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τη διπλή μάχη της Μακάμπι Χάιφα με τον Ολυμπιακό για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, θα πάρει τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι ο εκλεκτός και ο διακαής πόθος των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ του δίνει τα «κλειδιά» και περιμένει να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της ομάδας. Το πρόβλημα στα μετόπισθεν είναι μεγάλο για την Ενωση και ο Μπόγκνταν Πλάνιτς έρχεται για να λύσει τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα. Κάτι που φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Μακάμπι και Ολυμπιακό με τον Σέρβο αμυντικό να έχει στοιχεία που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσόρι Ντομίνγκες στον… Παναθηναϊκό – Απίθανη αποκάλυψη για τον εξτρέμ που θέλει το Τριφύλλι

Το «φλερτ» της ΑΕΚ με τον 30χρονο στόπερ κρατάει καιρό. Συγκεκριμένα από το καλοκαιρινό, μεταγραφικό παζάρι του 2020. Τότε είχε πέσει για πρώτη φορά στο κιτρινόμαυρο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα του Σέρβου αμυντικού. Ο Ίλια Ίβιτς είχε εξασφαλίσει το πράσινο φως από τη διοίκηση, αλλά τα εμπόδια στην ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν πολλά και απροσπέλαστα. Εκείνη την περίοδο, ο Πλάνιτς ανήκε στην Στεάουα και μάλιστα βρισκόταν στα δικαστήρια με την ομάδα του Βουκουρεστίου λόγω οφειλών. Ο νεαρός αμυντικός αναζητούσε τρόπο διαφυγής από τη Ρουμανία, αλλά η υπόθεσή του ήταν αρκετά περίπλοκη.

«Ήθελε να μας κρίνει. Τώρα θα τους κρίνω εγώ. Οσοι θέλουν τον Πλάνιτς δεν θα τους αφήσω και θα τους ζητήσω να μου πληρώσουν 10 εκατ. ευρώ, όσο είναι η ρήτρα του», είχε δηλώσει τότε ο ισχυρός άνδρας της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι. Η ΑΕΚ δεν ήθελε να εμπλακεί στα… παιχνίδια του ιδιόρρυθμου ιδιοκτήτη, έκανε πίσω και τελικά ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός κατέληξε στην αγκαλιά της Μακάμπι Χάιφα.

Η Ένωση δεν έπαψε ποτέ να παρακολουθεί την περίπτωση του Πλάνιτς, με το όνομά του να επανέρχεται στο κιτρινόμαυρο προσκήνιο την περσινή σεζόν. Η έλευση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδωσε το «πάτημα» για νέα σενάρια. Γράφτηκαν πολλά, αλλά και πάλι ο 30χρονος δεν εμφανίστηκε ποτέ στα Σπάτα. «Είμαι παίκτης της Μακάμπι και δε νομίζω ότι αυτό θα αλλάξει αυτό το καλοκαίρι. Είναι ωραία για εμένα και δεν χρειάζεται να πάω πουθενά», είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2021 ο Σέρβος στόπερ, βάζοντας… φρένο στις φήμες.

Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα. Ο Μπόγκνταν Πλάνιτς προβάρει την κιτρινόμαυρη φανέλα, με το δυναμικό μπάσιμο της ΑΕΚ να μένει πιθανότατα αναπάντητο από την Μακάμπι Χάιφα. Ο 30χρονος έχει όλο το «πακέτο» που αναζητά η Ένωση και συγκεντρώνει όλα τα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα. Στόπερ-ηγέτης, που είναι ικανός να δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ομάδας στο κέντρο της άμυνας.

Το όνομα του δεν… σβήστηκε ποτέ από την κιτρινόμαυρη λίστα. Μετά από 84 συμμετοχές στην Μακάμπι, ο Σέρβος στόπερ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Χάιφα. Η πρόκληση της ΑΕΚ τον περιμένει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ