Τα κλειδιά του Ρέντη στον Αβραάμ – Nέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού

Τα κλειδιά του Ρέντη στον Αβραάμ – Nέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κρεμάει τη φανέλα και βάζει το... κοστούμι, με ρόλο - κλειδί στην καθημερινότητα του Ρέντη, το κλίμα, τη νοοτροπία και την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ότι τίποτε δεν θα μείνει το ίδιο στον Ολυμπιακό από εδώ και πέρα. Και το κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν αφορά μόνο στον προπονητή, αλλά και σε όλα τα κομμάτια του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από τους παίκτες έως και κάποια στελέχη, είτε που θα μπουν στο περιθώριο είτε που θα πάρουν την ευκαιρία τους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, αναλαμβάνοντας σημαντικές αρμοδιότητες.

Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κρεμάει οριστικά, πλέον, τα παπούτσια του. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να του παραδώσει τα κλειδιά του Ρέντη, σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποδυτήρια. Το πιθανότερο, μάλιστα, είναι ο Αβραάμ να πάρει τον τίτλο του γενικού αρχηγού, με αυξημένες αρμοδιότητες και όντας κατά βάση το πρόσωπο που θα ενώνει τη διοίκηση με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σε Europa και Conference League!

Χαρακτηριστικό του πόσο σημαντικό θεωρεί τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι στην κρίσιμη σύσκεψη που ακολούθησε την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα, στη σουίτα του κάλεσε μόνο τον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Βρέντζο, τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά και τον Παπαδόπουλο. Δείχνοντας ότι θέλει να του δώσει άμεσα αρμοδιότητες.

Ο Αβραάμ βγαίνει μπροστά σε αυτή τη νέα σελίδα του Ολυμπιακού. Κάτι που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Ηταν δεδομένο. Καθώς ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, είναι ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρόσωπο που έχει πλήρη αντίληψη του μεγέθους του συλλόγου, των απαιτήσεων, των πιέσεων, αλλά και του τρόπου διαχείρισης των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός ποντάρει στον Αβραάμ, έναν από τους καλύτερους χαρακτήρες που υπάρχουν στο Ρέντη, ποντάρει στην εμπειρία του, αλλά και στο γεγονός ότι όλοι τον σέβονται, τον αγαπούν και τον εκτιμούν.

Σε μια συζήτηση πριν από αρκετό καιρό, ο νέος γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού είχε εξηγήσει (σαν έτοιμος από τότε) πώς τα αποδυτήρια μιας ομάδας εν έτει 2022, δεν μπορούν να «διαχειρίζονται» με τον τρόπο που γινόταν πριν από 15-20-30 χρόνια. Οι ομάδες αποτελούνται από πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους πρέπει να κάνεις να νιώσουν αγάπη, ασφάλεια και σιγουρια, για να αποδώσουν. Τα «κόλπα» της παλιάς εποχής, δεν είναι χρηστικά. Χρειάζεται διαχείριση, πολλές φορές και ατομική, για να μπορέσει ο κάθε παίκτης και όλοι μαζί, να αποδώσουν.

Η δουλειά που έχει να κάνει δεν είναι εύκολη. Το να μπορέσεις να κρατήσεις ενωμένα, με καλό κλίμα και χωρίς προστριβές τα αποδυτήρια και συνολικά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός είναι πρόκληση. Αλλά ο Παπαδόπουλος επί της ουσίας έχει προετοιμαστεί όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο άλμα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη σε φορές που τα πράγματα έγιναν δύσκολα εντός Ρέντη, ο ίδιος ήταν εκείνος που έδωσε λύσεις. Παρεμβαίνοντας με τρόπο σοβαρό και άμεσα. Εξάλλου, αυτή ήταν και η πραγματική ουσία της παρουσίας του στο ρόστερ όλα αυτά τα χρόνια.

Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο. Τον Δεκέμβριο ο Αβραάμ θα γίνει 38 ετών. Μέχρι σήμερα, παρότι είναι ο τελευταίος στόπερ στην αγωνιστική ιεραρχία, παρέμενε ο πρώτος στο γήπεδο. Κανείς (κυριολεκτικά), κανείς δεν προπονείτο πιο σκληρά από τον ίδιο στο Ρέντη. Κανείς δεν πέρασε όλα αυτά τα χρόνια περισσότερες ώρες στο γυμναστήριο Από τον «Αβι».

Αυτό, ξέχωρα αν αποτελεί φύση και κομμάτι του χαρακτήρα και της μενταλιτέ του ποδοσφαιριστή, ήταν και ένα παράδειγμα προς τους υπόλοιπους. Και θα συνεχίσει να είναι. Όχι, πλέον, με σορτσάκι και φανέλα. Αλλά με κοστούμι… Αλλά με το ίδιος πάθος, την ίδια προσήλωση, την ίδια δίψα για ποδόσφαιρο, επιτυχίες, τίτλους. Και αποδυτήρια με καλό κλίμα και υγεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ