Πως ο Αλμέιδα εξελίσσεται σε μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ

Πως ο Αλμέιδα εξελίσσεται σε μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ

Πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει στον πάγκο της μια προσωπικότητα που «μετράει». Η ΑΕΚ έχει την τύχη να διαθέτει τον Ματίας Αλμέιδα.

Ήταν 20 Μαϊου όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε το deal με τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός πήρε τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, αναλαμβάνοντας να επαναφέρει σε ήρεμα νερά το κιτρινόμαυρο καράβι. Ο 48χρονος έκανε το μεγάλο βήμα, με την πρώτη προπονητική του εμπειρία στην Ευρώπη να φέρει τη σφραγίδα της Ένωσης. Ο «Πελάδο», μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο σε επίσημο ματς, αλλά εξελίσσεται σε μεγάλο… όπλο για τον δικέφαλο.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει την ΑΕΚ μονάχα σε φιλικές αναμετρήσεις. Η δουλειά που έγινε στην Ολλανδία φάνηκε στα φιλικά τεστ και το εγχείρημα με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάρκο Σίλβα «έδεσε»… κόμπο τον Κλοπ και ετοιμάζεται για τους επόμενους (pics, vids)

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύει την κάθε λεπτομέρεια και είναι αποφασισμένος να παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που θα την αγκαλιάζει ο κόσμος. «Να ερωτευτεί ο κόσμος την ομάδα», είχε δηλώσει ο «Πελάδο» και αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος. Τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την ΑΕΚ να παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο στα φιλικά παιχνίδια.

Με την ΑΕΚ εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πολλοί ήταν αυτοί που ανησυχούσαν για το πως θα προσεγγιστούν top-class παίκτες. Η απορία λύθηκε με τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο στον ερχομό των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων. Η Ένωση, έχει πλέον στον πάγκο της μια προσωπικότητα που «μετράει». Και αυτό φάνηκε με τους Ορμπελίν Πινέδα και Ντομαγκόι Βίντα.

«Υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για μένα. Υπήρξαν ομάδες σε Ισπανία και Μεξικό, αλλά η επιλογή μου ήταν η ΑΕΚ κι αυτό οφείλεται και στην εμπιστοσύνη του προπονητή (Ματίας Αλμέιδα). Ήμουν πρόθυμος να δουλέψω μαζί του, ξέρω πως λειτουργεί. Σκέφτηκα επίσης ότι θα έχεις μεγαλύτερη άνεση να δουλέψεις όταν έχεις την υποστήριξη του προπονητή. Ότι τον ξέρεις και σε ξέρει, εσύ απλά βάλε τη δουλειά σου για να μπορέσεις να προσφέρεις αυτό που σου ζητούν εδώ.

Κι αυτό ήταν που με συγκίνησε περισσότερο και με παρακίνησε να πάω στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό αποφάσισα και είμαι σε αυτή την πλευρά. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό», είχε δηλώσει ο Πινέδα για την μετακόμισή του στην Ελλάδα. Εριξε… άκυρο σε όποια ομάδα ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, επιλέγοντας το κιτρινόμαυρο μονοπάτι. Μόνο και μόνο γιατί γνωρίζει καλά τον Ματίας Αλμέιδα. Τον έμαθε στο Μεξικό και στην απόλυτα επιτυχημένη θητεία τους στην Τσίβας.

«Γνωρίζω ότι ο προπονητής ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έπαιξε σε μεγάλα κλαμπ σε όλο τον κόσμο, όλοι μιλούσαν για εκείνον. Και όταν ένας τόσο σπουδαίος άνθρωπος σε παίρνει τηλέφωνο και σου λέει ότι σε θέλει στην ομάδα του να γίνεις ένας από τους ηγετικούς παίκτες της, είναι αρκετό για να πάρεις την απόφαση σου.

Τον ευχαρίστησα για όσα μου είπε και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τις προσδοκίες του και να είμαι αυτός που περιμένει να είμαι», ανέφερε ο Βίντα για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον δικέφαλο. Ο Αργεντινός κόουτς έπαιξε κομβικό ρόλο στην απόφαση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

Ο Ματίας Αλμέιδα επιλέγει την απευθείας επικοινωνία με τους μεταγραφικούς στόχους. Δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και αναλαμβάνει δράση. Μιλάει με τους παίκτες και προσπαθεί να τους πείσει με κάθε τρόπο. Είναι ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στις εφετινές μεταγραφικές υποθέσεις. Ο άνθρωπος που εμπιστεύονται όσοι επιλέγουν την Ενωση για επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Μετά από καιρό, η ΑΕΚ έχει στα αποδυτήρια μια επιβλητική προσωπικότητα. Ο Αλμέιδα κερδίζει τους πάντες με την παρουσία του και αυτό κάνει… μπαμ. Το κλίμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχει αλλάξει και αυτό βγαίνει προς τα… έξω. Ο «Πελάδο» έχει αντιστρέψει τον αρνητισμό του τελευταίου διαστήματος και έχει επαναφέρει την ελπίδα στον «κιτρινόμαυρο» πλανήτη.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ