Ολυμπιακός και Ζουλιέν Φουρνιέ: Οι επαφές στην Ελλάδα, το deal, το σκάουτινγκ, ο… Σεπτέμβρης και ο γιος!

Ολυμπιακός και Ζουλιέν Φουρνιέ: Οι επαφές στην Ελλάδα, το deal, το σκάουτινγκ, ο… Σεπτέμβρης και ο γιος!

To10.gr ξετυλίγει την υπόθεση Ζουλιέν Φουρνιέ και αποκαλύπτει λεπτομέρειες, τις συζητήσεις, τη συμφωνία, τις απόψεις του για το σκάουτινγκ και ένα προσωπικό θέμα που παίζει τον ρόλο του.

Θα προσλάβει ο Ολυμπιακός τον Ζουλιέν Φουρνιέ; Κι αν ναι, ποιον ρόλο θα αναλάβει ο Γάλλος παράγοντας; Ήρθε στην Ελλάδα; Κι αν ναι, με ποιους και τι συζήτησε; Εάν συμφωνήσει, πότε θα πιάσει δουλειά στους πρωταθλητές; Κι αν πιάσει δουλειά, ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του; Τι έχει ζητήσει από τους Ερυθρόλευκους; Θα αλλάξουν οι Πειραιώτες τον τρόπο δουλειάς τους εάν αναλάβει, κι αν ναι, σε ποιον βαθμό;

Όλα τα παραπάνω είναι ερωτήματα που απασχολούν τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να τα βάλουμε σε μια σειρά, για να εξηγήσουμε μια επαγγελματική σχέση, που σύντομα αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή. Διότι δεν είναι μυστικό, πλέον, ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να προσλάβουν ένα πρόσωπο που θα «τρέξει» την ομάδα. Σε όλα τα επίπεδα. Ναι, λοιπόν, εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, κατά πάσα πιθανότητα ο Ολυμπιακός θα προσλάβει τον Ζουλιέν Φουρνιέ. Όχι, ακόμη δεν έχει τελειώσει (τυπικά) η υπόθεση. Δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια, δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι. Και Όπως προκύπτει, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα. Τουλάχιστον όχι για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι νεότερα θα έχουμε από… Σεπτέμβρη.

Ο Φουρνιέ ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 20 ημέρες. Συναντήθηκε και συζήτησε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο και ανθρώπους του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια, δεν συζήτησε απλά, αλλά επί της ουσίας υπήρξε σύμπνοια απόψεων στα περισσότερα ζητήματα και έτσι φάνηκε ότι η συνεργασία θα προχωρήσει. Μια συνεργασία που τυπικά δεν… υπάρχει, αλλά που ουσιαστικά είναι υπό ολοκλήρωση.

Ποιον ρόλο προορίζεται να έχει ο Γάλλος παράγοντας; Όλα δείχνουν ότι θα έχει τη γενική επιστασία του ποδοσφαιρικού τμήματος, τόσο σε επίπεδο μεταγραφών, όσο και σε επίπεδο σκάουτινγκ, αλλά και διαπραγματεύσεων. Θα κάνει, με λίγα λόγια, τα πάντα. Οντας ο άνθρωπος της διοίκησης για όλα στις αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό σκέλος. Μάλιστα, εφόσον ολοκληρωθεί και τυπικά η συνεργασία, είναι σαφές ότι ο Φουρνιέ δεν θα έρθει… μόνος του στον Ολυμπιακό.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ

Οι πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι έχει ήδη αναλύσει το πλάνο του για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό κομμάτι. Και θεωρεί ότι οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να φτιάξουν ένα τμήμα σκάουτινγκ αποτελούμενο από 5-7 ειδικούς στην αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση ποδοσφαιριστών, με συγκεκριμένη ιεραρχία, με διαβαθμίσεις στην επιλογή ενός παίκτη, ώστε ο Ολυμπιακός να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες λάθους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Μοντέστο, ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια νεανική ομάδα στο τμήμα σκάουτινγκ, αποτελούμενη από τους Γιάννη Θεοδώρου (Head of Scouting & Sports Technology), Κόμπι Μικαέλι (Data Scout), με τον Σίμο Χάβο να είναι ο μοναδικός σκάουτ που έμεινε από την προηγούμενη κατάσταση. Και προφανώς και οι τρεις θα αποτελέσουν κομμάτι του διευρυμένου τμήματος που θέλει να χτίσει ο Φουρνιέ. Ο οποίος επιμένει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκει ο ίδιος τους παίκτες που θέλει να εντάξει στο ρόστερ του. Να έχει πλήρη, εις βάθος εικόνα των στόχων και εν συνεχεία να κινείται για την απόκτησή τους.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι η Νις, ομάδα στην οποία εργάστηκε για 11 ολόκληρα χρόνια, θεωρείται ένας από τους 2-3 συλλόγους με το καλύτερο τμήμα σκάουτινγκ στο Σαμπιονά. Τμήμα που δημιούργησε και επάνδρωσε ο ίδιος ο Γάλλος, όντας το απόλυτο κουμάντο στην ομάδα της Νίκαιας, ως Διευθύνων Σύμβουλος (2011-19) και ως Διευθυντής ποδοσφαίρου (2019-22).

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φουρνιέ δεν εμπλέκεται ακόμη σε μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού, αλλά προκύπτει ότι του έχει ζητηθεί η άποψη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ ανεπίσημα εμφανίζεται και ο ίδιος να έχει εμπλοκή σε κάποιες εξ αυτών. Ανεπίσημα, επαναλαμβάνουμε. Διότι επίσημα θα γίνουν όλα από τον Σεπτέμβριο, εφόσον δεν αλλάξει κάτι από τα συμφωνηθέντα.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι ο Φουρνιέ έχει πιάσει δουλειά και έχει αρχίσει να μαθαίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό. Εχει σχηματίσει άποψη για το ρόστερ, για τις κινήσεις που έχουν γίνει, έχει ήδη κάνει αξιολόγηση ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάνε παρακάτω και θα αποτελέσουν πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό, ενώ ενημερώνεται και για τον τρόπο λειτουργείας συνολικά του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να τονίσουμε κάτι που η ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζει. Ο Φουρνιέ ήταν παντρεμένος με Ελληνίδα. Ο γιος του, μάλιστα, ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα και ο ίδιος επισκέπτεται πολύ συχνά τη χώρα μας για αυτόν τον λόγο. Η προοπτική να δουλέψει στον Ολυμπιακό, ήταν ουσιαστικά ένα… δώρο για τον 48χρονο Γάλλο. Καθώς θα είναι πιο κοντά στο παιδί του. Και παράλληλα θα εργάζεται για έναν κορυφαίο σύλλογο, με τον οποίο θα κατακτά τίτλους, θα διεκδικεί πράγματα στην Ευρώπη και θα έχει την ευκαιρία να χτίσει κάτι σημαντικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ