Τέταρτη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ ο Μιτάι

Τέταρτη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ ο Μιτάι

Ο Μάριο Μιτάι ετοιμάζεται για τη Λοκομοτίβ Μόσχας, με την ΑΕΚ να βάλει στα ταμεία της τρία εκατ. ευρώ και τον Αλβανό άσο να γίνεται η τέταρτη πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του κλαμπ.

Βαλίτσες για Ρωσία ετοιμάζει ο Μάριο Μιτάι μετά τη συμφωνία της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για την παραχώρηση του Αλβανού άσου αντί τριών εκατ. ευρώ. Ο νεαρός αμυντικός, που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ένωσης, βρισκόταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο της ρωσικής ομάδας η οποία τον κάνει δικό της με ένα super deal για τους «κιτρινόμαυρους».

Είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ δεν φημίζεται για μεγάλες πωλήσεις, αντίθετα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χάσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές είτε τσάμπα είτε ξεπουλώντας τους. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Λιβάγια που έφυγε ελεύθερος, τον Μπακασέτα που πήγε με σχεδόν 500 χιλ. ευρώ στην Αλάνιασπορ και πολλές ακόμη περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης: Super League: Έρχεται το πιο παράξενο πρωτάθλημα

Αυτή την κατάσταση η ΑΕΚ θέλει να την αλλάξει και η ιστορία με τον Μιτάι είναι ένα δείγμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η πώληση μάλιστα του 19χρονου ποδοσφαιριστή αποτελεί την τέταρτη πιο ακριβή στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από εκείνες των Μπάρκα, Παπασταθόπουλου και Βράνιες.

Ο διεθνής τερματοφύλακας πωλήθηκε πριν από δύο χρόνια στη Σέλτικ με πέντε εκατ. ευρώ, ο Σωκράτης είχε παραχωρηθεί για 3,8 εκατ. ευρώ το 2008 στην Τζένοα ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Βράνιες που το 2018 πήγε στην Άντερλεχτ για 3,2 εκατ. ευρώ. Τέταρτος πλέον είναι ο Μιτάι, με την πεντάδα των πιο ακριβών πωλήσεων της ΑΕΚ να συμπληρώνει ο Σωτήρης Κυργιάκος που το 2009 πήγε στη Λίβερπουλ επίσης με τρία εκατ. ευρώ.

Κάτι ακόμη που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες πωλήσεις είναι επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ και πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ