Ολυμπιακός: Με στόχο το four-peat και το 48ο!

Ολυμπιακός: Με στόχο το four-peat και το 48ο!

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα με αλλαγές, αλλά έχοντας ως στόχο του τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 48ο συνολικά στην πλούσια ιστορία του.

Νέο πρωτάθλημα, ίδιος στόχος: Η κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη Super League ψάχνοντας το four-peat. Το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 48ο συνολικά στην πλούσια ιστορία του. Έναν ακόμα τίτλο για τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στο νέο πρωτάθλημα με αρκετές αλλαγές, με μεγαλύτερη όλων την αντικατάσταση του Πέδρο Μαρτίνς από τον Κάρλος Κορμπεράν, αλλά αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα ακόμα τρόπαιο, με το οποίο οι Πειραιώτες θα φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο πέμπτο αστέρι.

Διαβάστε επίσης: Ο Βόλος τα έβαλε με τη διαιτησία, αλλά τελικά έδιωξε τον προπονητή του!

Οι πρωταθλητές γνωρίζουν ότι το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουν αποδείξει ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Ο Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα της χώρας που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη και θα έχει πιο βαρύ πρόγραμμα από τους ανταγωνιστές του, αλλά διαθέτει το ρόστερ και τις λύσεις που χρειάζονται για να πετύχει τον στόχο του.

Πέρσι οι Πειραιώτες έκαναν… περίπατο στη Super League. Ξέφυγαν από νωρίς και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα, στέφθηκαν και μαθηματικά πρωταθλητές μέσα στην Τούμπα. Στην έδρα ενός από τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Ηταν σταθερά στην κορυφή καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και δεν έδωσαν δικαιώματα.

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης, αλλά και… αμφισβήτησης στους διώκτες τους. Το ίδιο θέλουν να κάνουν και φέτος. Να πάρουν από την αρχή τα ηνία στην κούρσα του τίτλου και στο τέλος να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενός ακόμα.

Φέτος, δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα, αλλά τον Ισπανό Κάρλος Κορμπεράν. Ο 39χρονος ήρθε για να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους να πετύχουν τους στόχους τους. Την κατάκτηση του νταμπλ και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ηρθε για να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Να τον βοηθήσει να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Να τον οδηγήσει σε τίτλους. Με σκληρή δουλειά, προσήλωση και συγκέντρωση.

Εχοντας στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, το οποίο ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, όπως είναι ο Βρσάλικο. Οι Ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα έχουν ενισχυθεί με τις προσθήκες των Βρσάλικο, Καμαρά, Χουάνγκ, Ζινκερνάγκελ, Άβιλα, Λάιντνερ και Ντε Λα Φουέντε, ενώ επέστρεψαν από δανεισμούς οι Χασάν, Κούτρης, Ραντζέλοβιτς και Τσούμιτς.

Αντίθετα, από το μεγάλο λιμάνι αποχώρησαν οι Σεμέδο, Τικίνιο, Μάρκοβιτς και Καραργύρης, ενώ παραχωρήθηκαν ως δανεικοί οι Πέπε, Σουρλής και Ονιεκούρου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Λόπες και Καρμπόβνικ, ενώ αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Αβραάμ, ο οποίος παραμένει στον Ολυμπιακό ως γενικός διευθυντής.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν στο ρόστερ τους τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό «killer» να ετοιμάζεται για νέα… χτυπήματα και ακόμα περισσότερα γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μια σπουδαία εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, με τους Ερυθρόλευκους να κρατούν στο μεγάλο λιμάνι έναν κορυφαίο επίπεδο. Έναν από τους καλύτερους σέντερ φορ της ιστορίας τους. Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο, προκαλώντας τρόμο στους αντίπαλους αμυντικούς και τερματοφύλακες.

Οι πρωταθλητές έχουν διατηρήσει τον βασικό τους κορμό και ετοιμάζονται για μια ακόμα δύσκολη σεζόν, έχοντας προσθέσει στο ρόστερ τους ποιοτικούς, έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις στον Κάρλος Κορμπεράν.

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει με τον Ολυμπιακό να είναι για μια ακόμα φορά το φαβορί για τον τίτλο, αλλά γνωρίζοντας άπαντες στο μεγάλο λιμάνι ότι έχουν μπροστά τους έναν… Γολγοθά με πολλά και δύσκολα παιχνίδια, στα οποία θα πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και να πετύχουν τους στόχους τους. Να πάρουν τίτλους και να γεμίσουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο τους.

ΗΡΘΑΝ: Βρσάλικο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χουάνγκ (Ρουμπίν Καζάν), Αμπ. Καμαρά (Φούλαμ), Ζινκερνάγκελ (Γουότφορντ), Άβιλα (Χάντερσφιλντ), Λάιντνερ (Χάποελ Τελ Αβίβ), Ντε λα Φουέντε (Μαρσέιγ).

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ: Χασάν (δανεικός στην Κόνιασπορ), Ραντζέλοβιτς (δανεικός στη Λεγκανές) Κούτρης (δανεικός στη Φορτούνα Ντίσελντορφ), Νίκολα Τσούμιτς (δανεικός στην Λουκέρνη),

ΕΦΥΓΑΝ: Σεμέδο (Αλ Ντουχαΐλ), Ονιεκούρου (δανεικός στην Ντεμιρσπόρ), Τικίνιο (Μποταφόγκο), Λόπες (δανεικός από Σεβίλλη), Αβραάμ Παπαδόπουλος (αποσύρθηκε), Καρμπόβνικ (δανεικός από Μπράιτον), Πέπε (δανεικός στην Ανκαραγκουτσού), Μάρκοβιτς (Παρτιζάν), Σουρλής (δανεικός στην Φορτούνα Σιτάρντ), Καραργύρης (Προοδευτική).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ