Super League: Ο Λεβαδειακός που επέστρεψε, η καθιέρωση του Ιωνικού και τα ερωτηματικά

Super League: Ο Λεβαδειακός που επέστρεψε, η καθιέρωση του Ιωνικού και τα ερωτηματικά

Η Super League έκανε σέντρα και to10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των Ιωνικού, Λεβαδειακού, Λαμίας και Παναιτωλικού

Η νέα σεζόν της Super League ξεκίνησε με όλες τις ομάδες να βρίσκονται στην ίδια αφετηρία, χωρίς όμως να έχουν όλες τους ίδιους στόχους.

Ο Ιωνικός θέλει να κάνει μια πορεία ανάλογη της περσινής, στην οποία κατάφερε και κέρδισε με σχετική ευκολία την παραμονή. Ο Λεβαδειακός επέστρεψε και πάλι στα… σαλόνια και δηλώνει πως ήρθε για να μείνει, Παναιτωλικός και Λαμία είναι δύο από τα μεγάλα ερωτηματικά του φετινού πρωταθλήματος.

Θα μπορέσει η Λαμία να μη βρίσκεται και πάλι τόσο χαμηλά; Θα καταφέρει ο Παναιτωλικός να πετύχει ξανά μια άνετη παραμονή όπως συνέβη και πέρσι και να ανεβάσει τον πήχη;

Πάμε να δούμε τα προφίλ των τεσσάρων ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ: Ο Άοσμαν θα τον οδηγήσει και φέτος

Ο Ιωνικός αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Οι Νικαιώτες ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στην 11η θέση, στα playouts ωστόσο πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό σερί με 6 νίκες και μία ισοπαλία σε 7 αναμετρήσεις, και τερμάτισαν στην, πολύ τιμητική, 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε επίσης: Superleague: Το πάρε – δώσε του καλοκαιριού (pics)

Οδηγός για τον Ιωνικό θα πρέπει αναμφίβολα να αποτελέσει το εξαιρετικό κλείσιμο της περσινής σεζόν. Στα μεταγραφικά, η ομάδα συνεχίζει με τον Δημήτρη Σπανό στο «τιμόνι», ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές προσθαφαιρέσεις παικτών.

Ιδιαίτερη περίπτωση αυτή του MVP της Super League 2021-2022, Αίας Άοσμαν, ο οποίος τον Ιούλιο αποχαιρέτησε τα μέρη μας για να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Ντεμίρσπορ. Ωστόσο φαίνεται πως τα σχέδια άλλαξαν στην πορεία, καθώς ο Σύριος μεσοεπιθετικός έφτασε το βράδυ της Τετάρτης (17/8) στην Αθήνα για να ολοκληρώσει την επιστροφή του στην ομάδα της Νίκαιας και θα αγωνίζεται και φέτος με τη φανέλα του Ιωνικού.

Στις αποχωρήσεις που ξεχωρίζουν, αυτές των Ελλήνων Βαγγέλη Πλατέλλα και Γιώργου Μάναλη, αλλά και του Πορτογάλου μέσου Ντάλσιο. Ο Ιωνικός ενισχύθηκε σημαντικά με τους Φεδερίκο Μίλο, Ρέτζι Οφόσου από ομάδες του εξωτερικού και τους Φαμπιάν Αντούνες και Χαβιέρ Μεντόσα από τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά:

ΗΡΘΑΝ: Χρήστος Ιωαννίδης, Φεδερίκο Μίλο, Χρήστος Ελευθεριάδης, Ρέτζι Οφόσου, Σωτήρης Κοκκίνης, Ζινεντίν Μασάς, Νίκος Ιωαννίδης, Χαβιέρ Μεντόσα, Αρμάντο Περλέσι, Φαμπιέν Αντούνες, Γιώργος Σερβιλάκης
ΕΦΥΓΑΝ: Ρικάρντο Βαλέντε, Λευτέρης Ματσούκας, Ρεϊνάλντο Λένις, Τουράμ, Γιάννης Κιάκος, Νέιτς Βίντμαρ, Βούλεντ Μπάσα, Νίκος Μαχαίρας, Ντάλσιο, Γιώργος Μάναλης

Παναιτωλικός: Στο χέρι του να μην κινδυνέψει

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξασφάλισε πέρυσι ουσιαστικά την παραμονής της από την κανονική περίοδο όπου και τερμάτισε στην 9η θέση. Ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια βρίσκεται κοντά στην… επικίνδυνη ζώνη, βρίσκει όμως τον τρόπο να παραμένει στη Super League. Πέρσι οι Αγρινιώτες υποχώρησαν 2 θέσεις στο μίνι πρωτάθλημα των playout, κάτι που δεν τους στοίχισε καθώς είχαν ήδη εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Αποχώρησαν από το Αγρίνιο για… άλλους προορισμούς, ορισμένοι βασικοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών ο Έλντερ Μαρμπόσα, οι Φαμπιάν Αντούνες και Χαβιέρ Μεντόσα για τον Ιωνικό και ο Νίκος Βέργος.

Σημαντικότερες προσθήκες αυτές του επιθετικού Ζοάο Πέδρο από την Μπούρσασπορ, του Ηλία Χατζηθεοθωρίδη από τον Παναθηναϊκό και του Γιώργου Ξενιτίδη από τον Ολυμπιακό Β’.

Αναλυτικά:

ΗΡΘΑΝ: Λεβάν Σενγκέλια, Σεμπάστιαν Μλάντεν, Ζοάο Πέδρο, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Γιώργος Ξενιτίδης, Αντώνης Στεργιάκης
ΕΦΥΓΑΝ: Ελίας Περέιρα, Χαβιέρ Μεντόσα, Φαμπιέν Αντούνες, Ντιέγκο Ροντρίγκες, Μπράνκο Βργκοτς, Μπράιαν Λούι, Ελντερ Μπαρμπόσα, Νίκος Βέργος, Νίκος Μελίσσας

Λαμία: Νέα χρονιά – Νέα εκκίνηση

Είναι σίγουρο πως άπαντες στη Λαμία θα ήθελαν να ξεχάσουν την περσινή εφιαλτική σεζόν. Η ομάδα από τη Φθιώτιδα έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο να αποχαιρετήσει τη Super League, καθώς τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και έδωσε αγώνες μπαράζ για να κερδίσει την παραμονή της.

Μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική η μάχη με τον Απόλλων Σμύρνης ήταν μεγάλη για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, με τη Λαμία να χαμογελάει μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των playout, όταν και εξασφάλισε τη θέση της στα μπαράζ. Εκεί αντιμετώπισε τη Βέροια και με συνολικό σκορ 3-2 πανηγύρισε την παραμονή.

Με τον Τζιανλούκα Φέστα να συνεχίζει στον πάγκο, η Λαμία πραγματοποίησε ορισμένες πολύ σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της. Οι Σωτήρης Τσιλούλης και Βίκιντας Σλίβκα μετακόμισαν από τον Απόλλων Σμύρνης, ο Τόμας Ντε Βινσέντι επέστρεψε σε ελληνικά εδάφη, ενώ το μεγάλο «μπαμ» έγινε με την απόκτηση του Γκανέζου επιθετικού Ρίτσμοντ Μποάκιε με μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Έχασε μεταξύ άλλων τους Χρήστο Ελευθεριάδη, Ταϊρόν, Μπατσάνα Αραμπούλι και τον Απόστολο Βέλλιο.

Αναλυτικά:

ΗΡΘΑΝ: Ρίτσμοντ Μποάκιε, Όλιβερ Μπενίτες, Γιώργος Κορνέζος, Γκουστάβο Μαρμεντίνι, Θοδωρής Βασιλακάκης, Ιβάν Γκοράνοφ, Βίκιντας Σλίβκα, Πάρης Μπάμπης, Σωτήρης Τσιλούλης, Πέτρος Γιακουμάκης, Τόμας Ντε Βινσέντι
ΕΦΥΓΑΝ: Γιώργος Μανουσάκης, Κυριάκος Μαζουλουξής, Χρήστος Ελευθεριάδης, Νίκα Νινούα, Λας Μπανγκουρά, Λουκάς Βύντρα, Μπατσανά Αραμπούλι, Τιρόνε, Ανχελ Μαρτίνεθ, Απόστολος Βέλλιος, Λούκας, Γιάννης Σκόνδρας

Λεβαδειακός: Δίψα και πίστη για κάτι καλό

Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια για τον Λεβαδειακό έπειτα από τρία χρόνια. Οι Βοιωτοί τερμάτισαν στην κορυφή του Β’ ομίλου της Super League 2 και επικρατώντας της Βέροιας στα μπαράζ πήραν την άνοδο. Στόχος της ομάδας του Γιάννη Ταουσιάνη αποτελεί πρωταρχικά η παραμονή αλλά και η καθιέρωση στην κατηγορία, όπως στο προηγούμενο διάστημα που βρισκόταν σε αυτή.

Στα των μεταγραφών, η απόκτηση του Σλοβάκου Μίχαλ Σκβάρκα από τη Βίσλα Κρακοβίας είναι η πιο σημαντική κίνηση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, με κάποιες ακόμα περιπτώσεις να έχουν ενδιαφέρον, όπως αυτές του Άντονι Μπελμόντ για τη μεσαία γραμμή, του επιθετικού Καζένγκα Λούα Λούα και του Ούγγρου αμυντικού Βινίσιους από τον ΑΠΟΕΛ.

Δυνατό «πλήγμα» δέχτηκε η επίθεση του Λεβαδειακού ωστόσο με την αποχώρηση του Λούκας Πολέτο που επέστρεψε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Κρισιούμα, αλλά και του Νίλι Πεδρόμο. Σε γενικές γραμμές διατηρήθηκε ο περσινός κορμός που του χάρισε την άνοδο.

Αναλυτικά:

ΗΡΘΑΝ: Αντονί Μπελμόντ, Καζένγκα Λούα Λούα, Ρέτζις, Χρήστος Βουτσάς, Βινίσιους, Αντώνης Ντεντάκης, Μίχαλ Σκβάρκα, Γκρέγκορζ Σαντομιέρσκι
ΕΦΥΓΑΝ: Μανώλης Ροβίθης, Παναγιώτης Λινάρδος, Λούκας Πολέτο, Βούκο Βούγιοβιτς, Χρήστος Αραβίδης, Νίλι Περδόμο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ