Η «άφιξη» του Ουί-Τζο Χουάνγκ, ο Παναγιώτης Ρέτσος και η ερώτηση για τον «ζογκλέρ» Ανταμ Ουνάς

Η «άφιξη» του Ουί-Τζο Χουάνγκ, ο Παναγιώτης Ρέτσος και η ερώτηση για τον «ζογκλέρ» Ανταμ Ουνάς

Ο Ολυμπιακός περιμένει το «ναι» του Χουάνγκ, κοιτάζει την επιστροφή του Ρέτσου και μαθαίνει λεπτομέρειες για τον «ιδανικό» Ανταμ Ουνάς.

Ο Ολυμπιακός χτυπάει παντού. Κυριολεκτικά. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ανοιχτές πλήθος μεταγραφικών υποθέσεων και κινούνται με σκοπό να βρουν τις καλύτερες λύσεις για το ρόστερ. Να εντάξουν στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα, αλλά και ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η περίπτωση του Ουί-Τζο Χουάνγκ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους Ερυθρόλευκους. Και ήδη από to10.gr έχετε ενημερωθεί για το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι κινούνται δυναμικά (και με τη βοήθεια του Ινμπόμ Χουάνγκ) για την απόκτηση του Κορεάτη επιθετικού. Μάλιστα, στη διάρκεια της ημέρας κυκλοφόρησαν σενάρια για άφιξή στην Ελλάδα, με σκοπό να δει την Αθήνα, τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, το Γεώργιος Καραϊσκάκης και γενικά για να δει πού θα ζει και θα αγωνίζεται, εφόσον αποδεχθεί την πρόταση να συνεχίσει στους Ερυθρόλευκους.

Σενάρια που δεν επιβεβαιώθηκαν, ωστόσο, η προσπάθεια του Ολυμπιακού για να κλείσει τον 29χρονο επιθετικό της Μπορντό βρίσκεται στην τελική ευθεία. Και υπάρχει αισιοδοξία για το «ναι» του παίκτη. Με τους Ερυθρόλευκους, πάντως, να έχουν ακόμη δύο περιπτώσεις επιθετικών που έχουν ξεχωρίσει και εξετάζονται. Η μία είναι του Κριστιάν Κουαμέ. Και η δεύτερη ενός μεγάλου ονόματος, που λέγεται ότι θα προκαλέσει αίσθηση, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο ΡΕΤΣΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει και προς την αγορά της Ιταλίας. Με δύο διόλου άγνωστα ονόματα να έρχονται στην επιφάνεια ως μεταγραφικοί στόχοι. Διαφορετικές θέσεις, διαφορετικές περιπτώσεις, που όμως φαίνεται ότι οι Ερυθρόλευκοι τις εξετάζουν.

Από την Ιταλία προκύπτει η πληροφορίες πως ο Ολυμπιακός σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση του Παναγιώτη Ρέτσου για το κέντρο της άμυνάς του. Ένα δικό του παιδί, που αγωνίζεται στην Ελλάς Βερόνα και μόλις χθες έπαιξε 90 λεπτά στην εκτός έδρας ισοπαλία της ιταλικής ομάδας με αντίπαλο την Μπολόνια. Όπως προκύπτει από τη γειτονική χώρα ο 24χρονος (09/08/1998) κεντρικός αμυντικός έχει ενημερωθεί από την ομάδα του πως εάν βρει σύλλογο που να καλύπτει τις απαιτήσεις του, οικονομικές και αγωνιστικές, θα τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μυστικό ότι ψάχνεται για ενίσχυση στην άμυνά του. Και ειδικά με έναν παίκτη που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, που μπορεί να βοηθήσει στο build up, αλλά και μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα. Ο Ρέτσος, λοιπόν, είναι μια περίπτωση που προσφέρει λύσεις σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Είναι Ελληνας, μόλις 24 ετών, με δεδομένη ποιότητα και ταλέντο, με παραστάσεις, με στοιχεία που ψάχνει ο Ολυμπιακός, ενώ πλέον φαίνεται ότι έχει αφήσει τελείως πίσω του τα θέματα τραυματισμών που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Ρέτσος, πέρα από μία από τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία του Ολυμπιακού (το 2017), είναι ένα «παιδί» της ομάδας του Πειραιά. Γέννημα θρέμμα παίκτης των Πειραιωτών, από τα 11 του χρόνια στην Ακαδημία. Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως απελευθερώνεται και μία θέση στην ευρωπαϊκή λίστα. Η επιθυμία του να επιστρέψει είναι αδιαμφισβήτητη. Μένει να φανεί εάν αυτή τη φορά η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί. Με τις συνθήκες να μοιάζουν ιδανικές…

Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΑΜ» ΜΕ ΑΝΤΑΜ ΟΥΝΑΣ

Για το τέλος αφήσαμε ακόμη μία υπόθεση από την ιταλική ποδοσφαιρική αγορά, που φαίνεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό. Μια υπόθεση που μπορεί να αποτελέσει τη σημαντικότερη μεταγραφή του καλοκαιριού, εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να μπορεί να ολοκληρωθεί. Διότι πιθανή προσθήκη ενός παίκτη όπως ο Ανταμ Ουνάς στο ρόστερ των πρωταθλητών, θα μπορούσε να ανεβάσει επίπεδο όλο το ρόστερ των Ερυθρόλευκων.

Ο 25χρονος (11/11/1996) Αλγερινός «ζογκλέρ» της Νάπολι, αποτελεί παίκτη από το υψηλότερο επίπεδο και όπως προκύπτει από την Ιταλία, οι Ερυθρόλευκοι ήδη ψάχνουν την υπόθεσή του. Μια υπόθεση που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτι απολύτως λογικό, όταν την ίδια στιγμή το όνομα του Αλγερινού εξτρέμ αποτελεί θέμα συζήτησης για τις μισές ομάδες του Καμπιονάτο (Σαμπντόρια, Τορίνο, Μόντζα, Σπέτσια, Σασουόλο, Μπολόνια κ.α.), με την Νάπολι, πάντως, να τον έχει βάλει στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών της και με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή να λήγει το καλοκαίρι του 2023.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πρωτίστως να ενημερωθεί εάν ο Ουνάς θα δεχόταν να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον Πειραιά. Και ήδη λέγεται πως πρόσωπα-κλειδιά έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Είναι αλήθεια, εξάλλου, ότι και τα προηγούμενα δύο χρόνια έγιναν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του, ωστόσο, δεν είχαν την κατάληξη που επεδίωκε η ομάδα του Πειραιά. Μένει να φανεί εάν αυτό θα συμβεί τώρα. Με τη Νάπολι να μην έχει… αποφασίσει πόσο κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Ουνάς είναι το στιλ ποδοσφαιριστή που αναζητά ο Ολυμπιακός και έχει στο μυαλό του ο Κορμπεράν. Αριστεροπόδαρος εξτρέμ, που παίζει κυρίως δεξιά, αλλά παράλληλα μπορεί με άνεση να αγωνιστεί και «10άρι». Γρήγορος, εκρηκτικός, σπάνιος ντριμπλέρ και καταπληκτικός στο ένας εναντίον ενός. Ενας ποδοσφαιριστής που είχε στοιχίσει 12.000.000 € στη Νάπολι το 2017 και ο οποίος απλώς δεν χωράει στην απίστευτη επιθετική γραμμή των Ναπολιτάνων, που αποτελείται από παίκτες όπως οι Οσιμεν, Κβαρατσκέλια, Λοζάνο, Πολιτάνο, Ρασπαντόρι, Σιμεόνε! Στον ιταλικό νότο δεν μπορεί να βρει χώρο, αλλά στον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής και ηγέτης. Είπαμε, όμως, η περίπτωσή του είναι δύσκολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ