Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ είναι η… επιτομή του «σύγχρονου» φορ (pics, vids)

Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ είναι η… επιτομή του «σύγχρονου» φορ (pics, vids)

Η περίπτωση του Ουί-Τζο Χουάνγκ παραμένει «ζωντανή» για τον Ολυμπιακό και to10.gr τον «αναλύει»... Ένας... σύγχρονος φορ, με ταχύτητα, δύναμη, ντρίμπλα και τελείωμα.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται απόψε στη μάχη του πρωταθλήματος, φιλοξενώντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 1η αγωνιστική της Super League.

Το στρατόπεδο των Ερυθρολεύκων ωστόσο έχει «χωριστεί στα δύο», καθώς από τη μία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και ο Κάρλος Κορμπεράν και από την άλλη οι υπόλοιποι άνθρωποι της ομάδας οι οποίοι δουλεύουν διάφορες μεταγραφικές υποθέσεις, καθώς το ρόστερ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

Μία από τις περιπτώσεις που φέρεται να «τσεκάρει» ο Ολυμπιακός, είναι αυτή του Ουί-Τζο Χουάνγκ. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στη λίστα τους τον 29χρονο στράικερ της Μπορντό, τον οποίο μάλιστα οι Νοτιοκορεάτες τον έχουν «μπλέξει» με 9 ομάδες από 4 διαφορετικές χώρες. 

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει όντως ψηλά στη λίστα του τον Χουάνγκ και για αυτό στο «κόλπο» της υπόθεσης έχει μπει και ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τον συμπατριώτη του να ρίξει… άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά.

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού οι δύο Νοτιοκορεάτες είχαν επικοινωνία και πλέον, ο επιθετικός της Μπορντό σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παίξει στον Ολυμπιακό, ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ποιος είναι ωστόσο ο Ουί-Τζο Χουάνγκ…

Γεννημένος τον Γενάρη του 1992, στη Σεονγκνάμ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του και την ομάδα Σεονγκνάμ Ιλγουα με τη φανέλα της οποίας είχε 43 γκολ και 12 ασίστ σε 163 παιχνίδια. Το 2017 τον αγόρασε η Ιαπωνική Γκάμπα Οσάκα, με την οποία σε 70 αγώνες είχε 30 γκολ και 7 ασίστ, πριν τον αγοράσει η Μπορντό.

Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των «σύγχρονων επιθετικών». Γρήγορος, ταχυδυναμικός, με φοβερή τεχνική κατάρτιση και εξαιρετική ικανότητα και στο ένας εναντίον ενός.

Δεν είναι ο σέντερ φορ που «κολλάει» για 90 λεπτά στην περιοχή. Ούτε ο επιθετικός που απλώς θα περιμένει μέσα στο μικρό κουτί για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Βγαίνει συνεχώς εκτός περιοχής, ζητάει μπάλα, πιστεύει στα πόδια του και επιδιώκει συχνά το 1vs1. Ένα από τα «όπλα» του είναι και το πολύ καλό και δυνατό σουτ που έχει, καθώς έχει σκοράρει αρκετές φορές με τελείωμα εκτός περιοχής.

Τα γκολ του, οι ασίστ του, αλλά κυρίως οι ενέργειες του αποδεικνύουν ότι είναι ένας επιθετικός με πολλές αρετές στο ρεπερτόριο του. Και μοιάζει να ταιριάζει… γάντι στα «θέλω» του Κορμπεράν.

Ο ύψους 1.85 μ. σέντερ φορ από τη Νότια Κορέα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από την Μπορντό. Οι Γάλλοι πλήρωσαν 2.000.000 ευρώ στην Γκάμπα Οζάκα, με τον 29χρονο σέντερ φορ να πετυχαίνει συνολικά 29 γκολ και να μοιράζει 7 ασίστ σε 97 παιχνίδια με τον γαλλικό σύλλογο. Πέρυσι, μάλιστα, είχε 11 γκολ και 2 ασίστ στο Σαμπιονά.

Ο Χουάνγκ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Νοτίου Κορέας, με την οποία έχει 45 συμμετοχές και 15 γκολ.  Συνολικά στην καριέρα του, με τις ομάδες του και την εθνική του, μετράει 103 γκολ και 26 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί 332 φορές.

Αυτή τη στιγμή άπαντες περιμένουν την απόφαση του. Ο Νοτιοκορεάτης έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αποχωρήσει από τη Γαλλία, ωστόσο έχει αφήσει στον «αέρα» όλα τα υπόλοιπα.

Η αλλαγή στάσης ωστόσο του ποδοσφαιριστή, έχει φέρει την περίπτωση του αρκετά ψηλά και στην ατζέντα του Ολυμπιακού. Και εάν ο 29χρονος πει το μεγάλο «ναι», τότε η υπόθεση ενδέχεται να προχωρήσει και με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ