Το πρόσωπο-κλειδί στη μεταγραφή του Μαρσέλο, οι μάνατζερ και το «αυτό δεν το χάνουμε» της συζύγου του!

Το πρόσωπο-κλειδί στη μεταγραφή του Μαρσέλο, οι μάνατζερ και το «αυτό δεν το χάνουμε» της συζύγου του!

To10.gr γράφει λεπτομέρειες για την άφιξη του Μαρσέλο στην Ελλάδα, την αδημονία της οικογένειας και αποκαλύπτει όσα έκανε ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, που ουσιαστικά «κλείδωσαν» την ιστορική μεταγραφή.

Το αεροπλάνο βρέθηκε στη Μαδρίτη. Εκεί, παρέλεβε έναν εκλεκτό επιβάτη. Ένα παιδί από τις φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τον γιο του πυροσβέστη και της δασκάλας.  Εναν πιτσιρίκος που ήθελε να παίξει Futsal. Που δεν είχε χρήματα να πληρώσει τα εισιτήρια του λεωφορείου για να πάει στις προπονήσεις της Φλουμινένσε. Ενα νέο που σκέφτηκε να τα παρατήσει και να πιάσει δουλειά για να στηρίξει την οικογένεια. Τον εγγονό του δον Πέδρο, που τον έπεισε να μη σταματήσει και συνέχισε να δουλεύει έως τα γεράματά του, για να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα των προπονήσεων και των μετακινήσεων του μικρού. Ενας «μικρός», που τελικά έγινε Θρύλος. Της Ρεάλ Μαδρίτης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Μαρσέλο Βιέιρα ντα Σίλβα Τζούνιορ. Ο Μαρσέλο των 5 Champions League. Ο Μαρσέλο των 25 τίτλων. Ο Μαρσέλο του Ολυμπιακού!

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή βραδιά για τον νέο ποδοσφαιριστή τους. Ο Μαρσέλο έρχεται στην Ελλάδα πλήρως συνειδητοποιημένος για το τι θα συμβεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί του, εκτός από τους τρεις ατζέντηδες που ενεπλάκησαν στη μεταγραφή, φτάνουν στη χώρα μας η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους. Όχι ακόμη για μόνιμη εγκατάσταση. Αλλά κυρίως διότι ενημερώθηκαν για το τι πρόκειται να συμβεί απόψε στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Και θέλουν να είναι παρόντες. Σε μια ημέρα αποθέωσης για έναν από παίκτη-θρύλο. Για έναν ποδοσφαιριστή που πέρασε 15 χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και έφτασε να γίνει αρχηγός της. Ο πρώτος μη Ισπανός στην ιστορία της, που πήρε το χρίσμα του πρώτου κάπτεν. Το περιβραχιόνιο το φόρεσαν στο πέρας των χρόνων αρκετοί μη Ισπανοί. Πρώτος αρχηγός, ήταν μόνο ο Μαρσέλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρσέλο επιβεβαιώνει τον κανόνα

ΟΙ… ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΤΖΕΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΡΙΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ

Πέρα από όσα θα συμβούν απόψε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρασκήνιο της υπόθεσης. Κατ’ αρχάς, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η μεταγραφή, πέρα από τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τις επαφές του Κριστιάν Καρεμπέ με τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο και τη γενικότερη εξαιρετική επαφή που είχαν οι Ερυθρόλευκοι με τον Μαρσέλο, έχει την υπογραφή του Μιλτιάδη Μαρινάκη. Φαρδιά πλατιά.

Ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να βγάλει άκρη στην υπόθεση του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος είχε προταθεί από δεκάδες ατζέντηδες στον Ολυμπιακό, όπως και σε άλλες ομάδες. Όπως αποδείχθηκε, κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. Κανείς δεν είχε εξουσιοδότηση να τον εκπροσωπήσει επίσημα. Επί της ουσίας, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ο Βραζιλιάνος δεν έχει ατζέντη. Χρέη εκπροσώπου του εκτελεί ο Κάιο Αλβες. Παιδικός του φίλος, αδερφός της συζύγου του και διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες που έχει ανοίξει ο 34χρονος ποδοσφαιριστής (Group Doze, Academy12).

Ο Ροντρίγκο Ποέριο Καντιέρι, ο πρώτος ατζέντης του, εκείνος που επιμελήθηκε της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, παραμένει στενός φίλος του Μαρσέλο και από τη στιγμή που το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ανανεώθηκε, ενεργοποιήθηκε, για να βοηθήσει τον ποδοσφαιριστή να βρει τον ιδανικό επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η πλευρά του Μαρσέλο, λοιπόν, εξουσιοδότησε τον Λεονάρντο Κορνατσίνι για να βρει προτάσεις και να είναι το πρόσωπο που θα «τρέξει» όσες προσφορές έφταναν.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, λοιπόν, ήταν αυτός που ξεδιάλυνε το τοπίο. Ηταν το πρόσωπο κλειδί στο να φύγουν από τη μέση όλοι όσοι προσπαθούν να… παρεισφρήσουν στη μεταγραφή. Είχε επικοινωνία επί σχεδόν τρεις εβδομάδες με την πλευρά του παίκτη. Και όταν την Παρασκευή ο Ολυμπιακός έκανε την κίνησή του, ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο και κρισιμότερο τηλεφώνημα, για να ξεκινήσει η ταχύτατη διαδικασία συμφωνίας με τον παίκτη, ανταλλαγής εγγράφων, υπογραφών, που ολοκληρώθηκε με τον Βραζιλιάνο να ανακοινώνεται και να δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Με τον Βαγγέλη και τον Μιλτιάδη Μαρινάκη να υποδέχονται στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έναν παγκόσμιο αστέρα και θρύλο του σπορ, ίσως τον κορυφαίο αριστερό μπακ στην ιστορία, αλλά και τον παίκτη με 5 Champions League και τους 25 τίτλους. Τους περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της Ρεάλ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ