Φαινόμενο Τζορτζ Πάπας: Η έκπληξη του Μπαρτζώκα κερδίζει τις εντυπώσεις (vids)

Φαινόμενο Τζορτζ Πάπας: Η έκπληξη του Μπαρτζώκα κερδίζει τις εντυπώσεις (vids)

Τι έδειξε ο Τζορτζ Πάπας στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε και ο λόγος που έχει «κερδίσει» τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην προετοιμασία.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση σε φιλικό προετοιμασίας, παρά τις απουσίες και το γεγονός ότι το ρόστερ είναι… μισό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 93-79 της Φενέρμπαχτσε και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι, δείχνοντας ότι έχουν πολλές δυνατότητες και τη φετινή σεζόν.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, με τους «νέους» στη σύνθεση τους και χωρίς τους διεθνείς είχαν και πάλι εξαιρετική εικόνα, με τον Πίτερς να είναι ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους. Εκείνος που έκλεψε τις εντυπώσεις όμως στο χθεσινό φιλικό ήταν ο Τζορτζ Πάπας, η τελευταία προσθήκη του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ένας παίκτης που δεν ήρθε στο λιμάνι σαν μια βασική προσθήκη, αλλά έχοντας έναν διαφορετικό ρόλο στην ομάδα και υπέγραψε κάτω από άκρα μυστικότητα πριν από μερικές εβδομάδες, με τον ίδιο ουσιαστικά να… αυτοανακοινώνεται… Ο ομογενής γκαρντ λοιπόν δείχνει εντυπωσιακά στοιχεία μέχρι στιγμής στην προετοιμασία, με αποκορύφωμα φυσικά το ματς με τη Φενέρ.

Ο Πάπας αγωνίστηκε για 24 λεπτά και τέλειωσε το παιχνίδι με 12 πόντους με 3/5 προσπάθειες (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και +14 όση ώρα βρισκόταν στο παρκέ, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Έλληνα τεχνικό.

Ο 24χρονος γκαρντ (1.96) που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο κολεγιακό μπάσκετ, προσπαθεί να συνηθίσει στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές και σημαντικές απουσίες στην περιφέρεια λόγω Ευρωμπάσκετ, του δίνει μια μοναδική ευκαιρία.

Το μεγάλο προσόν και ο διπλός ρόλος με τη Φενέρ

Ο Πάπας παίζει πάνω από το μισό παιχνίδι σε όλα τα φιλικά, ενώ είναι κλασικός σουτέρ. Όπως μπορεί να δει κανείς και στα βίντεο, ο Πάπας είναι πολύ καλός επιθετικά, ενώ ψάχνει τρόπο να βελτιωθεί στο πίσω μέρος του παρκέ, όπου υστερεί λόγω του γεγονότος ότι έπαιζε τελείως διαφορετικό μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Στην αναμέτρηση με τη Φενέρ είχε διπλό ρόλο, καθώς έπαιξε και σαν συμπληρωματικός πόιντ γκαρντ αντί του Τόμας Γουόκαπ, αλλά και σαν σούτινγκ γκαρντ μαζί με τον Αϊζέια Κάνααν. Ο Πάπας έχει ένα μεγάλο προσόν και αυτό είναι ότι δεν φοβάται… Αν και δεν πήρε πολλές προσπάθειες, ο ομογενής γκαρντ δεν δίσταζε να σουτάρει, είτε όταν έμεινε ελεύθερος, είτε όχι, ενώ είχε και προσπάθειες με μπασίματα τα οποία απέφεραν πόντους.

Ο Πάπας δεν δημιούργησε όσο έπρεπε, αλλά ο ball handler στις επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν κατά κύριο λόγο ο Γουόκαπ, όμως σκόραρε. Παράλληλα, στην άμυνα ήταν πάνω στον Σκότι Γουίλμπεκιν, πιέζοντας την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου και δυσκολεύοντας το κατέβασμα.

Τα θετικά στοιχεία που έχει είναι πολλά στην επίθεση, το προσόν του είναι ότι δεν διστάζει, ενώ δεδομένα έχει κάποια θεματάκια στην άμυνα, κυρίως στις αλλαγές. Παρόλα αυτά όταν πιέζει στον αντίπαλο γκαρντ το κάνει πολύ και το κάνει καλά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάπας δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό και το επαγγελματικό μπάσκετ, όμως στο παρελθόν έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, πριν πάρει την απόφαση να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο κολεγιακό μπάσκετ.

Η παρακάμερα του φιλικού: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ