Αποκαλύψεις για τον Χάμες Ροντρίγκες και για την κατάστασή του

Αποκαλύψεις για τον Χάμες Ροντρίγκες και για την κατάστασή του

Ο Ολυμπιακός άλλαξε τα δεδομένα για τον Χάμες Ροντρίγκες και στην εθνική Κολομβίας και ο προπονητής του αποκάλυψε πώς είναι.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια ακόμη «βόμβα» μεγατόνων το φετινό καλοκαίρι, καθώς ανακοίνωσε και την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες.

Οι ερυθρόλευκοι μετά τον Μαρσελο έφεραν έναν ακόμα σούπερ σταρ, έναν ποδοσφαιριστή που μεγαλούργησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Κολομβιανό να παρουσιάζεται στον κόσμο του Ολυμπιακού στο ματς με τη Φράιμπουργκ μέσα σε πανδαιμόνιο.

Μια μέρα μετά τη σπουδαία μεταγραφή του στο λιμάνι και τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός κλήθηκε και στην εθνική Κολομβίας από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Νέστορ Λορέντσο για τις αναμετρήσεις του Σεπτεμβρίου, στις οποίες η Κολομβία θα δώσει φιλικές αναμετρήσεις με τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

Ο Χάμες είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των επιλογών στην εθνική ομάδα, με τον Λορέντσο να μιλάει για τους λόγους που δεν γινόταν να μην τον καλέσει.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κολομβίας τόνισε πως έχει να δώσει πάρα πολλά στην ομάδα και ότι τον υπολογίζει κανονικά, ενώ αποκάλυψε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του πλήρως και είναι πανέτοιμος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Κολομβίας: 

«Όποιος παίκτης είναι στη λίστα της Κολομβίας, υπολογίζεται κανονικά. Ο Χάμες έχει δώσει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο της χώρας και έχει πολλά περισσότερα να δώσει.

Μίλησα προσωπικά μαζί του και παρατήρησα ότι ήταν πολύ αφοσιωμένος και πρόθυμος να είναι εκεί, να συνεχίσει να δίνει τα πάντα στην Εθνική Κολομβίας. Με έπεισε και στην αρχή μιας διαδικασίας είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες με αφοσίωση, επιθυμία και ό,τι έχει δώσει στην Κολομβία», ήταν η πρώτη απάντηση του Λορέντζο μετά την ανακοίνωση της αποστολής για τα δυο φιλικά.

Ο προπονητής της Κολομβίας βλέπει τον ίδιο, αλλά και άλλους σημαντικούς παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα να είναι κομβικοί και για τα νέα παιδιά που έχουν ενσωματωθεί στην αποστολή.

«Πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολλά στην Εθνική ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βάλεις έναν νεαρό παίκτη στην Εθνική χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αποτελέσματα και χρόνο. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, ο Κουαδράδο, ο Φαλκάο και ο Οσπίνα που είναι φυσικοί ηγέτες και μπορούν να διδάξουν και να καθοδηγήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι σημαντικό για τους νέους να είναι παρόντες εντός και εκτός γηπέδου παίκτες όπως ο Χάμες».

Ακόμη, ο Νέστορ Λορέντσο σχολίασε την κατάσταση του Χάμες και το γεγονός πως την περασμένη βδομάδα αγωνίστηκε με την Αλ Ραγιάν, ενώ τονίζει ότι ένας παίκτης όπως αυτός μπορεί να προσφέρει σε πάρα πολλά τόσο εντός γηπέδου αλλά και εκτός:

Δεν μου αρέσει να αφήνω μια υπόθεση ως προηγούμενο. Υπάρχουν παίκτες που δίνουν περισσότερα από οποιονδήποτε σε 20 λεπτά. Οι διαδικασίες επιλογής στις οποίες μπορούν να κληθούν 23 παίκτες δίνουν την πρόσκληση αυτών των διαφορετικών παικτών. Σε αυτή την έναρξη της διαδικασίας, θεωρώ σημαντικό ότι ο Χάμες είναι μαζί μας. Είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια αυτής της ομάδας».

Για τον ρόλο του στην Εθνική ομάδα και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Όσον αφορά τη θέση του στο γήπεδο τον βλέπω ως παίκτη τριών τετάρτων, είναι πολύ ακριβής εκεί. Είδαμε τα τελευταία 10 παιχνίδια του Χάμες στην Εθνική και ήταν καθοριστικός σε πάσες, σέντρες, καταστάσεις σκοράρισμα. Είναι καθαρά επιθετικός παίκτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα δούμε πώς θα τον παίξει και πως θα τον αγγίξει ο νέος τρόπος παιχνιδιού της ομάδας.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τη μεταγραφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, είμαι χαρούμενος για την αλλαγή γιατί ξέρω ότι θα είναι χαρούμενος. Παράτησε πολλά πράγματα για να αλλάξει ομάδα και να παίξει πιο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη. Είμαι ευτυχισμένος για αυτόν που αγωνίζεται σε πολύ καλό επίπεδο. Έχει ήδη αναρρώσει από τον τραυματισμό του και είναι σε πολύ καλή φόρμα για αυτό και κλήθηκε στην Κολομβία».

Η αποστολή της εθνικής ομάδας της Κολομβίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ