ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1: Το «φιδάκι» ο Διαμαντής

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-1: Το «φιδάκι» ο Διαμαντής

Τρομερό ματς στο «Γεντί Κουλέ», με τον Απόστολο Διαμαντή να... σκοτώνει τον ΠΑΟΚ στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1).

Απίθανα πράγματα στο «Γεντί Κουλέ» και… μπαλοθιά του ΟΦΗ στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο ΠΑΟΚ κρατούσε στα χέρια του το τρίποντο, αλλά ο πρώην παίκτης του, Απόστολος Διαμαντής, τον «σκότωσε» με κεφαλιά-κανονιά, χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον βαθμό της ισοπαλίας στους γηπεδούχους (1-1).

Το ματς στην Κρήτη ήταν εξαιρετικό, ο ρυθμός… τρελός, με τον ΠΑΟΚ να δέχεται το γκολ της ισοφάρισης στην τελευταία φάση. Είναι μεγάλο το «έμφραγμα» για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που διατηρεί πάντως το αήττητο στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα. Στους 11 πόντους και στο -4 από τον Παναθηναϊκό οι «ασπρόμαυροι», στην 10η θέση με 4 βαθμούς οι Κρητικοί μετά την μπαλοθιά του Διαμαντή.

Διαβάστε επίσης: Τι παίζει με Μπέικον και Πονίτκα στον Παναθηναϊκό (vids)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στην αναμέτρηση του Γεντί Κουλέ, προηγήθηκε με φοβερό γκολ του Νάρεϊ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει την υπόθεση τρίποντο. Οι χαμένες ευκαιρίες ήταν πολλές, με την… νέμεσις να έρχεται από τον πρώην «ασπρόμαυρο» και νεαρό στόπερ του ΟΦΗ, Απόστολο Διαμαντή.

«Τρελός» ρυθμός στο Γεντί Κουλέ

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης παρατάχθηκε στο Γεντί Κουλέ ο ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ στα «φτερά», με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να παίρνει θέση πίσω απο τον Πορτογάλο φορ.

Πάντως, η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον ΟΦΗ. Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα, ο Γκερέρο απείλησε την ασπρόμαυρη εστία. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έκλεψε την μπάλα και εκτέλεσε εντός περιοχής, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από νέο λάθος στην ασπρόμαυρη άμυνα, ο Ντίκο δοκίμασε το πόδι του, με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να κατεβάζει ξανά ρολά.

Στο 8΄, ήρθε το γκολ των φιλοξενούμενων. Με εξαιρετική μπαλιά, ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Νάρεϊ, με τον Ολλανδό επιθετικό να νικάει τον Στίβενς με υπέροχο τελείωμα. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να δείχνει τη σέντρα μετά από συνεννόηση με το VAR.

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων δεν «έριξε» την αυτοπεποίθηση των Κρητικών, που «χτυπούσαν» συνεχώς από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ. Στο 25ο λεπτό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Βιεϊρίνια να αποσύρεται από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ έξι λεπτά αργότερα, οι ασπρόμαυροι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για το 0-2. Ωραία ανάπτυξη των παικτών του Λουτσέσκου, με τον Ντάντας να πασάρει στον Αουγκούστο που έκανε το σουτ, αλλά ο Στίβενς κατάφερε να διώξει με το πόδι.

Στο 36΄, οι Κρητικοί έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Υπέροχη σέντρα του Γκερέρο από τα δεξιά, έξυπνο γύρισμα από τον Μπαλογιάννη στον Ντιουσέ, που αστόχησε από εξαιρετική θέση. Ενα λεπτό αργότερα, ο ανενόχλητος Νέλσον Ολιβέιρα, αστόχησε με κεφαλιά και το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Κανονιά Διαμαντή και… κάτω οι «ασπρόμαυροι»

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τις φάσεις να είναι λιγότερες. Στο 47ο λεπτό, ο ανενόχλητος Κουλιεράκης αστόχησε με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ, ενώ στο 60΄ το ματς διακόπηκε για περίπου 7 λεπτά, λόγω καπνογόνων.

Η διακοπή της αναμέτρησης έριξε ακόμη περισσότερο τον ρυθμό, με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσπαθούν στη συνέχεια να βρουν τα πατήματά τους. Στο 77ο λεπτό είχαμε και μια φάση που σήκωσε μπόλικη… σκόνη. Ο Ντίκο έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, ο Λύρατζης που ήταν και ο τελευταίος παίκτης, του εκανε φάουλ στο χώρο του κέντρου, με τους Κρητικούς να διαμαρτύρονται έντονα για κόκκινη κάρτα. Παρόλα αυτά, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε κίτρινη στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Στο 81΄ και μετά από αρκετή ώρα, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Νάρεϊ, ενώ 7 λεπτά αργότερα, ο Ελ Καντουρί έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά. Ο ΟΦΗ πίεσε αρκετά στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκε στο 102΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Διαμαντής κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά-οβίδα, έγραψε το τελικό 1-1.

ΟΦΗ: Στίβενς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης (62′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Μπαλογιάννης (80′ Θοράρινσον), Περέα (84′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντίκο, Ντιουσέ, Γκερέρο (84′ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (25′ Τσαούσης), Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Ντάντας, Αουγκούστο (72′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (72′ Τόμας)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ