Ο Αλμέιδα κάνει πράξη τη «δήλωση» του Ιουλίου

Ο Αλμέιδα κάνει πράξη τη «δήλωση» του Ιουλίου

Παιχνίδι με παιχνίδι η ΑΕΚ ανεβάζει την απόδοσή της. Φάνηκε περίτρανα στο Αγρίνιο. Εκεί που ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε μπροστά τη... δήλωση του Ιουλίου.

«Όταν το σκέφτομαι αισθάνομαι κάπως. Ο κόσμος που ήρθε μας έκανε να νιώθουμε σαν εντός έδρας. Αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε είναι να ερωτευτούν την ομάδα και να είναι στο πλευρό μας», είχε δηλώσει στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά το τι θα πει και πότε θα το πει. Και δυο μήνες μετά, η «δικαίωση» για τον «Πελάδο» κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή της. Ο κόσμος αγκαλιάζει την ομάδα, βλέποντας ότι κάτι (πολύ) καλό χτίζεται στα Σπάτα.

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, η δοκιμασία στο Αγρίνιο ήταν κομβική για την Ενωση. Η ΑΕΚ δεν είχε τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια και με τους Γκαρσία-Μουκουντί να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο. Πιο σημαντική από τη νίκη, ήταν και η εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» που έστειλε αρκετά θετικά μηνύματα για τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Κρίστοφ Φρόιντ: Ο «εγκέφαλος» της Σάλτσμπουργκ με τις πωλήσεις των 500 εκατομμυρίων που θα αναλάβει να χτίσει τη… νέα Τσέλσι (pics)

Για πρώτη φορά και μετά από πέντε αγωνιστικές, η ΑΕΚ ήταν επιβλητική και κυριαρχική στο παιχνίδι της. Όσοι αγωνίστηκαν στο Αγρίνιο, ήξεραν κατά… γράμμα το ρόλο που έπρεπε να υπηρετήσουν, με την Ενωση να οδηγείται σχετικά εύκολα στην τρίτη νίκη της σεζόν. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν όμορφες συνεργασίες, δημιούργησαν αρκετά… ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και γενικά, εφάρμοσαν τα όσα δουλεύει στα Σπάτα ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύει την κάθε λεπτομέρεια και είναι αποφασισμένος να παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που θα την αγκαλιάζει ο κόσμος. Να ερωτευτεί ο κόσμος την Ενωση, είναι ο μεγάλος στόχος του Πελάδο. Στο Αγρίνιο τα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, με την ΑΕΚ να εμφανίζει βελτίωση στο παιχνίδι της. Ασφυκτικό πρέσινγκ και καλό passing game συνέθεσαν το σκηνικό, με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να αποδεικνύει ξανά πως αποτελεί κλειδί για την πορεία των «κιτρινόμαυρων».

«Συμφωνώ ότι κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Είναι κάτι το οποίο το ψάχναμε τις προηγούμενες αγωνιστικές. Είναι κάτι που δουλέψαμε αρκετά προκειμένου να το βελτιώσουμε, έχω κάνει αρκετές διαφοροποιήσεις μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και η ομάδα επιθετικά έκανε αυτό που θέλουμε να κάνει. Δηλαδή να δημιουργεί ευκαιρίες», τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού.

Είδε αυτά που ήθελε στο Αγρίνιο και η διακοπή για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων, μόνο καλό θα κάνει στην ΑΕΚ. Ο «Πελάδο» θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο σε άμυνα και επίθεση, ενώ θα επιχειρήσει να βάλει στην «κιτρινόμαυρη» εξίσωση και τους νεοφερμένους, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και Τομ Φαν Βέερτ.

Η Ενωση μετράει αντίστροφα για την ιστορική της επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα χρόνια της… προσφυγιάς φτάνουν στο τέλος τους και ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να παρουσιάσει με το «καλημέρα» μια διαφορετική ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά». Βήμα-βήμα προχωρά ο Αργεντινός τεχνικός, με την ελπίδα για καλύτερη συνέχεια να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ