Οι 100 μέρες του Αλμέιδα, το «μυστικό» και η δύσκολη απόφαση για Τσούμπερ, Αμραμπατ και Μάνταλο

Οι 100 μέρες του Αλμέιδα, το «μυστικό» και η δύσκολη απόφαση για Τσούμπερ, Αμραμπατ και Μάνταλο

100 μέρες από την «πρώτη» του Ματίας Αλμέιδα, με την ΑΕΚ στα καλύτερά της. Το «μαγικό ραβδάκι» του Αργεντινού τεχνικού και η «υποβάθμιση» της περσινής... Αγίας Τριάδας».

Τρένο η ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα στην άκρη του πάγκου. Οι «κιτρινόμαυροι» πετάνε το τελευταίο διάστημα, με τη μια εντυπωσιακή εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη. Τελευταίο παράδειγμα; Η χθεσινή εικόνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Σαρωτικοί οι παίκτες του «Πελάδο», εφάρμοσαν κατά… γράμμα το πλάνο του προπονητή και έφτασαν στο πέμπτο τρίποντο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ εμφανίζει συνεχώς βελτίωση στο παιχνίδι της, με τον Ματίας Αλμέιδα να συμπληρώνει 100 μέρες από την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα. Ενας προπονητής που αμφισβητήθηκε στην αρχή, αλλά με γοργούς ρυθμούς κερδίζει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των φίλων του ποδοσφαίρου.

Ο «Πελάδο» δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύει την κάθε λεπτομέρεια και είναι αποφασισμένος να παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που θα την αγκαλιάζει ο κόσμος. Και η αλήθεια είναι πως τα καταφέρνει περίφημα μέχρι στιγμής.

Ο Αργεντινός κόουτς δεν μοιάζει «κολλημένος» σε συστήματα και διατάξεις και το αποδεικνύει στην πράξη. Είδε ότι δεν τραβάει το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και το τοποθέτησε στο… συρτάρι. Εκανε στην άκρη τη σκέψη με τα δύο «εξάρια» και με τους Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον στο χώρο του άξονα και τους Λιβάι Γκαρσία-Σερχιο Αραούχο στην επιθετική γραμμή, η ΑΕΚ «πετάει» φωτιές. Μεσοεπιθετικά ο Δικέφαλος βγάζει πολλά «γούστα», παίρνοντας πολύτιμες και ξεχωριστές βοήθειες από όλους τους παίκτες.

Σε αυτήν την ιστορία των 100 κιτρινόμαυρων ημερών, ο Ματίας Αλμέιδα έχει προλάβει να δείξει τι θέλει από τους παίκτες του. Ασφυκτικό πρέσινγκ και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον «Πελάδο» να έχει ως συν και το γεγονός της σωστής καλοκαιρινής προετοιμασίας. Η ΑΕΚ δεν είχε στο καλεντάρι της ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον 48χρονο κόουτς να εξασφαλίζει τον κατάλληλο και απαραίτητο χρόνο για καλύτερη δουλειά.

Παράλληλα, από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ο Αργεντινός προπονητής χρειάστηκε να διαχειριστεί δύσκολες και ιδιαίτερες καταστάσεις. Ουσιαστικά, ο Ματίας Αλμέιδα πήρε την απόφαση να περιορίσει κατά πολύ τον χρόνο της περσινής… Αγίας Τριάδας.

Στίβεν Τσούμπερ, Νόρντιν Άμραμπατ και Πέτρος Μάνταλος είναι τα τρία «τρανταχτά» ονόματα που έχουν μείνει πίσω στην εφετινή ιεραρχία της ενδεκάδας. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός μετράει 276΄συμμετοχής, ο Μαροκινός άσος έχει καταγράψει 225′, ενώ ο πρώην αρχηγός της Ενωσης βρίσκεται στα 224′.

Μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα, τα πρόσωπα που επιλέγει στο αρχικό σχήμα ο Ματίας Αλμέιδα, τον βγάζουν… ασπροπρόσωπο και δεν έχει λόγο για ανακάτεμα της τράπουλας. Κάπως έτσι, οι τρεις παίκτες που πέρυσι τράβηξαν… κουπί, φέτος έχουν αρκεστεί σε δεύτερους ρόλους.

Βήμα-βήμα προχωρά ο Ματίας Αλμέιδα, παρουσιάζοντας στο χορτάρι μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα version της ΑΕΚ. Η Ενωση έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της, κάτι που πιστώνεται ο Αργεντινός τεχνικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ