Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Αυτά δεν γίνονται

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2: Αυτά δεν γίνονται

Ο Ολυμπιακός τις μεγάλες ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ τα γκολ.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του, με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι πιο αποτελεσματικός και να επικρατεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1, για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι Ασπρόμαυροι στάθηκαν τυχεροί, καθώς προηγήθηκαν στο 8’ με αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, με τους Ερυθρόλευκους να ισοφαρίζουν στο 37’ με κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες και να χάνουν ευκαιρίες για να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Διαβάστε επίσης: Η βαθμολογία της Superleague (pic)

Στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 με τον Νάρεϊ (56’), με τους γηπεδούχους να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για την ισοφάριση, αλλά να μην μπορούν να τις εκμεταλλευτούν. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τα… άχαστα, με αποκορύφωμα τη φάση του Ελ Αραμπί στο 88’, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη.

Χαρακτηριστικό της αστοχίας του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν 14 τελικές και τον ΠΑΟΚ μόλις 5, με τους Πειραιώτες να χάνουν κλασσικές ευκαιρίες και τον Δικέφαλο να σκοράρει δύο γκολ σε πέντε φάσεις.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Χάμες Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Μπακαμπού. Με την ίδια διάταξη παρέταξε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ, με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Τσαούση στην άμυνα. Οι Κούρτιτς και Ντάντας ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Ντάγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ και Ελ Καντουρί πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Αυτογκόλ ο Παπασταθόπουλος

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, με τον Δικέφαλο του Βορρά να απειλεί στο 1ο και στο 2ο λεπτό με τους Ελ Καντουρί και Λύρατζη. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ κόντραρε στον Εμβιλά και βγήκε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το σουτ έφυγε άουτ. Στο 8ο λεπτό η ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε το σκορ, με αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου. Ο Τσαούσης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι, ο διεθνής αμυντικός προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 0-1.

Ευκαιρίες και ισοφάριση

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να ψάχνει την ισοφάριση. Στο 15’ ο Γκάρι Ροντρίγκες βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο διεθνής άσος απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ και βγήκε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Στο 25’ ο Μπακαμπού βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, μετά από μαρκάρισμα, αλλά ο Τρεϊμάνις έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 35’ απείλησε για μια ακόμα φορά με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Το σουτ του Αφρικανού όμως κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κολομβιανός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι για το1-1. Το πρώτο του γκολ με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 40’ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Ο Χάμες Ροντρίγκες σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κοτάρσκι έδιωξε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Μπακαμπού. Αυτός έκανε το γυριστό, αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Κοτάρσκι την τελευταία στιγμή πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Μπακαμπού, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Τζολάκη στο 47’ να μπλοκάρει μετά την κεφαλιά του Ολιβέιρα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, αλλά το σουτ του Νοτιοκορεάτη μεσοεπιθετικού έφυγε άουτ. Στο 56’ ο ΠΑΟΚ, κόντρα στη ροή του αγώνα, έκανε το 2-1. Ο Λύρατζης κέρδισε την κόντρα από τον Αγκιμπού Καμαρά, έκανε το γύρισμα στον Νάρεϊ και αυτός με σουτ από πλάγια θέση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Δικεφάλου, ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από την ισοφάριση. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε την κάθετη, ο Γκάρι Ροντρίγκες πέρασε τον Κοτάρσκι, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

1-2 με Νάρεϊ

Στο 61’ ο Τρεϊμάνις έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, σε μαρκάρισμα του Μπα, το οποίο όμως πήρε πίσω μετά την εξέταση της φάσης στο VAR. Στο 65’ ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά, ενώ στο 71’ ο Ισπανός έριξε στο ματς και τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά αντί των Γκάρι Ροντρίγκες και Χάμες Ροντρίγκες.

Εχασε τα… άχαστα

Στο 75’ και στο 78’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, με τους Παπασταθόπουλο και Μπακαμπού. Στην πρώτη περίπτωση ο Σωκράτης πήρε την κεφαλιά, μετά από κόρνερ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στη δεύτερη ο Μπακαμπού βγήκε μπροστά από τον Κοτάρσκι, πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Χουάνγκ, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα με την εστία. Στο 83’ ο Βρουσάι σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε, με τον Μίτσελ ένα λεπτό αργότερα να βάζει στο παιχνίδι και τον Ουί Τζο Χουάνγκ αντί του Ουσεϊνού Μπα.

Στο 88’ ο Ολυμπιακός έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί. Ο Μπακαμπού έδωσε στον Μαροκινό, αυτός γύρισε μέτωπο προς την εστία, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε σε αμυντικό του ΠΑΟΚ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 1-2 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Μπα (84΄ Χουάνγκ), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ, Γκάρι Ροντρίγκες (71΄ Ελ Αραμπί), Αγκιμπού Καμαρά (65΄ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες (71΄ Βαλμπουενά), Μπακαμπού.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (70΄ Σάστρε), Ντάντας (90΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (85΄ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ