Το project Σαμασέκου έχει μέλλον – Δείτε γιατί… (vids)

Το project Σαμασέκου έχει μέλλον – Δείτε γιατί… (vids)

Το εντυπωσιακό στατιστικό που δείχνει ότι ο Ντιαντιέ Σαμασεκού μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για τον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στο Καραϊσκάκη για τη 10η αγωνιστική της Superleague και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς με τη Ναντ και φυσικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή (6/11, 19:30).

Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας, οι ερυθρόλευκοι είχαν τις απώλειες των Ματιέ Βαλμπουενά και Ουσεϊνού Μπα, ωστόσο είχαν και το ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα του Ντιαντιέ Σαμασέκου και την αρκετά καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε, δηλώνοντας παρών στον Μίτσελ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο μέσος από το Μάλι που αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ ξεκίνησε βασικός και η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη, δείχνοντας ότι έχει να δώσει αρκετά στον Ολυμπιακό. Ο Σαμασέκου ήρθε στο λιμάνι ως ένας κλασικός αμυντικός χαφ, που είναι εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι και «συνδετικός» κρίκος της άμυνας με τη μεσαία γραμμή, κάτι που έδειξε και στο ματς με τη Λαμία.

Πρόκειται εξάλλου για έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και στην Bundesliga και τη Χόφενχαϊμ, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει ρήτρα αγοράς που αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ.

Ο 26χρονος χαφ έδειξε πολλά από τα στοιχεία για τα οποία και αποκτήθηκε στο ματς με τη Λαμία, αλλά και ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη, που μπορεί να σταθεί και ως αντί-Εμβιλά, αλλά και υπό προϋποθέσεις μαζί με τον Γάλλο. Το πιο χαρακτηριστικό για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές είναι ένα στατιστικό στο ματς με την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα.

Ο Σαμασέκου με εξαίρεση τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη είχε τα περισσότερα κλεψίματα από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού με 5, ενώ από 4 είχαν Ρέαμπτσιουκ και Μπιέλ. Ο μέσος από το Μάλι είχε αρκετές κερδισμένες μπάλες, αλλά και αναχαιτίσεις σε ένα ματς, που οι Πειραιώτες είχαν πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια τους.

Την ίδια ώρα προσπάθησε να μοιράσει την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ειδικά στο δεύτερο μέρος, που οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα, ενώ παρότι είχε 6 λάθη, έδινε σιγουριά στους συμπαίκτες του, κάτι που είναι σημαντικό για έναν αμυντικό μέσο. Σε πολλές επιθέσεις των παικτών του Μίτσελ ο Σαμασέκου ήταν αναγκασμένος να ελέγχει τη μεσαία γραμμή, ενώ λειτούργησε καλά σε συνεργασία και με τον Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, ο οποίος έκανε επίσης εξαιρετικό ματς.

Η πρώτη εμφάνιση του Σαμασέκου κρίνεται επιτυχής, ο Μίτσελ έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος και ταυτόχρονα ήταν σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός λειτούργησε καλά και χωρίς τον Εμβιλά που είναι «κλειδί» για τον Ισπανό τεχνικό. Το σίγουρο είναι ότι ο Αφρικανός έδειξε ότι ο Μίτσελ μπορεί να τον υπολογίζει και πως είναι στους ερυθρόλευκους για να εξελιχθεί σε σημαντικό ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή…

Το παιχνίδι που μπήκε αλλαγή με τον Παναιτωλικό: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ