Το μέλλον του Ουί-Τζο Χουάνγκ στον Ολυμπιακό και τα δεσμευτικά 20 λεπτά…

Το μέλλον του Ουί-Τζο Χουάνγκ στον Ολυμπιακό και τα δεσμευτικά 20 λεπτά…

Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο ομάδες και οι κανονισμοί της FIFA δείχνουν τον δρόμο.

Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με την προοπτική να εξελιχθεί στον βασικό του σέντερ φορ. Τα δεδομένα ήταν υπέρ του Νοτιοκορεάτη. Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν μάχη να τον αποκτήσουν και να τον πείσουν να πει το «ναι», πριν ακόμη πάρει τη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Υπήρχε πίστη ότι ο 29χρονος θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους Πειραιώτες και για αυτόν τον λόγο από την πρώτη στιγμή, αρχικά ο Κάρλος Κορμπεράν και στη συνέχεια ο Μίτσελ, τον έβαλαν στην εξίσωση της 11άδας.

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες παρουσίας στους Ερυθρόλευκους, ωστόσο, ο Ουί-Τζο δεν έχει καταφέρει να πείσει. Όχι μόνο δεν έχει σκοράρει σε καμία από τις 10 συμμετοχές που έχει πάρει από τους πρωταθλητές, αλλά η εικόνα του αντί να βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια, έγινε ακόμη πιο προβληματική. Με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται στην τελευταία θέση της άτυπης εσωτερικής επετηρίδας των επιθετικών του Ολυμπιακού. Με τα σενάρια για το μέλλον του να δίνουν και να παίρνουν. Χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει ρεαλιστική βάση στα περί αποχώρησής του.

Ο Ουί-Τζο δεν είναι απλό να φύγει από τον Ολυμπιακό. Ούτε να επιστρέψει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ούτε να πάει σε κάποια άλλη ομάδα. Ο Ασιάτης σέντερ φορ έχει ήδη αγωνιστεί σε δύο ομάδες στην Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί, ούτε στους Αγγλους, στους οποίους ανήκουν τα δικαιώματά του ούτε στους ούτε σε κάποια άλλη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου.

ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΡΝΤΟ…

Πριν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, Ο Ουί-Τζο πραγματοποίησε δύο συμμετοχές με την Μπορντό, στη Ligue 2 της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε συνολικά 20 λεπτά. Αρχικά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Βαλανσιέν (18 λεπτά, 30/07/2022) και μόλις 2 λεπτά την 3η αγωνιστική κόντρα στη Νιόρ (13/08/2022)! Αυτά τα 20 λεπτά, λοιπόν, καθιστούν αδύνατο να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, ένας παίκτης μπορεί να εγγραφεί μάξιμουμ σε τρεις ομάδες κατά τη διάρκεια μίας σεζόν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής δικαιούται να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες μόνο για δύο συλλόγους. Με τη μοναδική εξαίρεση να αναφέρεται αναλυτικά και στον «Κανονισμό Ιδιότητας Μεταγραφών» της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στο Αρθρο 5 (Εγγραφή Ποδοσφαιριστών) παράγραφος 4, σημειώνονται τα εξής: «4. Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι εγγεγραμμένοι μόνον σε τρεις το ανώτατο ομάδες κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής έχει δυνατότητα να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες μόνον για δύο ομάδες, ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν και της κατηγορίας στην οποία αγωνίζονται οι ομάδες αυτές.

Κατ’ εξαίρεση του κανόνα αυτού, ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες μετεγγραφικές περιόδους (ήτοι, αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι/φθινόπωρο εν αντιθέσει με χειμώνα/άνοιξη) ή αν οι δύο εμπλεκόμενες στην μετεγγραφή Ομοσπονδίες έχουν διαφορετικές ημερομηνίες στον υπολογισμό της αγωνιστικής περιόδου (ήτοι, η μία Ομοσπονδία χρησιμοποιεί δύο ημερολογιακά έτη, π.χ. 1/7/2022-30/6/2023, και η άλλη Ομοσπονδία ένα ημερολογιακό έτος, π.χ. 1/1-31/12/2022), ακόμη και αν αυτές οι δύο Ομοσπονδίες είναι μέλη της ίδιας Συνομοσπονδίας (π.χ. UEFA), τότε μπορεί να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες για μια τρίτη ομάδα κατά την διάρκεια της σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των προηγουμένων ομάδων του. Ομοίως, οι προβλέψεις που αφορούν στις μετεγγραφικές περιόδους, ως επίσης και στην ελάχιστη διάρκεια ενός συμβολαίου, πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Η, κατά παράβαση των ανωτέρω, χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστών, αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενων των κυρώσεων που προβλέπονται στον ΚΑΠ. Η εν λόγω διάταξη δύναται να τροποποιηθεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο με απόφαση της FIFA, η οποία στις σχετικές περιπτώσεις εκδίδει σχετική εγκύκλιο που κοινοποιείται στις Ομοσπονδίες μέλη της και η οποία είναι άμεσα εφαρμόσιμη, δεν επιδέχεται ερμηνειών και υπερισχύει του παρόντος κανονισμού».

ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ…

Με απλά λόγια, ακόμη κι αν ο Ουί-Τζο αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μετά το Μουντιάλ, όπου θα αποτελέσει τον βασικό σέντερ φορ της Εθνικής Κορέας, μπορεί να ακολουθήσει δύο δρόμους:

1) Είτε να επιστρέψει στη Νότιγχαμ Φόρεστ και να ακολουθεί απλά τις προπονήσεις της έως το τέλος της σεζόν, 2) Είτε να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα της Νοτίου Κορέας, της Ιαπωνίας ή άλλης χώρας που δεν συμπίπτουν τα μεταγραφικά «παράθυρα» με αυτά της Ευρώπης.

Επιπλέον, στην υπόθεση του Ουί-Τζο τίθεται κι ένα ακόμη θέμα, που είναι… αριθμητικό. Το πιθανότερο είναι ότι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα συνεχίσει την καριέρα του αλλού το επόμενο διάστημα, με πιθανότερο προορισμό τον Αρη. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα μείνει με σέντερ φορ τους Μπακαμπού και Ελ Αραμπί, εάν επιλεγεί να φύγει και ο Κορεάτης, Κάτι που σημαίνει ότι, είτε θα προωθήσει κάποιο από τα παιδιά της ομάδας Β’ (Αλίγιαγκιτς, Βοΐλης, Αλγκασίμ Μπα), είτε ότι θα αποκτήσει κι άλλον φορ, για να γίνουν τρεις. Με το δεύτερο σενάριο να φαντάζει αρκετά μακρινό αυτή τη στιγμή. Ειδικά για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ