Οι δύο σκόπελοι της ΑΕΚ στην Τρίπολη και ο δρόμος του Αραούχο

Οι δύο σκόπελοι της ΑΕΚ στην Τρίπολη και ο δρόμος του Αραούχο

Πέρα από τις απουσίες η ΑΕΚ θα κληθεί να διαχειριστεί πιθανότατα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην Τρίπολη, με τον Σέρχιο Αραούχο πάντως να ξεχωρίζει για ακόμη μία φορά με το πάθος του.

Πολύ κρίσιμη είναι πιθανό να αποδειχτεί η 11η αγωνιστική της Super League για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονται το βράδυ της Κυριακής (6/11, 19:30) στη Λεωφόρο στο μεγάλο ντέρμπι, με την ΑΕΚ να παίζει μία ώρα αργότερα (20:30) στην Τρίπολη με τον Αστέρα ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο για την Ένωση είναι πως σε περίπτωση που φύγει με διπλό από την Αρκαδία, θα είναι σίγουρα κερδισμένη ότι κι αν γίνει στο παιχνίδι των «αιωνίων».

Σε περίπτωση ισοπαλίας, που είναι το ιδανικό αποτέλεσμα για εκείνη, θα έχει διπλό βαθμολογικό όφελος, ενώ εφόσον υπάρξει νικητής στο ντέρμπι, είτε θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή αν αυτός είναι ο Ολυμπιακός είτε θα απομακρυνθεί κι άλλο από τους «ερυθρόλευκους» αν πάρει το ματς ο Παναθηναϊκός. Για να συμβούν αυτά όμως, θα πρέπει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να δώσει συνέχεια στο σερί νικών που τρέχει από τις 17 Σεπτέμβρη και εκείνο το διπλό επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

Διαβάστε επίσης: «Θρυλικό» ρεκόρ από τους Μπακς με οδηγό τον Γιάννη

Από εκείνο το ματς η ΑΕΚ μετράει έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (επτά συνολικά μαζί με το 2-0 επί του ΠΑΣ στο Κύπελλο), έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ κι αυτό στις καθυστερήσεις από τον Ιωνικό, με το παιχνίδι να έχει κριθεί από νωρίς. Εκείνο το ματς στο Αγρίνιο ήταν που γύρισε οριστικά τον διακόπτη για την Ένωση η οποία εμφάνισε για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό όσα βλέπουμε πλέον να παρουσιάζει και να εξελίσσει από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Το πλήγμα στο κέντρο της άμυνας και ο καιρός

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν με τον Αλμέιδα να ποντάρει πάνω σε έναν συγκεκριμένο κορμό κατά βάση, ο οποίος σε κάποιο βαθμό θα διαφοροποιηθεί αναγκαστικά στην Τρίπολη. Ο Βίντα είναι δεδομένα εκτός με θλάση ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι και ο Μουκουντί που δεν προπονήθηκε ούτε την Παρασκευή λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Έτσι δεν αποκλείεται η ΑΕΚ να παραταχθεί με Τζαβέλλα και Μήτογλου κόντρα στον Αστέρα, με τους δύο Έλληνες να έχουν παίξει μαζί βασικοί άλλη μία φορά φέτος, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Το κυριότερο απ’ όλα πάντως, είναι πως για πρώτη φορά φέτος η ΑΕΚ θα παραταχθεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς τον Βίντα στην ενδεκάδα της. Ο Κροάτης είχε παίξει σε όλα τα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν και έχει εξελιχθεί σε σταθερά για τον Αλμέιδα που θα τον στερηθεί τουλάχιστον μέχρι και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταπεξέλθει η ΑΕΚ σε αυτή την περίπτωση όπου εκτός από τα θέματα με τις απουσίες, θα κληθεί πιθανότατα να αντιμετωπίσει και πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Από το πρωί της Κυριακής αναμένεται να βρέχει στην Τρίπολη, κάτι που σημαίνει πως ο αγωνιστικός χώρος θα είναι επιβαρυμένος και φυσικά δεν θα ευνοεί το παιχνίδι της ΑΕΚ. Είναι πολύ πρόσφατες άλλωστε οι μνήμες από το αντίστοιχο περσινό ματς στο ίδιο γήπεδο, όπου οι «κιτρινόμαυροι» κόλλησαν στον βούρκο και έμειναν στο 0-0. Άλλη ΑΕΚ βέβαια εκείνη και άλλη η φετινή, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τέτοιες συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές για τον Αστέρα που θα επιδιώξει έτσι κι αλλιώς να χαλάσει το παιχνίδι της Ένωσης.

Το πάθος του Αραούχο

Μία απουσία που τελικά δεν θα έχει η ΑΕΚ, είναι όπως φαίνεται ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός γλίτωσε τα χειρότερα μετά τις ενοχλήσεις που είχε στον προσαγωγό και το πρήξιμο δεν ήταν ικανό να τον αφήσει εκτός. Ο «Τσίνο» προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή, τέθηκε στη διάθεση του Αλμέιδα και πλέον θα αποφασίσει εκείνος αν θα του δώσει φανέλα βασικού.

Όσοι ξέρουν τον Αραούχο πάντως, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, δεν θα ήταν δύσκολο να καταλάβουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι για ένα πρήξιμο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ο αρχηγός της ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ