Τα 3+3 πρόσωπα «κλειδιά» του ντέρμπι (pics, vids)

Τα 3+3 πρόσωπα «κλειδιά» του ντέρμπι (pics, vids)

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετριούνται στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής και to10.gr σας παρουσιάζει τα 3+3 πρόσωπα «κλειδιά» του μεγάλου αγώνα.

Βραδιά ντέρμπι απόψε στη Λεωφόρο. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός του 10Χ10 υποδέχεται απόψε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Ολυμπιακό που χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα, ώστε να μπει ξανά γερά στο κόλπο του πρωταθλήματος και να στείλει το μήνυμα ότι είναι ακόμα εδώ.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη αναμέτρηση για πολλούς λόγους. Μετά από πολλά χρόνια, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόρος, με την εικόνα των «πράσινων» μάλιστα να έχει ανοίξει για τα καλά την… όρεξη των οπαδών της ομάδας για κούπα.

Διαβάστε επίσης: Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ: Το «κομπιούτερ» του Θρύλου «κλειδί» για το ντέρμπι (vids)

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δείχνει να «πατάει» καλύτερα με τον Μίτσελ στο τιμόνι και θέλει να φύγει με το διπλό από τη Λεωφόρο ώστε να τον… νιώσουν και πάλι. Τόσο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όσο και του Μίτσελ, διαθέτουν μερικές εξαιρετικές μονάδες, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

To10.gr ξεχώρισε 3+3 ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικοί απόψε στη Λεωφόρο και σας τους παρουσιάζει…

Για τον Παναθηναϊκό…

Σεμπαστιάν Παλάσιος

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή από τον οποίο στον Παναθηναϊκό περιμένουν τα περισσότερα πλέον, μετά και τον τραυματισμό του Αϊτόρ. Όχι μονάδα απόψε, αλλά γενικότερα εν όψει και της συνέχειας της σεζόν.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος καλείται να τραβήξει το κουπί. Ο Αργεντινός winger είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή, με την έκρηξη, την ταχύτητα και την τρομερή ικανότητα που διαθέτει στο ένας εναντίον ενός.

Κόντρα στον Βόλο έδειξε για άλλη μια φορά τις τρομερές αρετές που διαθέτει. Όχι μονάδα στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στο εκτελεστικό, καθώς κατάφερε να πετύχει δύο τρομερά γκολ και να οδηγήσει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στο διπλό και στο μεγάλο ρεκόρ.

Μπερνάρντ

Ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μεταγραφή του Μπερνάρντ ανέβασε τον πήχη για το «τριφύλλι». Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τον Βραζιλιάνο «μάγο».

Το βιογραφικό του αρκεί. Ο Μπερνάρντ είναι σίγουρα ένας από τους παίκτες «κλειδιά» για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Η τρομερή ποιότητα του μπορεί να κάνει τη διαφορά οποιαδήποτε στιγμή.

Εάν μπορέσει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός να βρει χώρο παίζοντας σε αυτόν τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σπόραρ, τότε θα μπορέσει να «πληγώσει» και τον Ολυμπιακό, απόψε στη Λεωφόρο.

Αντράζ Σπόραρ

Είναι ίσως ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τη δεδομένη στιγμή. Η επιρροή του Σπόραρ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι τεράστια, καθώς εκτός από το γκολ, ο Σλοβένος επιθετικός δίνει πολλά περισσότερα στον Γιοβάνοβιτς.

Η πίεση, οι μονομαχίες και τα τρεξίματα που δίνει, ανεβάζουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά ποντάρει και απόψε ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος ευελπιστεί να δει σε καλή βραδιά τον Σπόραρ.

Εάν ο Σπόραρ καταφέρει να «ξεκλειδωθεί», τότε οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για ένα μεγάλο αποτέλεσμα θα ανέβουν κατακόρυφα.

Για τον Ολυμπιακό…

Γιάν Εμβιλά

Ίσως ο πιο κομβικός παίκτης του Ολυμπιακού. Το έχει πει άλλωστε και ο Μίτσελ. Η επιρροή του Γάλλου χαφ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι τεράστια. Τόσο στον επιθετικό τομέα, όσο κυρίως στον αμυντικό, όπου ο έμπειρος μέσος κάνει όλη τη δουλειά στον άξονα, «τραμπουκίζοντας» συνεχώς τα αντίπαλα χαφ.

Ο Εμβιλά θα κληθεί λογικά να «σβήσει» και τον Μπερνάρντ, κάτι το οποίο εφόσον το πετύχει θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξης του Παναθηναϊκού. Η συγκεκριμένη μονομαχία δεν αποκλείεται να καθορίσει και την εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι…

Χάμες Ροντρίγκες

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Χάμες Ροντρίγκες. Το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού. Η κλάση, η φινέτσα και η μεγάλη ποιότητα που διαθέτει ο Κολομβιανός σούπερ σταρ δεν χωράνε στην Super League.

Κι όμως, ο 31χρονος μεσοεπιθετικός θα δώσει απόψε το «παρών» στη Λεωφόρο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να «χτυπήσει» με την πρώτη ευκαιρία. Τα πόδια του Χάμες δεν τα έχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να «διαβάσει» το παιχνίδι, να «κόψει» την αντίπαλη άμυνα με μια κάθετη και να «πυροβολήσει» έξω από την περιοχή, είναι χαρακτηριστικά τα οποία σίγουρα θέλει να τα δει ο Μίτσελ απόψε στη Λεωφόρο.

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι ο Κολομβιανός σταρ μπορεί να κρίνει μόνος του το αποψινό ντέρμπι…

Σεντρίκ Μπακαμπού

Η έκρηξη, η ταχύτητα και η ικανότητα του Σεντρίκ Μπακαμπού να τελειώσει τη… μισή φάση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να αποδράσει με το διπλό απόψε. Ο Κογκολέζος θα είναι ο βασικός φορ του Ολυμπιακού απόψε στο ντέρμπι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο ίδιος μίλησε για τον μεγάλο αγώνα και εξήγησε ότι του έχουν αναφέρει τη μεγάλη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας, τόσο βαθμολογικά, όσο και ιστορικά. Ο Μπακαμπού θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα ψάχνουν οι συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου.

Εάν βρεθεί σε καλή βραδιά ο Μπακαμπού, τότε όλα θα κυλήσουν καλύτερα και για τον Ολυμπιακό γενικότερα. Τα χαρακτηριστικά του δυνατού επιθετικού ταιριάζουν «γάντι» με το αποψινό ντέρμπι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ