Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: «Εχασε» την ευκαιρία

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: «Εχασε» την ευκαιρία

Γκέλα για την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Η Ενωση έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα και στο -6 από την κορυφή.

«Κλώτσησε» την ευκαιρία η ΑΕΚ. Η Ενωση έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και δεν κατάφερε να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων. 

Το νικηφόρο σερί των έξι αναμετρήσεων σταμάτησε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που πονοκεφαλιάζει και για τον τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον.

Στη 2η θέση και τους 25 βαθμούς η ΑΕΚ (-6 από Παναθηναϊκό), στην 9η θέση της κατάταξης με 10 πόντους ο Αστέρας.

Πολλές οι χαμένες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, που βρήκαν το γκολ από την άσπρη βούλα (Αμραμπατ ο σκόρερ). Αντέδρασαν οι Αρκάδες και απάντησαν με τον Κρέσπι, στην μοναδική καλή τους φάση.

Σοκ με Ελίασον και μεγάλη ευκαιρία με Λιβάι

Χωρίς εκπλήξεις «κατέβασε» την ΑΕΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο Ματίας Αλμέιδα. Τζαβέλλας και Μήτογλου πήραν θέση στο κέντρο της άμυνας, καθώς οι Βίντα (τραυματίας) και ο Μουκουντί (ίωση) έμειναν στην Αθήνα.

Από τα πρώτα λεπτά η Ενωση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αστέρα να αμύνεται μαζικά. Οι επισκέψεις των «κιτρινόμαυρων» στην περιοχή των γηπεδούχων ήταν συχνές, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 4′. Γέμισμα του Γκατσίνοβιτς, ψαλιδάκι του Γκαρσία και η μπάλα άουτ. Ενα λεπτό αργότερα, ο Σέρχιο Αραούχο εκτέλεσε άστοχα από καλή θέση.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να πιέζει και στο 11′ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία. Τρομερή κάθετη του Πινέδα στον Ρότα, που κοντρόλαρε με το δεξί και εκτέλεσε αδύναμα με το αριστερό. Ο Παπαδόπουλος έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε.

Στο 17′ καταγράφηκε η πρώτη τελική του Αστέρα με τον Ριέρα, ενώ στο 20ο λεπτό, ο Νίκλας Ελίασον αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν συνεχώς επιθέσεις από τη δεξιά πτέρυγα, με τους Αρκάδες να αδυνατούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Στο 40ο λεπτό η εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στις καθυστερήσεις, ο νεαρός άσος έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Υπέροχη κάθετη του Πινέδα για τον Λιβάι, με τον Παπαδόπουλο να τον σταματά εντυπωσιακά στο τετ α τετ. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Χαμός στο δεύτερο ημίχρονο

Με το πόδι στο γκάζι και στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ. Μόλις στο 50ο λεπτό, ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Σίτο, με τον Νόρντιν Άμραμπατ να αναλαμβάνει την εκτέλεση για το 0-1.

Στο 55′, ο Δικέφαλος σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, με τον Μοχαμάντι να αστοχεί από θέση βολής.

Τη φάση με τον Ιρανό την… πλήρωσε στο 58ο λεπτό η Ενωση. Κεφαλιά πάσα του Καρμόνα από δεξιά, γυριστό σουτ του Κρέσπι και η μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 1-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει το δεύτερο γκολ και στο 63΄, έφτασε μια… ανάσα. Ωραίο γύρισμα του Λιβάι στο ύψος του πέναλτι, υπέροχο άδειασμα και σουτ του Αμραμπατ, απέκρουσε με το ένα χέρι ο Παπαδόπουλος! Στο 67΄, ο Γκαρσία έφυγε στην κόντρα, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, ενώ στο 75΄, οι κιτρινόμαυροι έφτασαν αγκαλιά με το 1-2. Ο Γκατσίνοβιτς έστρωσε πάρε- βάλε στον Ρότα πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά αυτός σούταρε πάνω από το οριζόντιο!

Στη συνέχεια ο Ματίας Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στη μάχη τους Τσούμπερ και Μάνταλο. Παρόλα αυτά, το 1-1 δεν άλλαξε, με την Ενωση να γκελάρει στην Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84′ Άλβαρες), Σίτο (75′ Τιλίκα), Κρέσπι (90+5′ Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84′ Μπενίτο).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (80′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Ελίασον (20′ λ.τρ. Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ