Οι δύο 11άδες που δοκίμασε ο Μίτσελ, «σημάδια» για Φορτούνη, Ανδρούτσο, Λάιντνερ και η λογική για Μπακαμπού – Ελ Αραμπί

Οι δύο 11άδες που δοκίμασε ο Μίτσελ, «σημάδια» για Φορτούνη, Ανδρούτσο, Λάιντνερ και η λογική για Μπακαμπού – Ελ Αραμπί

Ο Μίτσελ δεν άνοιξε τα χαρτιά του πριν το παιχνίδι Λεβαδειακός - Ολυμπιακός, αλλά to10.gr καταγράφει τις 11άδες που δοκίμασε και εξηγεί όλα τα δεδομένα.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνολικά του συλλόγου, όπως αυτό αναδείχθηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι άκρως κατατοπιστικό για το ποιοι είναι οι στόχοι των πρωταθλητών έως το τέλος της σεζόν: Μάχη μέχρι τέλους για το 48ο πρωτάθλημα, μάχη για την ανατροπή, αλλά και μάχη για την κατάκτηση (και) του Κυπέλλου. Με τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν πλέον την μπάλα στα πόδια τους. Αρχής γενομένης από το σημερινό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Η αναμέτρηση με την ομάδα της Βοιωτίας είναι μια νέα αρχή για τους Ερυθρόλευκους. Και ο Μίτσελ δείχνει έτοιμος να κάνει μια σειρά από αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Και στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή, αλλά και στην επίθεση. Αλλαγές που φρόντισε να μην τις αποκαλύψει στην προπόνηση της Τρίτης. Καθώς δοκίμασε δύο 11άδες. Κάθε μία εκ των οποίων θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Εντούτοις, υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί ο Ισπανός να ακολούθησε τη συνήθη πρακτική του, «μπερδεύοντας» τις γραμμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοίνωση – «βόμβα»: Οι 7 αποφάσεις του Δ.Σ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Η μία 11άδα του «διπλού», αποτελούνταν από τους Αβιλα, Σωκράτη, Καλογερόπουλο, Βρουσάι στην άμυνα. Τους Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή, με τον Κώστα Φορτούνη μπροστά τους σε ρόλο «10». Στα άκρα της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Μπόουλερ, Μπιέλ και στην κορυφή της επίθεσης ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δεύτερη 11άδα ο Μίτσελ επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην άμυνα τους Ανδρούτσο, Ρέτσο, Ντόι και Λάιντνερ. Στην 3άδα της μεσαίας γραμμής επέλεξε τους Εμβιλά, Μπουχαλάκης και μπροστά τους τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Αγκιμπού Καμαρά με τον Γιώργο Μασούρα πήραν θέση στα άκρα και ο Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Τι προκύπτει από τις δύο αυτές 11άδες;

1) Με βάση τις πληροφορίες από το Ρέντη, ο Μίτσελ θέλει να χρησιμοποιήσει τον Θανάση Ανδρούτσο και να τον επιβραβεύει για την πολύ καλή παρουσία που έχει στις προπονήσεις, αλλά και την πολύ εμφάνισή του κόντρα στη Ναντ. Με βάση αυτή την πληροφορία, λοιπόν, μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η 4άδα με Ρέτσο, Ντόι και Λάιντνερ είναι η επικρατέστερη.

2) Σε ό,τι έχει να κάνει με τους τρεις της μεσαίας γραμμής, ο Εμβιλά είναι ταλαιπωρημένος από την ίωση που πέρασε και δεν αποκλείεται να ξεκουραστεί. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμασέκου είναι το φαβορί για τη θέση «6». Και λογικά θα αγωνιστεί έχοντας μπροστά του τον Ινμπόμ Χουάνγκ, με τον οποίο τον δοκίμασε.

3) Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από το Ρέντη είναι η πρόθεση του Μίτσελ να δώσει χρόνο σε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ελληνας επιτελικός μέσος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά έχει «πέσει» πάνω στον Χάμες. Ο Κολομβιανός θα αγωνιστεί σίγουρα κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά θεωρείται ότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος να αγωνιστεί σε 3 συνεχόμενα ματς σε 7 ημέρες. Αρα, η ευκαιρία του «Φόρτου» είναι πιθανό να έρθει στη Λιβαδειά.

4) Τέλος, η επίθεση είναι ένας πραγματικός γρίφος, αλλά το γεγονός ότι ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τους Μπόουλερ, Μπιελ και Μπακαμπού με τους προαναφερθέντες μέσους και κόντρα στους θεωρητικά επικρατέστερους βασικούς αμυντικούς (Ανδρούτσος, Ρέτσος, Ντόι, Λάιντνερ), ίσως είναι ένα μήνυμα για το τι σκέφτεται να κάνει σήμερα στη Λιβαδειά. Κάτι που εφόσον συμβεί, δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι ο Ισπανός προορίζει τον Ελ Αραμπί για την… ΑΕΚ.

Μένει να φανεί τι από όλα αυτά θα συμβεί. Εκείνο, ωστόσο, που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη. Και μόνο τη νίκη. Ο,τι κι αν συμβεί. Οποια σύνθεση κι αν επιλέξει ο Μίτσελ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ