Η μεγάλη εβδομάδα του Φώτη Ιωαννίδη (vids)

Η μεγάλη εβδομάδα του Φώτη Ιωαννίδη (vids)

Πώς ο Φώτης Ιωαννίδης έχει βάλει κάτι παραπάνω από το λιθαράκι του στους τελευταίους επτά πόντους του Παναθηναϊκού.

Εστω και δύσκολα, ο Παναθηναϊκός έκανε την… δουλειά και με τη νίκη επί του Ατρομήτου, θα παρακολουθήσει με ηρεμία το Μουντιάλ του Κατάρ. Οι «πράσινοι» έκαναν 12 τα τρίποντά τους στην εφετινή Super League και συνεχίζουν να ονειρεύονται την επιστροφή τους στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Η νίκη επί των Περιστεριωτών έφερε τη σφραγίδα ενός παίκτη που εξελίσσεται σε χρυσή αλλαγή για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Παναθηναϊκός. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που… ξεκλείδωσε την ομάδα του Κρις Κόλμαν, με τον Ελληνα επιθετικό να τείνει να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής των πρωτοπόρων της κατάταξης.

Ο νεαρός άσος εξελίσσεται σε παίκτη-κλειδί για τον Παναθηναϊκό, με την προσφορά του στα τελευταία τρία ματς να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Η εβδομάδα που μας πέρασε θα μείνει αξέχαστη για τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς ήταν ο κύριος λόγος που το «τριφύλλι» μάζεψε επτά από τους εννιά βαθμούς. Το πουλέν του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τη διαφορά και στα τρία κρίσιμα ματς και ο Παναθηναϊκός διατήρησε την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του στο πρωτάθλημα.

Τι έκανε ο Ιωαννίδης την βδομάδα που μας πέρασε; Τα πάντα. Μόνο… σπαθιά δεν κατάπιε ο άσος του «τριφυλλιού»! Η ξεχωριστή ιστορία ξεκίνησε στο ντέρμπι αιωνίων (6/11) όπου και πέρασε στο ματς αντί του Τσέριν στο 87′. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται «αγκαλιά» με το διπλό στη Λεωφόρο, ο 22χρονος ήταν ο πρωταγωνιστής σε μία φάση που ίσως αποδειχτεί κομβική στο φινάλε της σεζόν. Έτρεξε, κυνήγησε μία σκοτωμένη μπαλιά στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και δικαιώθηκε.

Τρεις μέρες μετά, το σενάριο έλαβε χώρα στο Αγρίνιο. Με τον Παναθηναϊκό μπλοκαρισμένο και «φάτσα» με την γκέλα, εμφανίστηκε ο από μηχανής… Ιωαννίδης. Αυτή τη φορά ο Γιοβάνοβιτς τον πέρασε αλλαγή αντί του Βέρμπιτς στο 76′ και μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Ελληνας επιθετικός σκόραρε με διπλή προσπάθεια, σπάζοντας και το ρόδι στο εφετινό πρωτάθλημα.

Η τελευταία… λύτρωση ήρθε κόντρα στον Ατρόμητο. Στο 64ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Κουρμπέλη, με την δικαίωση να έρχεται στο 80. Ενα κοντρόλ και μια εκτέλεση στην κλειστή γωνιά του Γιαννιώτη για το 1-0 που οδήγησε στη νέα πράσινη επιτυχία.

Με το νέο του επίτευγμα, ο Ιωαννίδης «ανάγκασε» τον κόουτς των «πρασίνων» να του βγάλει το καπέλο: «Εχει ποιότητα και μέλλον μπροστά του. Δεν υπάρχουν άλλοι Ελληνες φορ στην Ελλάδα. Εχει αυτοπεποίθηση ωστόσο αυτό που κάνει στα τελευταία ματς δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Εχει μεγάλο ανταγωνισμό με τους άλλους επιθετικούς στην ομάδα και αυτό τον βοηθάει να είναι ουσιαστικός. Φαίνεται πως παρότι δεν ξεκινάει βασικός, μπορεί να το διαχειριστεί και ο τρόπος που δουλεύει και μπαίνει στο ματς είναι ουσιαστικός. Εχει σωστό τρόπο σκέψης και αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος επιθετικός. Στα παιχνίδια που έπαιξε αντί του Σπόραρ ήταν και σε αυτά εξαιρετικός».

Κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο έχει αγωνιστεί στα τρία ματς συνολικά ο Φώτης Ιωαννίδης. 56′ συμμετοχής ισούνται με επτά βαθμούς στο «πράσινο» σακούλι. Ο Ελληνας άσος κάνει τη διαφορά και ο Γιοβάνοβιτς χαμογελά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ