Λουτσέσκου: «Οι νέοι παίζουν στον ΠΑΟΚ γιατί το αξίζουν»

Λουτσέσκου: «Οι νέοι παίζουν στον ΠΑΟΚ γιατί το αξίζουν»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Ρουμάνο τεχνικό να στέκεται και στην παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών στην ομάδα.

Ο πρώτος γύρος της Superleague, ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να μπαίνουν στα «πιτς», ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έτσι και με την σειρά του εκμεταλλευόμενος την διακοπή, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναχώρησε για την πατρίδα του την Ρουμανία, προκειμένου να βρεθεί στην αγκαλιά των εγγονιών που λατρεύει.

Ωστόσο προτού πάρει το αεροπλάνο για την πατρίδα του, ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου για την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: Είναι ο Μπέος ο καλύτερος αιμοδότης του «Τίγρη»;

«Έχουμε μία στρατηγική που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Οι αλλαγές στην ομάδα ήταν μεγάλες. Το μισό γκρουπ είναι καινούργιο. Χρειαζόμαστε χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλο, να καταλάβουν οι παίκτες την φιλοσοφία, την ποιότητα και τις αδυναμίες των συμπαικτών τους. Είναι μία μακρά διαδικασία. Είμαστε σε μία φυσιολογική και καλή κατάσταση. Η ομάδα βελτιώνεται πολύ και η πορεία που έχουμε, μας δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο», υποστήριξε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Ντέμη Νικολαΐδη και την εκπομπή «Monday FC».

Ο ΠΑΟΚ είχε μια συγκεκριμένη στόχευση το καλοκαίρι να ρίξει κατά πολύ το μ.ο. ηλικίας και να ξεκινήσει το χτίσιμο μιας νέας ομάδας. Ο Λουτσέσκου επανέλαβε πως αυτή η ομάδα χρειάζεται τον χρόνο της. «Ο χρόνος είναι αυτό που λείπει. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν παίκτες έμπειροι και φτασμένοι που έχουν εμπειρία να διαχειριστούν καταστάσεις. Το όφελος της φετινής σεζόν θα φανεί την επόμενη. Φανταστείτε το νέο γκρουπ με περισσότερα παιχνίδια, καλύτερη διαχείριση καταστάσεων. Έχουμε πολλούς παίκτες που χρειάζονται τέτοια παιχνίδια», επανέλαβε χαακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι η ομάδα θα ήταν πολύ πιο νεανική και φρέσκια. Θα έπρεπε να πάρω αποφάσεις με βάση την αυτοπεποίθηση που έδειχναν. Οι νέοι παίκτες είναι αλήθεια, ήρθαν από άλλες χώρες, άλλοι από την Β’ ομάδα, αλλά από τη άλλη πρέπει να πω ότι οι νέοι που ήρθαν στην Ελλάδα, ήθελαν χρόνο. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι έρχονται τη μία μέρα και παίζουν την άλλη, αλλά είναι άνθρωποι, θέλουν χρόνο. Υπάρχει μεγάλη πίεση στην ομάδα και παίζει ρόλο αυτό. Μπορώ να δώσω παραδείγματα. Ο Ράφα Σοάρες. Είμαι από τους πιο χαρούμενους προπονητές τώρα, γιατί παίρνει ωραίες αποφάσεις στην επίθεση, μας δίνει ισορροπία, αλλά στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο για εκείνον να προσαρμοστεί», είπε.

Αντίθετα με τα όσα έχει ακούσει κι ο ίδιος να τον κατηγορούν, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αποδεδειγμένα δώσει χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Κουλιεράκης έγινε βασικός στα 18 του. Ο Κωνσταντέλιας στα 19 του εξελίσσεται μέσα από την ομάδα. Ο Ντάντας είναι 21 ετών κι αναντικατάστατος. Ο Κοτάρσκι βασικός κάτω από τα δοκάρια στα 22 του. Ο Λύρατζης κι ο Τσαούσης ήταν βασικοί σε πολλά παιγνίδια μέχρι να τραυματιστούν.

«Δεν ξέρω ποια είναι η στιγμή που μπήκαν στην ομάδα, μπορεί να ήταν η κακή φόρμα ενός παίκτη, η δική τους ποιότητα, μπορεί να είναι η στιγμή, όπως ο Κωνσταντέλιας που μας έδειξε μία ωριμότητα και μία υπευθυνότητα. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου και δε μπορούμε να εστιάζουμε σε ένα πράγμα. Εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία. Αλλά στο τέλος, μπορώ να σας πω ότι δεν παίζουν γιατί είναι νέοι, αλλά γιατί ως προπονητής, νιώθω ότι μας δίνουν περισσότερες πιθανότητες να νικήσουμε. Παίζουν γιατί αξίζουν να παίξουν. Δείτε τον Κουλιεράκη, είναι ένας παίκτης που μπήκε και έμεινε στην ενδεκάδα αλλά έδειξε από το καλοκαίρι στοιχεία. Ίσως εκμεταλλεύτηκε ότι δεν πήγε καλά ο Κάργας στην αρχή ή ότι ο Νάσμπεργκ τραυματίστηκε, αλλά ανταποκρίθηκε και έμεινε».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε από τον Ντέμη Νικολαΐδη και για άλλα ζητήματα και πρόσωπα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας.

Πιο αναλυτικά είπε:

Για το αν λείπει από τον ΠΑΟΚ, ένας σκόρερ ή η καλύτερη ομαδική προσπάθεια: «Ο χρόνος είναι αυτό που λείπει. Είναι διαφορετικό να υπάρχουν παίκτες έμπειροι και φτασμένοι που έχουν εμπειρία να διαχειριστούν καταστάσεις. Το όφελος της φετινής σεζόν θα φανεί την επόμενη. Φανταστείτε το νέο γκρουπ με περισσότερα παιχνίδια, καλύτερη διαχείριση καταστάσεων. Έχουμε πολλούς παίκτες που χρειάζονται τέτοια παιχνίδια. Η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική με περισσότερα παιχνίδια και καταστάσεις. Ακόμα και για τον Ολιβέιρα που ταιριάζει πολύ στο στυλ που θέλουμε, πέρσι τον χάσαμε χωρίς και η επάνοδος του ήταν αρκετή δύσκολη. Παίζοντας, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δίνει κατεύθυνση στην ομάδα στο πως θέλουμε να κινούμαστε. Με την επιστροφή του θα δώσει πολλά περισσότερα είτε σκοράροντας είτε οδηγώντας την ομάδα».

Για τη δήλωση του μετά το παιχνίδι με το Βόλο ότι χρειάζεται σκόρερ και αν θα προκύψει μέσα από την ομάδα ή από μεταγραφή: «Η κουβέντα που κάνουμε με τη διοίκηση είναι ότι χρειαζόμαστε παίκτες με εύκολο γκολ. Αυτό μπορεί να το έχουν διάφοροι παίκτες όχι μόνο επιθετικοί. Ακόμα και στην πρώτη μου σεζόν στον ΠΑΟΚ, με πιο ώριμο γκρουπ είχαμε περάσει μία περίοδο με κλειστά αποτελέσματα. Όλο αυτό εξελίχθηκε διαφορετικά με το χρόνο. Οι παίκτες πρέπει να συνδεθούν μέσα στο γήπεδο. Τώρα με ένα πολύ νεότερο γκρουπ έχουμε κάνει μεγαλύτερα βήματα από εκείνη την περίοδο».

Για την ατάκα του περί δουλειάς που θα φανεί του χρόνου και τους στόχους της ομάδας φέτος: «Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φέρει το μέλλον. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με στόχο να κερδίσουμε, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε που θα έχουμε φτάσει».

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που είναι πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ: «Είναι λίγο δύσκολο να σχολιάσω… Έχω τις απόψεις μου αλλά προτιμώ να τις κρατήσω για μένα. Θα πω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι, να ξεπερνάμε δύσκολες καταστάσεις και να δείξουμε ότι έχουμε μάθει από προηγούμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο, όπως έχουμε δείξει στα τελευταία, να κερδίζουμε με τον τρόπο που ξέρουμε και δουλεύουμε. Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι ποδόσφαιρο παίζουν οι άλλοι. Υπάρχει ποιότητα και φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Μας κόστισε η έλλειψη ωριμότητα στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό, τον Αστέρα Τρίπολης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, είναι να βελτιώνουμε την εικόνα μας».

Για το τέρμα που σημείωσε ο Ζίβκοβιτς κι αν έχουν λείψει τα γκολ του από τον ΠΑΟΚ: «Είναι αλήθεια ότι δεν είχε σκοράρει για καιρό, αλλά ήταν πάντα έτοιμος για μάχη, για τρεξίματα, για υπευθυνότητα για την ομάδα. Θυμηθείτε ότι είχαμε μία πολύ δύσκολη σεζόν πέρσι, με πολλή εμπειρία και πολλή ενέργεια που ξοδέψαμε. Παίξαμε πάρα πολλά παιχνίδια και ο Ζίβκοβιτς έπαιξε πολύ. Αυτό μπορεί να είχε επίδραση στην ποιότητα του, αλλά είναι πάντα εκεί και παλεύει. Είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι επέστρεψε στο σκοράρισμα, αλλά και για το γεγονός ότι είναι πάντα εκεί, δεξιά, αριστερά ακόμα και στην άμυνα, χωρίς να παραπονιέται».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ