Ο Γενάρης των… παθών για τον Παναθηναϊκό: Οκτώ ματς σε 20 μέρες, ντέρμπι με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και φουλ στα εκτός

Ο Γενάρης των… παθών για τον Παναθηναϊκό: Οκτώ ματς σε 20 μέρες, ντέρμπι με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και φουλ στα εκτός

Δοκιμασίες σε δύσκολες έδρες και ντέρμπι με τους δυο Δικεφάλους περιλαμβάνει το καλεντάρι του Ιανουαρίου για τον Παναθηναϊκό.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή είναι η μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού στο εφετινό πρωτάθλημα. Με 12 νίκες σε 13 ματς και 37 βαθμούς, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την επιστροφή της στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Στο +8 από τη 2η ΑΕΚ, οι «πράσινοι», απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής, ενώ η διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ τους δίνει τη δυνατότητα να φορτίσουν τις… μπαταρίες τους.

Διαβάστε επίσης: Ολα οδηγούν στην κούπα: Ο οιωνός τίτλου για Μέσι και Αργεντινή (pics)

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θα πάρουν τις κατάλληλες ανάσες, γνωρίζοντας πως τους περιμένει μια δύσκολη επιστροφή στη δράση. Ιωνικός και ΟΦΗ είναι οι δυο ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη, με τα… ζόρια να εμφανίζονται τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Το «τριφύλλι» έχει μπροστά του ένα… βουνό να ανέβει. Το πρόγραμμα του Ιανουαρίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με πολλές και δυνατές μάχες.

Αν οι «πράσινοι» αποκλείσουν τον Βόλο στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, τότε τον πρώτο μήνα του έτους θα δώσουν οχτώ ματς σε διάστημα 20 μερών! Μάλιστα, οι έξι από τις οχτώ αναμετρήσεις θα λάβουν χώρα μακριά από τη Λεωφόρο.

Η πρώτη δοκιμασία θα είναι στη Λιβαδειά, ενώ στη συνέχεια ο πρωτοπόρος της κατάταξης θα πάρει το δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και το ντέρμπι με την ΑΕΚ (7-8/1).

Το πρόγραμμα είναι «καυτό» και αν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ εξασφαλίσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, τότε θα τεθούν αντιμέτωποι τρεις φορές. Για το Κύπελλο στην Τούμπα στις 17-19 Ιανουαρίου, για το πρωτάθλημα στη Λεωφόρο ( 21ή 22 Ιανουαρίου) ενώ ο επαναληπτικός στην έδρα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς θα διεξαχθεί στις 24-26 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, το καλεντάρι των «πρασίνων» περιλαμβάνει και επικίνδυνες εξόδους σε Ζωσιμάδες και Τρίπολη.

Αναλυτικά ο Γολγοθάς του Γενάρη για τον Παναθηναϊκό: 

  • 4 ή 5 Ιανουαρίου Λεβαδειακός εκτός (πρωτάθλημα)
  • 7 ή 8 Ιανουαρίου ΑΕΚ εκτός (πρωτάθλημα)
  • 10 ή 12 Ιανουαρίου  Βόλος εκτός (κύπελλο)
  • 14 ή 15 Ιανουαρίου ΠΑΣ Γιάννινα εκτός (πρωτάθλημα)
  • 17-19 Ιανουαρίου ΠΑΟΚ εκτός (κύπελλο αν έχει προκριθεί ο Παναθηναϊκός επί του Βόλου και αν ο ΠΑΟΚ έχει αποκλείσει την Καλαμάτα)
  • 21 ή 22 Ιανουαρίου ΠΑΟΚ εντός (πρωτάθλημα)
  • 24-26 Ιανουαρίου ΠΑΟΚ εντός (κύπελλο)
  • 28-29 Ιανουαρίου Αστέρας εκτός (πρωτάθλημα)

Γεμάτος… ζόρια θα είναι ο Γενάρης για τον Παναθηναϊκό. Ενας μήνας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία των «πρασίνων» στην εφετινή σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ