Η διεκδίκηση του τίτλου περνάει μέσα από το Κύπελλο για την ΑΕΚ

Η διεκδίκηση του τίτλου περνάει μέσα από το Κύπελλο για την ΑΕΚ

Πώς η κλήρωση του Κυπέλλου ανοίγει τον δρόμο στην ΑΕΚ για να μπει δυνατά στη «μάχη» του τίτλου μέσα στον Ιανουάριο...

Μετά από αρκετό καιρό η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ και ο δρόμος της προς τα ημιτελικά του Κυπέλλου φαίνεται πως είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Με αντίπαλο την Κηφισιά στους «16» και τους Πανσερραϊκό ή Απόλλωνα Πόντου στα προημιτελικά, θα πρόκειται για «βόμβα» μεγατόνων αν η Ένωση δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά όπου θα την περιμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ένας εκ των Ολυμπιακού ή Άρη.

Τα τέσσερα αυτά παιχνίδια για το Κύπελλο η ΑΕΚ θα τα έχει δώσει μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο θα παίξει πολύ σημαντικά ματς που θα κρίνουν πολλά για τη «μάχη» του τίτλου. Δύσκολα παιχνίδια και ντέρμπι στα οποία, σε αντίθεση με τους μεγάλους της αντιπάλους, η Ένωση θα μπορεί να συγκεντρωθεί απόλυτα και να μην έχει στο μυαλό της ότι την περιμένουν αντίστοιχης δυσκολίας αγώνες και στο Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Δύο Έλληνες στην κορυφαία δεκάδα των μεταγραφών της Πολωνίας (Pic)

Μέχρι να βγει το 2022 οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν με Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια και με τον Βόλο εκτός έδρας. Με το νέο έτος η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στα Γιάννενα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και στη συνέχεια θα υποδεχτεί στην έδρα της τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, θα είναι η μισή χρονιά για την Ένωση. Ως το τέλος του Ιανουαρίου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό στο σπίτι της, τον Ιωνικό στη Νεάπολη και τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ενδιάμεσα από αυτά τα ματς του Ιανουαρίου θα είναι η ρεβάνς με την Κηφισιά και τα δύο παιχνίδια με Πανσερραϊκό ή Απόλλωνα Πόντου. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός, τον οποίο η ΑΕΚ κυνηγάει από το -8, θα έχει τη ρεβάνς με τον Βόλο στο Κύπελλο και στα προημιτελικά, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, θα συγκρουστεί με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το ίδιο διάστημα και για το πρωτάθλημα.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι παρουσιάζεται στην ΑΕΚ μία πολύ καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να μπει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου. Σε μία περίοδο που σιγά σιγά θα έχουν επιστρέψει σχεδόν όλοι οι τραυματίες της (πλην Ελίασον) και ο Αλμέιδα θα έχει να διαχειριστεί ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, με σχεδόν δύο επιλογές για κάθε θέση. ΄

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως πως φέτος έχει μεγάλη αξία και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αφού οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και δίνει ουσιαστικά τρεις ευκαιρίες για συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οπότε θα είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, αν είναι δυνατόν, να μεγαλώσει την απόστασή της από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που την ακολουθούν με τέσσερις βαθμούς λιγότερους έκαστος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ