Δύο Έλληνες στην κορυφαία δεκάδα των μεταγραφών της Πολωνίας (Pic)

Δύο Έλληνες στην κορυφαία δεκάδα των μεταγραφών της Πολωνίας (Pic)

Μεγάλη διάκριση για Στράτο Σβάρνα και Δημήτρη Σταυρόπουλο που ξεχωρίζουν με την παρουσία τους στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Στράτος Σβάρνας αποχώρησε από την ΑΕΚ με προορισμό την Πολωνία και την Ράκοβ, προκειμένου να βρει επιτέλους μία ομάδα στην οποία θα έχει χρόνο συμμετοχής. Τα όσα θα βίωνε στην Πολωνία λίγους μήνες αργότερα, πιθανότατα δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ούτε ο ίδιος. Ο δανεικός από την Ένωση αμυντικός πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη νέα του ομάδα και είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία της προς τον τίτλο.

Μετά από 17 αγωνιστικές η Ράκοβ είναι πρώτη με +9 από τη δεύτερη Λέγκια, έχοντας την καλύτερη επίθεση αλλά και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (12 γκολ παθητικό όπως και η Κρακοβία). Σύμφωνα με την αθλητική ιστοσελίδα «weszlo.com», ο Σβάρνας είναι όχι μόνο μέσα στο Top-10 των φετινών μεταγραφών αλλά βρίσκεται και στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Ο 25χρονος αμυντικός έχει καταγράψει 21 συμμετοχές με την Ράκοβ σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει δύο γκολ με τρεις ασίστ.

Διαβάστε επίσης: Το αστεράκι του Ολυμπιακού μεγάλωσε: «Οργιάζει» στο NBA ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (vids)

«Στα τελευταία δέκα ματς πρωταθλήματος έπαιρνε πάντα βαθμό πάνω από την αρχική πεντάδα από εμάς!», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας η οποία επισημαίνει πως: «Ο Έλληνας άσος όχι μόνο αμύνεται πολύ καλά, αλλά απειλεί πολύ στην αντίπαλη εστία στις στημένες φάσεις. Πέτυχε δύο γκολ και συνέβαλε σε τρία».

Όσο για το τι ισχύει με το συμβόλαιό του, γίνεται αναφορά σε παλιότερες δηλώσεις του Σβάρνα ο οποίος είχε αναφέρει πως: «Δεν γίνονται συζητήσεις με την ΑΕΚ γιατί δεν χρειάζεται. Όλοι οι όροι έχουν προηγουμένως συζητηθεί και υπογραφεί. Υπάρχει μια επιλογή εξαργύρωσης που μπορούμε να ασκήσουμε μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι επιμέρους όροι του συμβολαίου σε περίπτωση οριστικής μεταβίβασης συμφωνήθηκαν στο στάδιο της ολοκλήρωσης του δανεισμού. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πια με κανέναν, είναι απλώς θέμα της απόφασής μας».

Ο… δεύτερος Σβάρνας

O Σβάνας ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας σε αυτή τη λίστα καθώς στην έβδομη θέση συναντάμε το όνομα του Δημήτρη Σταυρόπουλου ο οποίος από το καλοκαίρι ανήκει στην Βάρτα Πόζναν. Ο 25χρονος στόπερ έχει 18 συμμετοχές με τρία γκολ φέτος και είναι προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού ενώ έχει περάσει και από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου.

Η ομάδα του μπορεί να μην κάνει πρωταθλητισμό όπως η Ράκοβ, ωστόσο βρίσκεται στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Για τον Σταυρόπουλο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του συζητιέται στην Πολωνία καθώς από το ξεκίνημα της σεζόν τα εγκωμιαστικά σχόλια παίρνουν και δίνουν, τόσο για τις ικανότητές του ανασταλτικά όσο και για την προσφορά του στο επιθετικό κομμάτι. Το σίγουρο είναι είναι πως αν συνεχίσει έτσι, θα χτυπήσει κάποια στιγμή και την πόρτα της Εθνικής ομάδας, αν και στη θέση του είναι η αλήθεια πως υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Δείτε τη λίστα της ιστοσελίδας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ