Και οι 5 είναι υπέροχοι…

Και οι 5 είναι υπέροχοι…

Οι 5 μεταγραφές που «δίνουν» ήδη στον Ολυμπιακό και «χτίζει» πάνω τους ο Μίτσελ

Άλλαξαν πολλά το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους πρωταθλητές Ελλάδας που θα ήθελαν γρήγορα να το ξεχάσουν. Μια περίοδος που έφερε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, έφερε αποχωρήσεις και πολλές μεταγραφές, άλλαξε τον Ολυμπιακό σε μεγάλο βαθμό.

Τρεις προπονητές και πλειάδα νέων ποδοσφαιριστών που κάποιοι δεν πρόλαβαν καν να βγάλουν το καλοκαίρι (βλέπε Ζινκερνάγκελ), κάποιοι άλλοι ήρθαν με τεράστιες προσδοκίες αλλά απέτυχαν παταγωδώς όπως οι Μαρσέλο και Βρσάλικο και κάποιοι ήδη προσφέρουν στον Ολυμπιακό και δίνουν την δυνατότητα στον Μίτσελ να «χτίσει» τη νέα ομάδα πάνω τους.

  • Διαβάστε επίσης: Ο Εμβιλά και το νέο του συμβόλαιο

Για κάθε μεταγραφή που δεν «βγαίνει» υπάρχει και μια πετυχημένη συνήθως και στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν απογοητευθεί από όσα δεν έκαναν ποδοσφαιριστές που στήριζαν πολλά όταν τους «χρύσωναν» για να τους φέρουν στην Ελλάδα σαν τον Μαρσέλο και τον Βρσάλικο, βλέπουν όμως και την άλλη όψη του νομίσματος.

Γιατί ήδη μια 5αδα από τους «νέους» της ομάδας φροντίζει να «δίνει» ήδη πράγματα στον Ολυμπιακό.

Ο σπουδαίος Χάμες Ροντρίγκες που κάποιοι τόλμησαν να τον χαρακτηρίσουν… τελειωμένο πριν καν τον δουν, ο εντυπωσιακός Χουάνγκ, ο ταλαντούχος Μπιέλ, ο πολύτιμος Μπακαμπού και βεβαίως ο Πασχαλάκης που μέσα σε ενάμιση μήνα κατάφερε να αλλάξει να συμβάλλει τα μέγιστα στην αλλαγή της εικόνας του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στα 7 ματς που έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ολυμπιακός είναι αήττητος έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ, ένα στο 93 στη Γερμανία από την Φράιμπουργκ και ένα στο 103΄από τον ΠΑΟ με το περίφημο… πέναλτι που δόθηκε για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1. Ο Έλληνας τερματοφύλακας που κέρδισε με το… καλημέρα τη θέση κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ και με την εμπειρία αλλά και τις ικανότητες του εγγυάται την σιγουριά που θέλει να έχει ο Μίτσελ στα μετόπισθεν.

Προφανώς και η αλλαγή του Ολυμπιακού στο ανασταλτικό κομμάτι οφείλεται και στην συνολική αλλαγή της ομάδας σε όλους τους τομείς. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο «δεμένος», βρήκε ρόλους και πλάνο που «πάτησε» πάνω με τον Μίτσελ να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους πέντε «νέους» που ήρθαν και «έδεσαν» αποτελώντας βασικά και αναντικατάστατα μέλη της 11αδας.

Οι ηγετικές ικανότητες και η παγκόσμια κλάση του Χάμες Ροντρίγκες «ξεδιπλώνεται» στο χορτάρι έχοντας ήδη δώσει στον Ολυμπιακό σε αυτές τις 8 συμμετοχές που κατέγραψε στην Σούπερ Λιγκ πετυχαίνοντας 2 γκολ και δίνοντας μια ασίστ. Ο Κολομβιανός σούπερ σταρ που «διψάει» για να δείξει πως μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία τον Ολυμπιακό.

Εντυπωσιακή και η προσφορά του Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ που στα 16 ματς που έχει φορέσει τα ερυθρόλευκα (1 γκολ, 2 ασίστ) έχει εξελιχθεί σε παίκτη-βαρόμετρο για την ομάδα. Η επιβλητική παρουσία του στη μεσαία γραμμή σε συνδυασμό με την δυνατότητα που έχει στη δημιουργία έχουν λύσει τα χέρια του Μίτσελ που έχει μαζί με τον Εμβιλά ένα υψηλού επιπέδου δίδυμο στον άξονα.

Από κοντά και ο Πιεπ Μπιέλ, ο Ισπανός επιθετικός που όσο κυλάει ο χρόνος τόσο μπαίνει στο κλίμα της ομάδας και αποδίδει. Ο Μπιέλ που μετράει 3 γκολ (και μια ασίστ) με κορυφαίο αυτό απέναντι στον ΠΑΟ και που στις 14 συμμετοχές του έως τώρα έχει δείξει πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό χωρίς μάλιστα να έχει πιάσει ακόμη τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που διαθέτει.

Κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό και η παρουσία του Σεντρίκ Μπακαμπού που μετράει ήδη 4 γκολ (και μια ασίστ) στις 9 συμμετοχές του στη Σούπερ Λιγκ έχοντας συνάμα να ανταγωνιστεί τον σπουδαίο Ελ Αραμπί για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αφρικανός στράικερ με την ταχύτητα που έχει αλλά και την ικανότητα στο σκοράρισμα, όπως έχει δείξει άλλωστε και σε όλη του την καριέρα σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από ότι το ελληνικό πρωτάθλημα, αποτελεί μια τοπ επιλογή για τον Μίτσελ που ποντάρει πολλά σε αυτόν.

Μια 5αδα μεταγραφών για τον Ολυμπιακό που βρίσκεται για τα καλά στις βασικές επιλογές του Μίτσελ που «χτίζει» πάνω τους την ομάδα που θα επιδιώξει με την επιστροφή στις επίσημες υποχρεώσεις να κάνει την ολική επαναφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ