Αν μη τι άλλο συνεπής o Μίτσελ – Δεν τελείωσαν οι «εκκαθαρίσεις» στον Ολυμπιακό

Αν μη τι άλλο συνεπής o Μίτσελ – Δεν τελείωσαν οι «εκκαθαρίσεις» στον Ολυμπιακό

Ο Ισπανός τεχνικός συνεχίζει στον δρόμο που χάραξε. Στον δρόμο των «24ων συν τους τερματοφύλακες».

Αν οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, τότε στον Ολυμπιακό κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Μίτσελ. Το είπε εξ αρχής ο Ισπανός τεχνικός με θέα στο ρόστερ που βρήκε σε σχέση με αυτό που θέλει να δουλέψει: «24+τερματοφύλακες».

Συνεχίζει λοιπόν στον δρόμο που χάραξε. Σίμε Βρσάλικο, και πλέον –με τον αποκλεισμό τους από την χειμερινή προετοιμασία– Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Γκονζάλο Άβιλα είναι εκτός σε σχέση με την ομάδα που ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» για Βεζένκοφ και Κινγκς: «Αλλάζουν τα δεδομένα το επόμενο καλοκαίρι»

Τέσσερις αποχωρήσεις για μια άφιξη, καθώς δίχως δύο δεξιούς μπακ πλέον στον λογαριασμό η ανάγκη απόκτησης ποδοσφαιριστή για τον διάδρομο πλάι στον ασβέστη είναι επιβεβλημένη (αλλά και δρομολογημένη). Ο Ισπανός παίρνει μαζί του στην Εστεπόνα τη Δευτέρα το πρωί 27 παίκτες (24+τερματοφύλακες) –ανάμεσα τους οι Αλέξης Καλογερόπουλος και ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό από τον Ολυμπιακό Β΄-.

Από την αποστολή όμως απουσιάζουν οι τέσσερις μουντιαλικοί (Ιν-Mπεόμ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Πιέρ Κούντε, Παπ Αμπού Σισέ) και οι δύο τραυματίες (Τόμας Βατσλίκ, Ματιέ Βαλμπουενά).

Και μιας και η απόκτηση δεξιού μπακ δεν θα είναι η μοναδική μεταγραφή (ήδη είναι γνωστό και το φλερτ με τον winger Ντανιέλ Μαντσίνι); Καταλαβαίνει ο καθένας πως το πλάνο αποχωρήσεων έχει… δρόμο μπροστά.

Απλά αλλάζουν τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» και η επόμενη «πίστα» αφορά πλέον την επιστροφή της ομάδας από την Ισπανία (7/11). Υπάρχουν δύο φιλικά εκεί, άρα και ευκαιρίες σε κάποιος να δείξουν και να αποδείξουν αν μπορούν όντως να κρατήσουν τη θέση τους στην ομάδα.

Για παράδειγμα με Ρέαμπτσιουκ, Μαρσέλο, Λάιντνερ αλλά και τον Μάριο Βρουσάι να έχει πάρει μπόλικο χρόνο ως αριστερός μπακ καταλαβαίνει ο καθένας πως μετά την Ισπανία ο Ολυμπιακός αποκλείεται να έχει τέσσερις αμυντικούς στο ρόστερ για το αριστερό άκρο της άμυνας

Επιπλέον με την «ενεργοποίηση» του Παϊτίμ Κασάμι στη μεσαία γραμμή για τις δύο θέσεις πίσω από το «10» υπάρχουν πια ο Ελβετός, ο Γιαν Εμβιλά, ο Ινμπεόμ Χουάνγκ, π Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Πιέρ Κούντε, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Ντιαντιέ Σαμασέκου: 7 σε ένα rotation που με το ζόρι χωρούν πέντε.

Έχει σημασία επίσης ποιο θα είναι το διάστημα που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του ο Ματιέ Βαλμπουενά στη λίστα με τους wingers (Γκάρι Ροντρίγκες, Γιώργος Μασούρας, Πεπ Μπιέλ, Τζος Μπόουλερ, αλλά και «μεταγραφή» συμπληρώνουν αυτόν τον λογαριασμό.

Και βέβαια οι πιθανότητες πώλησης. Διότι με βάση όσα ακούγονται ως εδώ είναι πχ στην αγορά και ο Παπ Αμπού Σισέ αλλά και ο Ουσεϊνου Μπα στα τετραγωνικά που αφορούν στους κεντρικούς αμυντικούς: Εκεί όπου υπάρχουν ακόμη ο Ανδρέας Ντόι, ο Σωκράτης, ο Παναγιώτης Ρέτσος αλλά και μια ακόμη συζήτηση για μεταγραφή.

Ο Μίτσελ δεν κάνει κάτι περισσότερο ή λιγότερο από το αυτονόητο. «Μαζεύει» το ρόστερ του σε μέγεθος που να χωρά σε ένα γήπεδο να κάνει προπόνηση, αλλά και σε αριθμό που να μπορούν όλοι να έχουν έναν ρόλο.

Η διοίκηση του έχει δώσει το δικαίωμα να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που εκείνος θέλει. Εκείνος έχει αναλάβει την ευθύνη, εκείνος πρέπει να έχει και το «ελεύθερο» για τις επιλογές. Ο Ισπανός τους βρήκε σχεδόν όλους στον Ρέντη. Δεν είναι δικές του επιλογές. Δικές του πρέπει να είναι μόνο οι δύσκολες αποφάσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ