Ο Μαρσέλο πρώτη φορά βασικός, η κατάστασή του, η έκπληξη του Μίτσελ με Κασάμι και η 11άδα με Χάντερσφιλντ…

Ο Μαρσέλο πρώτη φορά βασικός, η κατάστασή του, η έκπληξη του Μίτσελ με Κασάμι και η 11άδα με Χάντερσφιλντ…

Ο Μίτσελ ετοιμάζει τον Μαρσέλο για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, βάζει σε θέση-έκπληξη Κασάμι, Φορτούνη και εκπαιδεύει τον Ανδρούτσο!

Πόσο διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή; Αυτό πιθανότατα δεν μπορεί να το απαντήσει ακόμη ούτε ο Μίτσελ. Διότι αυτό το διάστημα της χειμερινής προετοιμασίας, αρχικά στο Ρέντη και εδώ και τρεις ημέρες στην Ισπανία, έχουν «φορτώσει» με πολλή προπόνηση τους Ερυθρόλευκους. Καλή προπόνηση. Η οποία μένει να φανεί τι αποτέλεσμα θα έχει στους ποδοσφαιριστές. Με τον Μαρσέλο, να είναι ένας από εκείνους που καλούνται να δείξουν στο γήπεδο τα ευεργετήματα όσων γίνονται όλο αυτό το διάστημα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Χάντερσφιλντ στην Εστεπόνα (17:00, CTV1), θα την υποδεχθεί για την ακρίβεια στο προπονητικό του κέντρο, το «Arroyo Enmedio», στο πρώτο από τα δύο φιλικά τεστ που θα δώσει η ομάδα του Μίτσελ στον ισπανικό Νότο. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, ετοιμάζεται να δώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, καθώς με βάση όσα έδειξε στις δύο προπονήσεις της Τρίτης, θα δούμε για πρώτη φορά τον Μαρσέλο να ξεκινάει βασικός σε αναμέτρηση της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο τρολάρισμα του Καστίγιο στον Γεωργάτο (pic)

Μάλιστα, αυτή τη φορά ο Βραζιλιάνος δεν θα αγωνιστεί ως μέσος ή ως εξτρέμ, αλλά σε θέση αριστερού μπακ, στη θέση που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βραζιλίας. Και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο 34χρονος μπακ, είναι αναγκαίο να αρχίσει να δείχνει στον αγωνιστικό χώρο όσα κουβαλάει το «βαρύ» όνομά του. Είναι σημαντικό, τόσο για τον ίδιο όσο και (κυρίως) για τον Ολυμπιακό, να μπορέσει να εμφανιστεί σε επίπεδο που να θεωρηθεί ικανός να διεκδικήσει θέση βασικού. Εάν έχει δουλέψει τόσο όσο υποστηρίζει και εάν είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις, θα το αποφασίσει το γήπεδο. Εκεί όπου δίνονται όλες οι ουσιαστικές απαντήσεις.

Ο ΜΙΤΣΕΛ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΝ ΚΑΣΑΜΙ

Από εκεί και πέρα, ένα ξεκάθαρο πρόσωπο των ημερών στην Ισπανία είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Μίτσελ δείχνει απολύτως ικανοποιημένος από τον Ελβετό μέσο. Και ήδη «χτίζει» σχήματα με τον ίδιο στην εξίσωση. Κόντρα στη Χάντερσφιλντ ο 30χρονος χαφ αναμένεται να αγωνιστεί σε θέση «6», μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς και πίσω από Σαμασέκου και Αγκιμπού Καμαρά. Καθώς ο Μίτσελ θέλει το παιχνίδι από πίσω. Θέλει τις μεγάλες μπαλιές ακριβείας που συνηθίζει, θέλει καλή κυκλοφορία, δύναμη, ένταση και… μέγεθος. Στοιχεία που ο Κασάμι διαθέτει σε πλεόνασμα.

Ξέχωρα από όσα περιμένουμε να δούμε στο παιχνίδι με τους Αγγλους, ωστόσο, ο Μίτσελ κάνει διαρκώς δοκιμές με το δίδυμο Κασάμι – Εμβιλά. Επί της ουσίας, εάν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του Μπα, δύσκολα θα «έσπαγε» το συγκεκριμένο δίδυμο ακόμη και στις προπονήσεις και τα φιλικά. Καθώς επαναλαμβάβουμε, ο Μίτσελ θεωρεί ότι ο Ελβετός χαφ είναι σε κατάσταση… 90λεπτου! Ετοιμος να μπει και να παίξει. Και πιο ώριμος από την πρώτη του θητεία. Μένει και ο ίδιος να δείξει στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ Η 11ΑΔΑ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χάντερσφιλντ; Ή καλύτερα, πώς θα ξεκινήσει; Με μια 11άδα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατ’ αρχάς, διότι σε αυτήν θα υπάρχουν τέσσερις παίκτες προερχόμενοι από τις ακαδημίες του. Ο Ανδρούτσος θα πάρει θέση στο δεξί άκρο, με τους Ντόι και Ρέτσο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ όπως προαναφέραμε, στη δοκιμή 11άδας ο Μαρσέλο ήταν ο 4ος της άμυνας.

Πριν προχωρήσουμε, μια σημείωση για τον Ανδρούτσο. Ο Μίτσελ ασχολείται διαρκώς μαζί του. Στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, συζήτησε μαζί του για περισσότερο από δέκα λεπτά, εξηγώντας του επί μέρους πράγματα για το παιχνίδι του. Για το πώς να τοποθετεί το σώμα του, πώς να και πότε να κάνει κίνηση, πώς να κλείνει στη διαγώνια κάλυψη. Κανονικό ποδοσφαιρικό μάθημα. Αναγκαίο για έναν ποδοσφαιριστή που από μέσος και επιθετικός, μετατράπηκε σε δεξιός μπακ.

Πάμε παρακάτω, όμως, στη μεσαία γραμμή, όπως αναφέραμε και πρωτύτερα, ο Μίτσελ ετοιμάζει τον Κασάμι σε θέση «6», με τους Σαμασέκου και Αγκιμπού Καμαρά μπροστά του να ασκούν πίεση στον αντίπαλο. Στο δεξιό άκρο ο Ισπανός χρησιμοποίησε τον Κώστα Φορτούνη και στο αριστερό τον Πεπ Μπιέλ. Με τον Σεντρίκ Μπακαμπού στην κορυφή. Μια 11άδα που δούλεψε σχεδόν 45 λεπτά σε στατικές φάσεις, με τον Μίτσελ να ετοιμάζει μια σειρά από «κομπίνες», για να αυξήσει τα ποσοστά της ομάδας του από τα κόρνερ και τα φάουλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ