Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης 3-3: Ο Μαρσέλο έφτιαχνε, ο Ελ Αραμπί έβαζε στη φιλική ματσάρα

Ολυμπιακός – Σταντάρ Λιέγης 3-3: Ο Μαρσέλο έφτιαχνε, ο Ελ Αραμπί έβαζε στη φιλική ματσάρα

Ματσάρα στη Μαρμπέγια, με τον Ολυμπιακό και την Σταντάρ να έρχονται ισόπαλοι 3-3 σε φιλικό παιχνίδι. Δύο γκολ ο Ελ Αραμπί, δύο ασίστ ο Μαρσέλο – Σκόραρε και ο Μπακαμπού.

Ελ Αραμπί και Μαρσέλο σε μεγάλα κέφια! Με τον Μαροκινό να σκοράρει δύο γκολ και τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να έχει ισάριθμες ασίστ, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 3-3 με την Σταντάρ Λιέγης σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Μαρμπέγια της Ισπανίας. Αμφότεροι μάλιστα μπήκαν ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, όπως επίσης και ο Σεντρίκ Μπακαμπού, που σκόραρε το άλλο γκολ των πρωταθλητών.

Δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού επί ισπανικού εδάφους, με τον Μίτσελ να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στη χειμερινή προετοιμασία των Πειραιωτών. Ένα παιχνίδι στο οποίο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και του δεύτερου μισού της φετινής σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κοβνάτσκι που απασχολεί τον Ολυμπιακό (pics+vids)

Ετσι παρατάχθηκε

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Βρουσάι, Ντόι, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Κασάμι και Αγκιμπού Καμαρά ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής για τους Πειραιώτες, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Μπιέλ στην κορυφή της επίθεσης.

Χαμηλό τέμπο

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με το παιχνίδι να έχει χαμηλό τέμπο. Στο 11’ η Σταντάρ Λιέγης απείλησε με τον Ντάβιντα, αλλά το σουτ που έκανε ο Ισραηλινός επιθετικός έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός επιθετικός βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μποντάρτ.

Στο 19’ η Σταντάρ Λιέγης άνοιξε το σκορ με τον Ντάβιντα. Ο Ισραηλινός επιθετικός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα οι Βέλγοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Ζιάνι. Ο άσος της βέλγικης ομάδας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ευκαιρίες με Μασούρα και Γκάρι Ροντρίγκες

Μετά το 25άλεπτο οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 27’ ο Γιώργος Μασούρας βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σταντάρ Λιέγης και έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ Λιέγης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μπιέλ άνοιξε στον Αφρικανό εξτρέμ, αυτός απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Μποντάρτ απέκρουσε σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση, με φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και εκτελέσεις κόρνερ, αλλά οι ποδοσφαιριστές της Σταντάρ είχαν τις… απαντήσεις.

Στο 42’ ο Μίτσελ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, η οποία μάλιστα ήταν αναγκαστική. Ο Ντόι δέχθηκε ένα μαρκάρισμα από τον Πέριτσα και έπεσε στο έδαφος, δείχνοντας να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο γόνατο, με τον νεαρό κεντρικός αμυντικό να βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου και τον Μπουχαλάκη να περνάει στη θέση του. Μετά την αλλαγή, ο Εμβιλά γύρισε ως στόπερ, με τον Ελληνα μέσο να παίρνει τη θέση του στα χαφ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Αλλαγές και ισοφάριση

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Σαμασέκου, Χάμες και Ελ Αραμπί αντί των Κασάμι, Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιέλ.

Μετά το πρώτο 10άλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε τα πατήματά του και άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο 58’ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Βρουσάι έκανε πολύ ωραία ενέργεια από δεξιά και ο Μαροκινός από κοντά έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μίτσελ έκανε έξι ακόμα αλλαγές, με τους Κρίστινσον, Καλογερόπουλο, Ανδρούτσο, Μαρσέλο, Φορτούνη και Μπακαμπού να παίρνουν τις θέσεις των Πασχαλάκη, Ρέτσου, Ρέαμπτισουκ, Βρουσάι, Αγκιμπού Καμαρά και Μασούρα.

Από 1-2 σε 3-2!

Στο 64’ η Σταντάρ Λιέγης απείλησε με τον Ντράγκους, αλλά ο Κρίστινσον του είπε «όχι». Ένα λεπτό αργότερα, όμως, η βέλγικη ομάδα έκανε το 2-1 με ωραίο τακουνάκι του Όιο, μετά από γύρισμα του Μελιγκόνι. Πέντε λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση με τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από δεξιά στον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ απέκρουσε.

Στο 74’ τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση, με τον Μπακαμπού. Ο Μαρσέλο βρήκε με ωραίο τρόπο τον Αφρικανό μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ έκανε το 2-2 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα οι Πειραιώτες έφτασαν στην ολική ανατροπή, με τον Ελ Αραμπί! Ο Μαρσέλο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαροκινός επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της Σταντάρ για το 3-2. Δεύτερο γκολ στο παιχνίδι από τον Ελ Αραμπί, δεύτερη ασίστ από τον Μαρσέλο!

Στο 83’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός επιθετικός δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Σταντάρ απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακαμπού πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Ισοφάριση στο φινάλε

Όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει σε μια φιλική νίκη, αλλά η Σταντάρ Λιέγης στην τελευταία φάση του παιχνιδιού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Όιο. Ο Τσάνακ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Όιο από κοντά έφερε το ματς στα ίσια, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 3-3.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (61’ Κρίστινσον), Βρουσάι (61’ Ανδρούτσος), Ρέτσος (61’ Καλογερόπουλος), Ντόι (42’ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ (61’ Μαρσέλο), Εμβιλά, Κασάμι (46’ Σαμασέκου), Μασούρας (61’ Μπακαμπού), Αγκιμπού Καμαρά (61’ Φορτούνης), Γκάρι Ροντρίγκες (46’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (46’ Ελ Αραμπί).

Σταντάρ Λιέγης: Μποντάρτ, Μπόπε, Τσίμιροτ, Λαϊφης, Φόσεϊ, Ντόνουμ, Αλζάτε, Μπαλικβίσα, Ντάβιντα, Ζιάνι και Πέριτσα. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Χένκινετ, Μελεγκόνι, Ντουσέν, Νεκάντιο, Ντα Σίλβα (71′ Μπόλιεβιτς), Ράσκιν, Κουαβίτα, Τσάνακ, Ζίνκερναγκελ, Ντάγκους, Όιo.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ