Ποιοι είναι οι Καμίνσκι που αγόρασαν τον Παναιτωλικό – Το μεγάλο net worth και η ιστορία με την Έβερτον

Ποιοι είναι οι Καμίνσκι που αγόρασαν τον Παναιτωλικό – Το μεγάλο net worth και η ιστορία με την Έβερτον

Ο Παναιτωλικός άλλαξε σελίδα, με τον Φώτη Κωστούλα να παραχωρεί τις μετοχές στο γκρουπ του Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ποιος είναι ο Πολωνός επιχειρηματίας που είχε φτάσει μια ανάσα από την αγορά της Έβερτον.

Ιστορική αλλαγή για τον Παναιτωλικό, το Αγρίνιο και την Super League. Σχεδόν μετά από 18 χρόνια στο διοικητικό τιμόνι του Παναιτωλικού, ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να πει «αντίο» στην ομάδα του Αγρινίου, παραχωρώντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ.

Πρόκειται για μια τεράστια και ιστορική αλλαγή για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η υπόθεση μάλιστα «έτρεχε» εδώ και αρκετό καιρό, ανάμεσα στον Κωστούλα και την οικογένεια Καμίνσκι η οποία προχώρησε στην αγορά της ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Πορτογαλική ομοσπονδία: «Αυτή είναι η αλήθεια για τον Ρονάλντο»

Πρόκειται για ένα γκρουπ το οποίο προέρχεται από την Πολωνία. Η έδρα τους ωστόσο είναι στις ΗΠΑ όπου δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και κυρίως με το real estate.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας μάλιστα πολύ σημαντικό ρόλο στο χρηματιστήριο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στις ΗΠΑ ο Καμίνσκι κατέχει δικαιώματα και σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το τεράστιο net worth

Το κεφάλι του επιχειρηματικού γκρουπ είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι. Ποιος είναι ο Καμίνσκι και ποια η περιουσία του;

Γεννημένος με ρίζες από την Πολωνία, στα 64 του, ζει στη Μινεσότα, με επενδύσεις στο real estate. Ο Μάτσιεκ Καμίνσι είναι ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ, με το net worth του να ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο.

Μάλιστα, ο Αμερικανοπολωνός έχει επεκταθεί τον 21ο αιώνα και στην κεντρική Ευρώπη, έχοντας επενδύσει πολλά κεφάλαια τα τελευταία 15 χρόνια.

Όταν… παραλίγο να μπει στην Premier League και την Έβερτον

Δεν είναι μυστικό ότι ο Καμίνσκι προσπαθεί εδώ και καιρό να μπει στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, πριν από μόλις λίγους μήνες, ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση μιας μεγάλης ομάδας.

Ο λόγος για την Έβερτον. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Telegraph, ο Καμίνσκι, μαζί με τον άλλοτε CEO των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πίτερ Κάνιον, έφτασε μια ανάσα μακριά από την απόκτηση της Έβερτον.

Η υπόθεση μάλιστα ήταν τόσο προχωρημένη που έφτασε σε καταρχήν προφορική συμφωνία με τον νυν ιδιοκτήτη του κλαμπ, τον Βρετανο-Ιρανό, Φαράντ Μοσίρι. Το deal ήταν να κλείσει στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση ωστόσο ναυάγησε τελικά, καθώς είναι γνωστό ότι ο Μοσίρι αλλάζει αποφάσεις και απόψεις μέσα σε… δευτερόλεπτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ