«Αυστραλός χαφ στο στόχαστρο της ΑΕΚ»

«Αυστραλός χαφ στο στόχαστρο της ΑΕΚ»

Ο διεθνής με την εθνική Αυστραλίας, Κιάνου Μπάκους, φέρεται να βρίσκεται στα ραντάρ της ΑΕΚ.

Με το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου να πλησιάζει, τα πρώτα ονόματα για την ΑΕΚ κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνιση τους.

Κάπως, έτσι προέκυψαν και οι φήμες από τη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Daily Record, φέρνει στο κατώφλι των «κιτρινόμαυρων» τον Κιάνου Μπάκους της Σεντ Μίρεν.

Ο Μπακους παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ και είναι διεθνής με την εθνική Αυστραλίας. Μάλιστα, αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του Κατάρ και όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, τράβηξε τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων.

«Η Γάνδη και η ΑΕΚ βρίσκονται στα ίχνη του αστέρα της Σέντ Μίρεν Κιάνου Μπάκους. Ο 24χρονος αμυντικός χαφ βοήθησε την Αυστραλία να φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Κατάρ κάνοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Δανία όπου η Αυστραλία επικράτησε 1-0, ενώ είχε μία τεράστια σύγκρουση απέναντι στην Αργεντινή. Ο Μπάκους τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων με όσα έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ΑΕΚ και η Γάνδη έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του και ρώτησαν σχετικά τη Σεντ Μίρεν. Η ομάδα από τη Σκωτία προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδιαφέρον και αν η τιμή είναι σωστή μπορεί να πουλήσει τον Μπάκους. Επίσης, ομάδες από την Αγγλία παρακολουθούν τον παίκτη, όπως είναι η Κάρντιφ, η Χάντερφσλιντ και η Μίλγουολ», αναφέρει η Daily Record.

Ο ύψους 1,78 μ χαφ έχει γεννηθεί στις 7 Ιουνίου του 1998 και ανήκει στον σκωτσέζικο σύλλογο από το καλοκαίρι. Στη Σεντ Μίρεν μετακόμισε με μεταγραφή από την Γουέστερν Σίνδεϊ, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2024.

Στο Μουντιάλ με την Αυστραλία πήρε χρόνο συμμετοχής και στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του (κόντρα σε Γαλλία, Τυνησία, Δανία και Αργεντινή). Την εφετινή αγωνιστική περίοδο μετράει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Σκωτίας και 1.116 αγωνιστικά λεπτά, ενώ έχει σημειώσει και δυο γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ