Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2: Με Σιδηρόπουλο και VAR, πέρασε από το Αγρίνιο

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 0-2: Με Σιδηρόπουλο και VAR, πέρασε από το Αγρίνιο

Ο Αγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα για τον ΠΑΟΚ. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη των «ασπρόμαυρων» στο Αγρίνιο (0-2).

Ενα… χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Σιδηρόπουλο χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στο τρίποντο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, έχοντας και την κατάλληλη βοήθεια από τον «κορυφαίο».

Σιδηρόπουλος και VAR (Περράκης) έκαναν τα στραβά μάτια στο πεντακάθαρο φάουλ του Αουγκούστο στη φάση του γκολ του Ολιβέιρα και οι «ασπρόμαυροι» ξεκλείδωσαν -με αυτόν τον τρόπο- την άμυνα των γηπεδούχων.

Διαβάστε επίσης: Ο Φορτούνης και τα ανεξήγητα…

Μετά και την απίστευτη απόφαση του Ελληνα διαιτητή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ, που μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο εφετινό πρωτάθλημα. Στην 3η θέση με 28 πόντους και στο -4 από τη 2η ΑΕΚ ο Δικέφαλος του βορρά μετά και το αποψινό αποτέλεσμα στο Αγρίνιο. Στην 8η θέση παρέμεινε ο Παναιτωλικός, με 16 βαθμούς σε 14 αγωνιστικές.

Γκολ-σκάνδαλο

Από τα πόδια του νεαρού Κωνσταντέλια προήλθε η πρώτη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Στο 2ο λεπτό ο Ελληνας άσος δοκίμασε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Ελ Καντουρί και κατέληξε άουτ.

Από τα πρώτα λεπτά, η ένταση ήταν μεγάλη, με την… παράσταση να κλέβουν στο 7ο λεπτό οι διαμαρτυρίες των Λουτσέσκου-Καρυπίδη για ένα πλάγιο. Στο 14′ ο Νάρεϊ σκόραρε με ωραίο τελείωμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ στο 19′ τα πλάνα του Ρουμάνου κόουτς άλλαξαν. Ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε ξανά, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να παίρνει τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά οι φάσεις αγνοούνταν στο Αγρίνιο. Μέχρι το 36ο λεπτό, όπου ο ΠΑΟΚ σπατάλησε διπλή ευκαιρία. Από το ύψος του πέναλτι απείλησε ο Ολιβέιρα, με τον Ανέστη να αποκρούει και στη συνέχεια της φάσης, υπέροχη ενέργεια και σουτ του Κωνσταντέλια, με τον Ελληνα κίπερ να μπλοκάρει.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ανέστης κατέβασε και πάλι… ρολά σε προσπάθεια του Νάρεϊ. Η φάση που σήκωσε μπόλικη σκόνη ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1 για τον Δικέφαλο. Ωστόσο, το γκολ δε θα έπρεπε να μετρήσει ποτέ, καθώς ο Αουγκούστο έκανε μαρς φάουλ στον Κολοβό. Μπροστά στον Σιδηρόπουλο έγινε η φάση, ο «κορυφαίος» έκλεισε τα μάτια στην παράβαση και μετά από συνεννόηση με το VAR, έδειξε τη σέντρα.

Πάνω-κάτω η μπάλα και στο δεύτερο μέρος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτέσκου να βρίσκεται συνεχώς στα καρέ του Παναιτωλικού. Παρόλα αυτά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 57ο λεπτό ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μάρτενσον και στη συνέχεια της φάσης, ο Καρέλης αστόχησε προ κενής εστίας. Μια αδιανόητη χαμένη ευκαιρία για τον Ελληνα επιθετικό.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν να παίζουν στα… κόκκινα, με τον νεαρό Κωνσταντέλια να πιάνει ωραίο ψαλιδάκι στο 60′ και τον Ανέστη να μπλοκάρει. Η σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πέρασε στον Νάρεϊ. Ο Γερμανός επιθετικός πάτησε περιοχή και επιχείρησε το σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Παναιτωλικού.

Στο  84′ ο Κοτάρσκι σταμάτησε τον Κολοβό και στο 86′ ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» το ματς. Ο Αουγκούστο έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβό, συνδυάστηκε με τον Ζίβκοβιτς και βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη πλασάροντάς τον για το 0-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Δικέφαλο του βορρά να παίρνει το τρίποντο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (65’ Σενγκέλια), Κολοβός, Ντίας (81’ Ξενιτίδης), Καρέλης (81’ Ζοάο Πέδρο), Νταγκό

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (88’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Σβαμπ (89’ Ντάντας), Νάρεϊ (81’ Μουργκ), Ελ Καντουρί (19’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ