Το «κάστρο» της Νέας Φιλαδέλφειας: Το 6Χ6 στην «Opap Arena» και η… Άλλη Εντελώς Κατάσταση (vids)

Το «κάστρο» της Νέας Φιλαδέλφειας: Το 6Χ6 στην «Opap Arena» και η… Άλλη Εντελώς Κατάσταση (vids)

Μετά από 19 χρόνια η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της, με την «Opap Arena» να δίνει... φτερά στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Τέτοιες μέρες τα τελευταία χρόνια η ευχή για την ΑΕΚ ήταν πάντα μία. Το νέο έτος να είναι αυτό που θα την βρει επιτέλους στο νέο της σπίτι. Στη γειτονιά της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το 2022 και μετά από 19 ολόκληρα χρόνια ιώβειας υπομονής, η ευχή έγινε τελικά πραγματικότητα. Η Ένωση επέστρεψε εκεί που ανήκει, με την «Opap Arena» να ανοίγει τις πύλες της, βάζοντας οριστικό τέλος στην «κιτρινόμαυρη» προσφυγιά.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες λειτουργείας του νέου γηπέδου, από τα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ εκεί, έγινε σαφές το πόσο είχε λείψει από την ομάδα η φυσική της έδρα. Πόσο βασανίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στο κρύο και αφιλόξενο ΟΑΚΑ αλλά και πόσο διαφορετική είναι πλέον η δυναμική της. Η αύρα και το κλίμα εντός κι εκτός συλλόγου.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης θα κάνει Χριστούγεννα στον τόπο του… εγκλήματος (vid)

Σαφώς και παίζει ρόλο ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του, που με τη δουλειά και την εικόνα τους στο γήπεδο έχουν κερδίσει και τον πλέον δύσπιστο οπαδό της ΑΕΚ, όμως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως από τη μέρα που το κλαμπ επέστρεψε σπίτι του, τα πάντα άλλαξαν. Σαν να πρόκειται για μία άλλη ομάδα.

Στις 3 Οκτωβρίου η «Opap Arena» πήρε τη… σκυτάλη από το «Νίκος Γκούμας». Από την 3η Μάϊου του 2003 και το αποχαιρετιστήριο εκείνο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε και πάλι το επίκεντρο για τον οργανισμό της ΑΕΚ. Όχι ότι είχε πάψει να είναι ποτέ στην καρδιά και το μυαλό των οπαδών της ομάδας. Τρεις μέρες μετά τα ιστορικά εγκαίνια, ο Δικέφαλος έδωσε και το πρώτο του παιχνίδι.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ιωνικό στην «καυτή» Opap Arena» και δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλο αποτέλεσμα. Νίκη και μάλιστα άνετη με 4-1, για να ακολουθήσουν ακόμη πέντε στη συνέχεια. Το δύσκολο 1-0 επί του Ατρόμητου, το 2-0 για το Κύπελλο επί του ΠΑΣ Γιάννινα, το 2-0 επί του ΠΑΟΚ και οι δύο τριάρες (3-0) κόντρα σε ΟΦΗ και Λαμία.

Μέσα σε 2,5 μήνες η ΑΕΚ μετέτρεψε σε απόρθητο «κάστρο» το νέο της σπίτι. Δεν είναι μόνο οι έξι νίκες. Είναι η αίσθηση που δημιουργείται πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τα ματς. Κάτι που στο ΟΑΚΑ όχι μόνο είχε πάψει να υπάρχει τα τελευταία χρόνια, αλλά συνέβαινε και το ακριβώς αντίθετο, με τη μία απώλεια να διαδέχεται την άλλη.

Το πιο δύσκολο βέβαια ματς, μέχρι το επόμενο, είναι μπροστά της. Στις 8 Ιανουαρίου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί στην «Opap Arena» τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφή της Super League και θα πρέπει να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά αυτή τη δυναμική που της δίνει το γήπεδό της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ