Η ΑΕΚ έχει βρει τον άνθρωπό της

Η ΑΕΚ έχει βρει τον άνθρωπό της

Τα χαμόγελα στην ΑΕΚ έχουν ονοματεπώνυμο: Ματίας Αλμέιδα. Ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για την αγωνιστική εκτόξευση της Ενωσης.

Τα φώτα είναι συνεχώς στραμμένα πάνω του. Είναι το πρόσωπο που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή. Τη Mission Impossible θα λέγαμε: Να ξεκολλήσει το «κιτρινόμαυρο» καράβι από τα βράχια. Επτά μήνες μετά την επισημοποίηση του deal; Τα πάντα βαίνουν (πολύ) καλώς στον πλανήτη της ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα στο τιμόνι.

Στις 20 Μαϊου η ΑΕΚ έδωσε τα χέρια με τον Αργεντινό τεχνικό και λίγους μήνες μετά, μπορεί να καμαρώνει για την απόφασή της. Μια απόφαση που την επανέφερε τόσο στα υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα, όσο και στην κουβέντα για τον θρόνο της Super League. Μόλις έξι πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό είναι η Ενωση και με το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που παίζει, «φωνάζει» πως μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα στην εφετινή σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο κάζο για τον ΠΑΟΚ! (pic)

Ο Αλμέιδα λοιπόν είναι το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ. Με υπομονή και επιμονή, ο Δικέφαλος, παίρνει αυτό που θέλει στις αναμετρήσεις της Super League. Και αυτή η συνθήκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Αργεντινού τεχνικού. Το «κλειδί» της επιτυχίας το έχει ο «Πελάδο», που παρουσιάζει μια ομάδα που αγκαλιάζει και αναγνωρίζει ο κόσμος. Άλλωστε, έχει καταφέρει να «κερδίσει» τους πάντες, με τους οπαδούς της Ενωσης να τον έχουν τοποθετημένο στην καρδιά τους.

Φυσικά, ο  Ματίας Αλμέιδα έχει προλάβει να βιώσει στο… πετσί του την αμφισβήτηση. Το γεγονός πως δεν είχε προπονητική εμπειρία στα γήπεδα της Ευρώπης ήταν το κυριότερο επιχείρημα των αντιφρονούντων. Παρόλα αυτά, με το «καλημέρα», έβαλε τα… γυαλιά σε όλους, στέλνοντας και τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Τρανό παράδειγμα η εικόνα της ΑΕΚ στον εφετινό μαραθώνιο της Super League. Είναι δημιούργημα του «Πελάδο» η κυριαρχική και συνεχόμενα επιβλητική εμφάνιση του Δικεφάλου. 218 τελικές (!) και 26 γκολ έχει στα 14 ματς η Ενωση. Οι «κιτρινόμαυροι» «πνίγουν» τον αντίπαλο, δημιουργούν πολλές και κλασικές ευκαιρίες και φτάνουν στο τρίποντο.

Σε αυτήν την ιστορία των επτά+ κιτρινόμαυρων μηνών, ο 49χρονος προπονητής έχει δείξει ξεκάθαρα τι θέλει από τους παίκτες του. Ασφυκτικό πρέσινγκ και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον Αργεντινό τεχνικό να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύοντας την κάθε λεπτομέρεια.

Ο νεαρός κόουτς δεν μοιάζει «κολλημένος» σε συστήματα και διατάξεις, όντας απόλυτα διαβασμένος. Εχει αλλάξει το κλίμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, επαναφέροντας την ελπίδα στον κόσμο της ομάδας. Η νοοτροπία της Ενωσης είναι εντελώς διαφορετική, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μάχονται από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η αναγνώριση και η επιθυμία για ανανέωση

«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’», είχε τονίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Από την πρώτη στιγμή, ο Πελάδο «κέρδισε» τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου. Από την πρώτη τους συνάντηση μπήκε το νερό στο… αυλάκι, με τον διοικητικό ηγέτη των «κιτρινόμαυρων» να χαίρεται την εικόνα της Ενωσης στον αγωνιστικό χώρο.

Η σχέση των δυο ανδρών βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάτι που φάνηκε και στο χριστουγεννιάτικο γκαλά της ΑΕΚ. Η αγκαλιά του Μελισσανίδη με τον «Πελάδο» τα λέει όλα. Και… φωτογραφίζει και ποια θα είναι η συνέχεια. Αλλωστε, η Ενωση ποντάρει πολλά στο πρότζεκτ Αλμέιδα. Για χρόνια έψαχνε προπονητή που να εμπνέει και να αποδίδει και εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Αργεντινός έχει όλο το «πακέτο» και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

«Αυτήν τη στιγμή είμαι πιστός σε έναν σύλλογο που μου δίνει φαγητό. Δεσμεύτηκα να υπηρετήσω την ΑΕΚ. Να δώσω την αγάπη που νιώθω για το ποδόσφαιρο. Ο Θεός να με βοηθήσει να πηγαίνει καλά η ομάδα, αλλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν παιρνούν από τα χέρια σου. Ό,τι αντιλαμβάνομαι προσπαθώ να το διορθώσω. Δεν την παραδίδω εύκολα αυτήν τη θέση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνω στην ΑΕΚ. Φεύγω ήδη να πάω να υπογράψω! Εγώ θέλω να μείνω πολύ καιρό εδώ. Θέλουμε να μείνουμε στην ιστορία της ΑΕΚ. για αυτό δουλεύω. Υπάρχει μία ιδιαίτερη ενέργεια σε αυτόν τον σύλλογο. Ο κόσμος, το γήπεδο, προσπαθώ να σέβομαι τα πάντα. Για να κερδίσω πράγματα χρειάζεται χρόνο και εγώ θέλω να κερδίσω», είχε τονίσει ο Αργεντινός τεχνικός, κλείνοντας τα αυτιά του σε… σειρήνες από το εξωτερικό.

Ο «Πελάδο» θέλει να παραμείνει στον Δικέφαλο και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην κιτρινόμαυρη ιστορία. Κάτι που αποτυπώνεται και στις δηλώσεις του. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της ΑΕΚ γνωρίζουν τι προσωπικότητα έχουν στην άκρη του πάγκου. Μια προσωπικότητα που «μετράει» αρκετά τόσο στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, όσο και της Ευρώπης.

Μέχρι και σημαίες της Αργεντινής είδαμε να κυματίζουν στην «Αγιά Σοφιά» για χάρη του Ματίας Αλμέιδα. Το περίφημο “Muchachos” έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου, ενώ και ο «Πελάδο» τραγούδησε τον ύμνο της πατρίδας του στο χριστουγεννιάτικο γκαλά. Μόνο ασήμαντες δεν είναι αυτές οι καταστάσεις. Δείχνουν επακριβώς το τι ζει το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ. Μετά από καιρό, μετά από αρκετές αστοχες επιλογές, η Ενωση, βρήκε επιτέλους τον άνθρωπό της.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ