Στίβεν Τσούμπερ, η επιστροφή: 52 μέρες μετά…

Στίβεν Τσούμπερ, η επιστροφή: 52 μέρες μετά…

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό και ο Στίβεν Τσούμπερ καλείται να φωνάξει παρών.

Πέρασε μπόλικος καιρός από τη μέρα που ο Στίβεν Τσούμπερ έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, η τελευταία αρχοντική του παράσταση, έλαβε χώρα στο γήπεδο όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα ρίξει αυλαία για το 2022.

Στις 24 Οκτωβρίου του 2021, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός, με ένα γκολ και δύο ασίστ, «υπέγραφε» την εκτός έδρας νίκη του Δικεφάλου επί του Βόλου. Μετά από εκείνη την εντυπωσιακή  και γεμάτη εμφάνιση, ο 31χρονος παίκτης πάτησε pause, μένοντας -για αρκετό διάστημα- μακριά από τον καλό του εαυτό. Τώρα, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, η Ενωση, φιλοξενείται από την ομάδα της Μαγνησίας στο Πανθεσσαλικό και ο Στίβεν Τσούμπερ θα επιχειρήσει να μπει ξανά στην «κιτρινόμαυρη» εξίσωση.

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την… επιδημία τραυματισμών (Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μάνταλος) που έχει «χτυπήσει» το στρατόπεδο της ΑΕΚ, το ενδεχόμενο επιστροφής του Στίβεν Τσούμπερ στο αρχικό σχήμα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Ο Ελβετός βρίσκεται και πάλι στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού και είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί στο αριστερό φτερό της Ενωσης.

Είναι γεγονός πως ο Τσούμπερ έχει μείνει αρκετά πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Η αγωνιστική καθίζηση του Ελβετού, αλλά και οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ του περιόρισαν αισθητά τον χρόνο συμμετοχής. Μόλις έξι αναμετρήσεις και 296′ έχει καταγράψει το εφετινό κοντέρ για τον 31χρονο άσο, που την περσινή σεζόν παρασύρθηκε και από την γενικότερη κατάσταση στις τάξεις της ομάδας. Η απογοητευτική εικόνα του Δικεφάλου εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και οι συνεχόμενες αλλαγές στην άκρη του πάγκου, έπαιξαν σημαντικό ρόλο… στην εξαφάνισή του.

Παρόλα αυτά, το σημερινό ματς του προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσει ξανά πόντους στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων». Μετά από μια δύσκολη στιγμή, ο 31χρονος είναι και πάλι εδώ, έτοιμος να συνεισφέρει στην προσπάθεια της ομάδας του Αλμέιδα για το εφετινό στέμμα του πρωταθλητή. «Υπέφερα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οπότε στο τέλος δεν χρειάζεται να αποδείξεις κάτι σε άλλους ανθρώπους. Χρειάζεται να είσαι χαρούμενος με το ποιος είσαι. Αυτό το κατάλαβα λίγο αργά, γιατί θα έπρεπε να κάνω αυτή τη διαδικασία νωρίτερα. Αλλά τώρα, όλα είναι καλά. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα, αλλά όταν άρχισα να νιώθω καλύτερα, ήξερα ότι ήταν η καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου», τόνισε ο Στίβεν Τσούμπερ που πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Ο άσος από το Βιτεντούρ έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων», ευελπιστούν να δουν ξανά τον Τσούμπερ των περσινών πρώτων αγωνιστικών. Τον Τσούμπερ που έκανε τον κόσμο να παραμιλά με τα κατορθώματά του στον αγωνιστικό χώρο.

Αναμφίβολα, ο Ελβετός αποτελεί πολύτιμο γρανάζι και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός τον υπολογίζει και για αυτόν τον λόγο άναψε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση της οψιόν του το καλοκαίρι. Δύσκολη η έξοδος της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, με τον Πελάδο να ποντάρει (και) στις υπηρεσίες του 31χρονου. Το νέο… στοίχημα του κόουτς της Ενωσης ακούει στο όνομα Στίβεν Τσούμπερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ