Ο Φορτούνης φτάνει τον Γεωργάτο και βάζει… πλώρη για το ιστορικό top 5 του Ολυμπιακού

Ο Φορτούνης φτάνει τον Γεωργάτο και βάζει… πλώρη για το ιστορικό top 5 του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Φορτούνης γράφει ιστορία στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και φτάνει τον Γρηγόρη Γεωργάτο σε μια πολύ ιδιαίτερη λίστα...

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε (18:00) στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης μια βδομάδα μετά την γκέλα στα Γιάννενα και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ. Όπως καταλαβαίνει κανείς το σημερινό παιχνίδι με τους Αρκάδες είναι ιδανικό για μια νέα αρχή για τους Πειραιώτες, που επιβάλλεται να πάρουν το τρίποντο.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι στην 4η θέση και μετράει μόλις μια νίκη στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές (αυτή με τον Λεβαδειακό στις 9/11) δείχνουν και το ότι πρέπει η ομάδα του Μίτσελ να βγάλει αντίδραση, ειδάλλως πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός δίνει ένα κομβικό παιχνίδι για τη «μάχη» του πρωταθλήματος, η αποψινή αναμέτρηση είναι ιστορικής σημασίας και για τον Κώστα Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι εδώ ξανά και το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στους «Ζωσιμάδες», όπου σκόραρε δυο φορές και απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής και σίγουρα ο πιο φορμαρισμένος στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης λοιπόν, ο «Φόρτου» φτάνει τις 273 συμμετοχές και φτάνει μια ιστορική μορφή του Ολυμπιακού, τον Γρηγόρη Γεωργάτο στην 9η θέση, βάζοντας πλώρη για πολύ ψηλότερα. Μετά τον Γεωργάτο υπολείπεται κάτι λίγο για να πιάσει και να περάσει και τους Στέλιο Γιαννακόπουλο (276 συμ), Βασίλη Καραπιάλη (277 συμ) και Γιώργο Αμανατίδη (284 συμ) που κρατούν τις παραπάνω θέσεις (8η, 7η ,6η ) στην κατάταξη.

Για την ιστορία: Το top 5 αφορά σε ποδοσφαιριστές με 300+ συμμετοχές και συγκεκριμένα τον Δημήτρη Μαυρογενίδη (304), τον Αλέξη Αλεξανδρή (333), τον Γιώργο Ανατολάκη (364) και βέβαια τον Κυριάκο Καραταΐδη (442) και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (493).

Ο Μπουχαλάκης, ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί

Από εκεί και πέρα, όμως πέρα απο τον Φορτούνη ενδέχεται το ματς με τους Αρκάδες να χαρίσει και μια θέση προς τα πάνω για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Αρκάδες: Είναι στο 17 της κατάταξης παρέα με τον Θοδωρή Παχατουρίδη στις 223 συμμετοχές: Μια λιγότερη από τον Τάσο Μητρόπουλο και τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο που έχουν 224.

Ο Μπουχαλάκης όμως παρότι είναι σταθερά στην 20άδα του Μίτσελ, ακόμη δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο με τον Ισπανό στον πάγκο σε αναμέτρηση Super League. Η τελευταία του συμμετοχή έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τον Ιωνικό (έναν γύρο πριν!) στη θητεία του Κάρλος Κορμπεράν.

Εκτός του «Μπούχα» αν το απόγευμα αγωνιστούν ο Γιώργος Μασούρας και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί; Ο Έλληνας άσος φτάνει στις 187 συμμετοχές και προσπερνά τον Χρήστο Πατσατζόγλου στο 28 της κατάταξης, ενώ ο Μαροκινός ανεβαίνει στο 33 προσπερνώντας τον Ηλία Πουρσανίδη με 175.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ