ΠΑΟΚ – Άρης 1-0: «Σπρωχτός» ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0: «Σπρωχτός» ο Δικέφαλος πήρε το ντέρμπι

Με ένα γκολ του Ίνγκασον, το οποίο σηκώνει πολλή κουβέντα για επιθετικό φάουλ του Κουλιεράκη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Άρη και «έσπασε» την κατάρα κόντρα στον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας καθώς επικράτησε με 1-0 του Άρη χάρη σε γκολ του Ίνγκασον. Ένα γκολ που προκάλεσε τις έξαλλες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων καθώς στην κεφαλιά-πάσα του Κουλιεράκη, ο αμυντικός του Δικεφάλου φαίνεται να κάνει επιθετικό φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο πάντως, οι «ασπρόμαυροι» πήραν το ματς και έβαλαν τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων κόντρα στους «κίτρινους» όπου δεν είχαν ούτε νίκη ούτε γκολ.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια για τον ΠΑΟΚ, με τετράδα στην άμυνα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες. Αουγκούστο και Σβαμπ ήταν στα χαφ, με τους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς στις πτέρυγες και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα.

Για τον Άρη ξεκίνησε ο Κουέστα στο τέρμα, Οντουμπάζιο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Πίρσμαν στο αριστερό ενώ οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς ήταν το κεντρικό δίδυμο. Ετέμπο, Νταρίντα και Γκαρσία ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ο Μανσίνι ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ο Ιτούρμπε στην αριστερή και ο Γκρέι στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: «Η μισή Ευρώπη θέλει τον Σισέ» (pic)

Χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες εκατέρωθεν και γκολάρα Ίνγκασον

Μετά από ένα πρώτο τέταρτο γεμάτο ένταση και πάθος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 16’ για χέρι του Ιτούρμπε. Το VAR κάλεσε τον Μπόγκναρ να δει τη φάση και ο διαιτητής έστειλε τον Δικέφαλο στην άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κουέστα με τη βοήθεια και του δοκαριού, κράτησε το μηδέν στο 21ο λεπτό. Αυτή η φάση έδωσε το έναυσμα για να ανάψει το ματς στα επόμενα λεπτά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 29’ ο Ολιβέιρα έκανε ωραία κίνηση, αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Κουέστα και στην κόντρα ο Άρης «άγγιξε» το 0-1 με τον Μαντσίνι να βγαίνει απέναντι από τον Κοτάρσκι και να πλασάρει άστοχα. Το παιχνίδι είχε «τρελό» ρυθμό πλέον και αφού στο 32’ ο Κουλιεράκης απείλησε με μία κεφαλιά, δυο λεπτά μετά ο Δικέφαλος έχασε τρομερή ευκαιρία.

Ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Κωνσταντέλιας έστρωσε στον Νάρεϊ ο οποίος πλάσαρε τον Κουέστα, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και πέρασε παράλληλα από τη γραμμή για να βγει άουτ. Ένα ακόμα σουτ του Νάρεϊ στο 39’ το απέκρουσε ο Κουέστα και ο ΠΑΟΚ βρήκε τελικά το γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Ίνγκασον με γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στην Τούμπα. Οι παίκτες των «κίτρινων» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Κουλιεράκη στη φάση, ωστόσο διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση.

Άλλο ματς

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με όσα συνέβησαν στο πρώτο 45λεπτο. Μία κεφαλιά του Ιτούρμπε στο 62′ κι ένα σουτ του Αουγκούστο δέκα λεπτά αργότερα ήταν ό,τι αξιοσημείωτο υπήρξε, με τον Άρη να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει για την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε άνετα το προβάδισμά του και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου υπήρξε διακοπή για μερικά λεπτά λόγω καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων και περιόριζαν την ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Νάρεϊ (77’Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (82’Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς (86’Μουργκ), Ολιβέιρα (77’Τόμας).

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν , Νταρίντα (79’Καμάτσο), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (63’Μανού Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ