Πέτρος Μάνταλος: Από την πόρτα της εξόδου, game changer στη μάχη του τίτλου

Πέτρος Μάνταλος: Από την πόρτα της εξόδου, game changer στη μάχη του τίτλου

Πιο ώριμος και απαλλαγμένος από το άγχος του αρχηγού, ο Πέτρος Μάνταλος προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Κάτι παραπάνω από πολύτιμο ήταν το «διπλό» για την ΑΕΚ στη Νίκαια. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά έβγαλε αντίδραση, δραπετεύοντας με το «χρυσό» τρίποντο από τη Νεάπολη. Ενα τρίποντο που την έστειλε στο -1 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Η Ενωση είναι σε απόσταση αναπνοής από τους «πρασίνους» και βλέπει την πρωτιά να πλησιάζει.

Φυσικά, η 14η νίκη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου δε θα ερχόταν ποτέ, αν ο Πέτρος Μάνταλος δεν έβρισκε με… μαεστρία τον Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός άσος εκμεταλλεύτηκε τη μαγική πάσα του Ελληνα μεσοεπιθετικού, με τα υπόλοιπα να αποτελούν ιστορία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, γεμάτος και ταυτόχρονα πεινασμένος ώστε να κάνω και άλλες συμμετοχές με αυτή την ομάδα και να πανηγυρίσω τίτλους, γιατί αυτό μου λείπει με αυτή την ομάδα», δήλωσε ο Πέτρος Μάνταλος που συμπλήρωσε 300 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή της ΑΕΚ στη Νίκαια, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως έχει συμβιβαστεί με τον νέο του ρόλο.

Είναι γεγονός πως ο Πέτρος Μάνταλος έμεινε αρκετά πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ του περιόρισαν τον χρόνο συμμετοχής, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να έρχεται στα ματς από τον πάγκο. Παρόλα αυτά, ο 31χρονος έχει αποδεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και σε κάθε στιγμή φωνάζει παρών.

Τελευταίο παράδειγμα ο αγώνας της Νίκαιας, όπου και σέρβιρε το γκολ της νίκης στον Τσούμπερ. Με την ποιότητα που «κουβαλά», προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, μετρώντας και τρεις ασίστ στον εφετινό μαραθώνιο της Super League.

Φυσικά, δεν ήταν τα πάντα ρόδινα για τον Μάνταλο στην Ενωση. Τα τελευταία χρόνια και με την ΑΕΚ σε… ελεύθερη πτώση, το «ανάθεμα» έπεφτε συνεχώς στο πρόσωπό του. Πολλές οι φορές που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. Με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο 31χρονος γινόταν πολλάκις ο… εύκολος στόχος. «Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες ευθύνες. Να τελειώσει η σεζόν και τις επόμενες μέρες ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι», είχε δήλωσε στα τέλη της περυσινής σεζόν, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου.

Τελικά, ο 31χρονος παρέμεινε στις τάξεις του Δικεφάλου, αποδεχόμενος και τον νέο του ρόλο στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Απαλλαγμένος από το «άγχος» και την ταμπέλα του αρχηγού, ο Μάνταλος δείχνει πιο απελευθερωμένος και αποτελεί ένα επιπλέον «όπλο» για τον Αργεντινό τεχνικό. Ενα «όπλο» που συμβάλει στην προσπάθεια να βαφτεί κιτρινόμαυρος ο εφετινός τίτλος.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ